søndag den 9. juli 2017

Garden party i Tante Grøns have

I dag har vi været til fest... havefest af den sommerlige slags hos Tante Grøn.


Det var et dejligt gensyn med Jytte og Johns eventyrlige cottagehave på Mors, og selv om det efter vores hyppige fotobesøg sidste haveår, føltes som om vi kender havens planter og rum så godt, så bliver jeg stadig overvældet af eventyret som den gemmer på.


Havens frodighed fornægter sig ikke, og særligt roserne bød alle de mange besøgende velkommen med den smukkeste duft. Ja duftene ... dem havde jeg glædet mig til at opleve igen. Vi har selv mange dejlige roser i vores egen have - og flere er netop føjet til.. men I Tante Grøns have er der roser i overflod.


Mange skønne havefolk havde taget turen til Mors og det var virkelig dejligt at hilse på både nye og gamle bekendskaber. Det er en stor glæde at møde så glade og skønne mennesker - både dem som jeg før har nydt en masse god snak med, og de som jeg fik lov at hilse på for første gang uden for de sociale medier.


Der var så meget snak.. havesnak. Folk sugede til sig af de mange indtryk og det var tydeligt at høre at mange fik gode ideer til deres egne haver. Blomsterfloret, farverne og sammensætningen.


Haven gør sig godt til at slentre.. bare gå lige så stille afsted og bare at opleve. Når man går imens man oplever og nyder omgivelserne - så får man så utroligt mange indtryk.


Ja - dagens gæster hyggede sig..... og flere brugte mange timer her. Havens siddepladser blev flittigt brugt og man kan da kun blive glad når man ser hvordan en blomstrende have kan få "fremmede" til af falde i god snak.


Staudestedet er også taget til havefest - og de har medbragt en masse fristelser. Øj for en masse gode og smukke stauder, og lige i tråd med hvad man kan opleve inde i haven. Vi blev selvfølgelig fristet - ligesom mange andre. 


Mange skønne mennesker som vi kender havde taget turen til Mors.  Ja bogen Cottagehaven har helt sikkert givet mange "blod på tanden" til at forsøge sig med sådan en have, og jeg ved at det har været et stort ønske selv at opleve Jytte og Johns have. Jeg så ene store smil... og måske endda nyfundet haveglæde hos nogen?


I morgen søndag er der igen åbent i Tante Grøns have, og har du ikke været på besøg i dag, så har du endnu en chance.

Du finder adresse og mere info på siden HER.  

En oplagt mulighed for at tage ud i det blå på en skøn søndag - en mulighed for at opleve magi og den smukkeste have.

 

Jytte og John er de skønneste mennesker - og dejlige værter. Jytte som også vandt de fine titler "Årets grønne profil" og "Åretes havebog" for bogen "Tante Grøns have" ved CPH- Garden tager glad imod jer, og jeg ved at de begge glæder sig til at se jer.


Skøn weekend til jer alle

8 kommentarer:

 1. Nej hvor ser det bare hyggeligt ud. Vil så gerne besøge have. For jeg er jo grøn på det område og elsker inspiration.
  Må desværre finde en anden dag hvor haven er åben.
  Den ligner et sandt paradis.

  God søndag
  Charlotte

  SvarSlet
 2. Hvor ser det skønt ud. Jeg må engang til Mors for at se Tante Grøns have. Jeres skønne fotos og beskrivelser derfra gør det bestemt ikke mindre dejligt. God havesommer til jer.

  SvarSlet
 3. Sikken fest 😊 Vi glæder os til at komme i dag - super gode og stemningsfyldte billeder 👍 Knus

  SvarSlet
 4. Dette er endnu en af mine ønskedestinationer. Det ser eventyrligt ud. Har også købt og glædes ved at læse jeres bog. Ved at det er Tante Grøn, der er ophavskvinden, men i skal da bestemt også have en del af æren med de smukke smukke billeder. Bestilte også lige 11 planter hos Staudestedet i går. Blev lige smittet af købelyst, da jeg kiggede indenom hos Linda 'Casa Rosen'.

  Mange hilsner Susanne Josephine

  SvarSlet
 5. Skønne billeder af et vidunderligt paradis, et paradis man ikke kan se opleve tit nok og som er køreturen vær uanset hvorlangt man skal køre
  Men desværre er vi forhindret denne gang, ellers var vi kørt, ingen tvivl om det.
  Forsat god søndag til jer alle herfra det midtfynske, Pia

  SvarSlet
 6. uha hvor I ser ud til at nyde det allesammen - men hvor var det også godt at vejret var så fint. Tak for denne lille smagsprøve

  SvarSlet
 7. Hej Susan, tak for skønne billeder fra Haven på Mors. Desværre var det for lang en tur at tage, så i stedet nåede jeg 4 haver her på Sjælland :o)
  KNUS fra Linda

  SvarSlet
 8. Kære Susan. Det ser ud som om hver dag kunne være en havefest hos Jytte, er sikker på jeres skønne bog har vækket en enorm interesse for både haven, men især også den evne som Jytte har til at genbruge og udnytte alle materialer. Det er en meget unik gave og evne tænker jeg.
  Venligst
  Henrik

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.