lørdag den 18. marts 2017

Forårsrengøring

Det er altså en særlig dag dén dag hvor orangeriet bliver gjort forårsrent. Alt bliver bare renere, lysere og mere indbydende. Jeg elsker det <3


Men det er en større omgang som kræver både tilløb og overskud - for på en eller anden måde er der bare uendeligt mange ting derinde.


Men altså kun brugbare og nødvendige ting ser I - alt sammen guld som man ikke kan leve uden. Men ting som man så alligevel kigger undrende på når de står ude på rad og række.... "Hvorfor var det lige jeg gemte dén dér?"


Men det er netop grunden til at tømme huset helt for diverse guld og gemmer. Man kommer helt i bund med hvad der har hobet sig op, og man kan komme helt i bund med skidt og støv. Måden jeg vasker glas og paneler på, er først at tørre det over med en klud og ajax-vand, og så bagefter at pudse det efter med en glasrens. Så bliver det rent og blankt - og sommerklar.


Denne ene gang om året kommer støvsugeren også med derud, så alle kanter og kroge kan få fjernet støv og spindelvæv. Den er bare bedre end en kost, til dét med støv og det fine tørre jord på fliserne - og så skifter vi gladeligt støvsugerposen bagefter :-)


Det sjove er når man er klar til at sætte på plads igen - nyde synet at sit lækre havegrej og alle de små særlige ting man ikke kan leve uden. Alt er rent og klar til et nyt haveår.


De gamle sandstens og eternit plantekasser flytter nu igen uden for. De har stået i tørvejr for vinteren, men nu hvor det meste af vinteren må regnes for at være ovre, så kan de komme ud i selskab med de andre krukker på "lageret". 


Jeg har haft ferie i denne uge... og hundene har nydt at vi har kunne være så meget ude. Ja, der har ikke været ubetinget meget spræl i mig, da jeg lige skulle i gang efter sidste uge hvor jeg var syg, men bare dét at man er ude... det elsker vi vist alle. 


Selv en hovedrengøring i orangeriet har de deltaget aktivt i. Og selv om det unægteligt også har været lidt kedeligt for dem nogen gange, så har de holdt ud, og troligt holdt sig til og været godt selskab for mig.  Ja vi har nydt foråret og de lune temperaturer - og nydt at have tid til at nyde.


Men hva´ søren var det så der lige der skete i morges... ?? Bedst som jeg har gjort forårsrent så kom der sne igen...


Ja ikke meget.... med nok til at vi blev mindet om, at vejret er noget lunefuldt og at det bestemt ikke har sluppet sit tag i vinteren endnu.


Midt på formiddagen var det væk - og vi kunne igen nyde foråret og en god dag i haven. Vi har UENDELIGT mange planer og projekter på vej.. og jeg ved slet ikke hvor jeg skal starte med at fortælle om det. Men mere om det senere :-)


Skøn weekend til jer alle derude. Jeg håber I får tid og lejlighed til at komme ud og høre fuglene synge og til at mærke solens varme. I et glashus er det godt kan jeg hilse og sige - så find dig sådan ét :-)

17 kommentarer:

 1. Det ser fantastisk ud og giver i den grad lyst til at komme igang.
  Man bliver så glad når det er overstået.

  Smuk søndag
  Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja forår gør glad... og forårsrengøring gør også glad (særligt når det er vel ovre :-) )
   Vi skal virkelig til at i haven ikke?
   Knus og skøn nu uge
   Susan

   Slet
 2. Det var, som om foråret var godt i gang; men så blev det lige slået tilbage til start. Lad os håbe, at solen kommer til at skinne i dag, så vi får vild lyst til komme ud og nyde naturen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie.
   Ja for søren... solen KOM til at skinne i lørdags og vi var temmelig effektive derude.
   NU skal vi ha´ forår.
   Mange havehilsner fra Susan

   Slet
 3. Hvor er det dog flot... sådan ser glassene i mit gamle drivhus altså ikke ud - og de kommer heller ikke til det, jeg er simpelthen for doven. Måske skulle man søge om hjemmehjælp hi hi. Spændt på hvad de nye projekter går ud på... noget med at ændre nogen bede hvor der er sten omkring måske !!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hjemmehjælp kære Sussi... du skal da bare ha´fat i en billig vinduespudser. Det skal vi.. til det udvendige. Han ordner det SÅ fint for under 300 kr... og det er i min verden pengene værd. Et skinnende glashus.... så er jeg glad :-)
   Ja projekterne har du jo nok luret lidt på FB... mere følger ;-)
   OG ja - der er stadig sten til gratis afhentning i haven.
   Knus og havehilsner fra Susan

   Slet
 4. Hvor ser det godt ud med den forårsrengøring :)
  Hundene ser også ud til at nyde at være ude i det spirende forår.

  Go' søndag :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Kira
   Ja for dén da... de ELSKER det bare derude. Tænkt at selv på en halvdoven dag for dem.. så er de virkelig trætte efter alle de nye indtryk og dufte. Hunde elsker haveliv - ligesom vi gør.
   Knus og go ny uge
   Susan

   Slet
 5. Uha jo jeg ved hvor mange ting der kan være i sådan et glashus, har nemlig lige haft tømt begge mine drivhuse og de er blevet vasket og klar til foråret.
  Hvor ser der dejlig forårsfint ud i jeres orangeri, stort arbejde, men sikke en glæde når det er gjort. Kan se hundene nyder det.

  Kærlig hilsen Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Anette.
   Ja du kender det.. arbejdet og tingene - og særligt glæden når man er færdig. Det er en lise for sjælen for sådan nogle havefolk som os. Hundene æææælsker det.
   Knus Susan

   Slet
 6. Dejligt Susan.
  Så blev dit drivhus også rengjort og forårsklar. Det ser bare så fint ud��
  Kender det bare så godt, det med alle tingene. De hober sig op gør de.
  Håber snart vi får mere forårsvejr. Alle de skønne blomster står bedre i sol end sne.
  Kh Lotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lotte
   Foråret er lige på trapperne... jeg kan dufte det.. og mærke det. Snart skal vi ud og nyde det i flere dag i træk - og sneen må så vente med at komme og glæde os til næste vinter. 1. søndag i advent helt nøjagtigt <3
   Tak for din hilsen... forårsrengøring er en herlig ting.
   Mange hilsner fra Susan

   Slet
 7. Det er for øvrigt en rigtig fin tungekrukke, du har julerosen i😀

  SvarSlet
 8. Kære Susan og Jesper.
  Ville blot lige ønske jer tillykke med den smukke bog.
  Den er bare så flot. I fortjener kæmpe ros.
  Jeg har skrevet lidt om bogen på bloggen. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære kære Eva
   Tusind tak for din hilsen og dit SKØNNE indlæg på din blog og på IG. Det er en utrolig flot anmeldelse du giver bogen og det sætter vi stor pris på. Dine roser til billederne gør os særligt glade.. for vi ved du har et godt øje for billeder selv <3
   Mange havehilsner fra Susan og Jesper

   Slet
 9. Hvor ser det altså hyggeligt ud at du har selskab af hundene mens du gør rent og rydder op i drivhuset. Man kan jo vende mangt og meget med de firbenede venner mens man arbejder.
  Kh. Ingeborg

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.