torsdag den 9. marts 2017

En shoppingtur i forårets tegn

I søndags tog vi på forårsshopping.... den der slags shopping hvor man for få kroner kan købe både farver og dufte, og masser af stemning og glæde.


Kassevis af forår blev båret hjem, for når priserne er lave så er der altså ikke noget så dejligt som at slå sig løs blandt friske blomster.


Stedmoderplanter, perlehyacinter, iris og påskeklokker fyldte bilen...... ligesom nye smukke krukker som bare fristede alt for meget.


I orangeriet er der nu virkelig fyldt op med forår, og duften når man stikker snuden inden for er intet mindre end fantastisk. På en solrig dag er temperaturen bestemt egnet til en "morfar" på den gamle jernseng, og med blomsterduften i næsen så drømmer man om sol og sommer.


Vores velkomst ved fordøren er også skiftet til forårs-dress. Det var vist på tide at få skiftet stedsegrønt og mistelten ud med forårsblomster i massevis.


Vibeæg, iris, påskeklokker og stedmoder.... sammen står de byder både vore gæster og de lune temperaturer velkommen. Javist er der i disse dage stadig koldt om natten, men under taget på verandaen er de rimeligt godt beskyttede.


De blå iris her har den mest fantastiske duft...  virkelig intens. Med den i næsten kribler det endnu mere for at komme igang med det nye haveår. Masser af dufte og oplevelser venter os.... lige om lidt.


Den gamle altankasse i sandsten gør sig virkelig godt med de sarte små lilla stedmoder. En farve jeg aldrig kan lade stå hvis jeg kommer forbi den.


Cedertræet vil inden længe rykke om på terassen på sin plads for sommeren. Men indtil flyttedagen kommer, så gør det sig nu også godt sammen med forårsbebuderne.


Ja forårsrengøringen mangler stadig... men en dag når vejret arter sig... så sker det :-)


Søndagen blev temmelig våd, og ugen har budt på både frost, sne og regn. 


Jeg har besøg af  "min dårlige vej helbredet" i denne uge og de daglige små ture ud i orangeriet har været guld værd for mig. Sol eller ej - så er det et dejligt sted. I dag blev sengen redt med lammeskind og tæpper - og der var lagt op til råhygge i middagssolen. 


Nu går det fremad igen... og jeg glæder mig. Der er så meget godt nyt på vej til os, og der er så meget godt lige for snuden af os. Den smukke smukke bog "Cottagehave - Tante Grøns haveunivers" som min mand og jeg er fotografer på, udkommer om få dage, og med vores egne eksempar foran mig kan jeg med sandhed sige at vi er stolte over resultatet.


Har du også shoppet forårsblomster? 


Se mere om bogen HER


20 kommentarer:

 1. Ikke så mange endnu, men det kommer snart.
  Jeg vil lige vaske det sidste af drivhuset indenfor først.
  Hvor har I shoppet? Påskeklokken er fantastisk smuk😍
  Det ser rigtig dejligt ud med alle jeres forårsblomster ved indgangsdøren.

  Håber snart du er på benene igen😀

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lone
   Åhhh hvem der bare var SÅ heldig at have drivhuset vasket af... også selv om det "bare" er på indersiden :-) Det kunne være et projekt for mig i næste uge, men jeg ved at jeg nok heller må gå igang med mindre projektet end det. I næste uge går det fremad igen med helbredet...
   Jeg er særlig glad for Billigblomst i Tilst ved Århus. Det er billigt... rigtig billigt. Ja - ikke at jeg ikke gerne vil støtte mindre planteskoler og de små særlige steder - det vil jeg SÅ gerne. Men.. prisen her er også uendeligt meget højere, og jeg syntes ikke jeg kan sige nej til lavpris når kvaliteten er i orden.
   Forårshilsner fra Susan

   Slet
  2. Sjovt. Jeg havde på fornemmelsen, at de var købt der.
   Jeg er så heldig at bo 10 min kørsel derfra. Må ud og kigge efter påskeklokker😄
   Og du har ret. Vi skal huske at støtte de små steder også, men Billigblomst er jo også bare en mand med en god ide. Så det er vel egentlig lidt det samme😀
   Frugttræer og bærbuske køber jeg helst ved nogle af de steder, der laver træerne selv. Ja, og så er jeg glad for plantemarkeder også. De er så hyggelige.
   Køber vel egentlig bare mange planter😀
   Dejlig weekend til jer

   Slet
  3. Heldige dig... at bo SÅ tæt på :-) Det kunne jeg da godt liiiiige bruge. Men så kan vi jo kombinerer en tur med et besøg i både Brugtvare terminalen, og vores nye ynglings burger-sted :-)
   Knus Susan
   ps. Planter kan man ikke få for mange af

   Slet
 2. Her har det været en dejlig forårsdag i dag med højt solskin. Desværre kan jeg ikke nyde det udendørs pga hasselllergi, men der var 15 grader i Orangeriet i en tre timer, så jeg fik både ryddet op derude, sået lidt, strikket lidt og kigget i haveblade.
  Glædeligt forår
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jytte.
   Ja.. allergien er allerede igang.... det mærker vi også på apoteket. Frem med alle de gode lindrende ting - det er det bedste man kan gøre. Men det lyder til at du alligevel får det bedste ud af det - sikke effektiv du har været i dit Orangeri.
   Også glædelig forår til dig.
   KNUS

   Slet
 3. Her har det været en dejlig forårsdag i dag med højt solskin. Desværre kan jeg ikke nyde det udendørs pga hasselllergi, men der var 15 grader i Orangeriet i en tre timer, så jeg fik både ryddet op derude, sået lidt, strikket lidt og kigget i haveblade.
  Glædeligt forår
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 4. Jeps, masser af hyacinter og iris som jeg har indendøre i glaskrukker.
  Da jeg kom hjem fr arbejde i dag havde Mr. M købt og plantet bordeaux stedmoderblomster i en krukke ved hoveddøren. :)
  Den længe ventede havebog - jubiiiiiiii - og tillykke med den. 😍

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak søde :-) Bogen... det er for vild en oplevelse.
   Åhhhh hvor lyder det dejligt ... og sådan en overraskelse ved hoveddøren kan man da ikke andet end at elske. Det er da en yderst god og klog mand du har dér <3
   Foråret er lige om hjørnet - og i dag har den kigget frem til os.
   Det er fantastisk.
   Stort knus Susan

   Slet
 5. Åh jo her kommer der også forårsblomster i krukker og potter, det er slet ikke til at lade være med :-)
  Hvor er det blevet forårsfint hos jer.
  Spændende med bogen glæder mig som et lille barn til at se og læse den.

  Rigtig god weekend.
  Kærlig hilsen Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Anette. Ja det er en dejlig tid... der sker så meget og bare en pixi lille stigning i temperaturen kan mærkes i både krop og sjæl. Denne uge har jeg ferie.. og selv om jeg må gå langsomt til værks, så håber jeg at få endnu mere forår ind i haven.
   Det er virkelig dejligt at høre du glæder dig til bogen.... det gør os oprigtigt glade.
   KNUS og god ny uge
   Susan

   Slet
 6. Hej Susan.
  Dumme helbred. Den melodi kender jeg desværre også! Men til gengæld synes jeg man lærer, at sætte stor pris på de gode dage/perioder, også selvom det er helt almindeligt hverdagsliv.
  Ja, du kan tro jeg har købt forårsblomster.
  På bustur til gartneriet Spiren, har jeg brændt 1.400 kroner af! Derudover har jeg også købt hornvioler, små iris, narcisser, hyacinther, blå anemoner, en masse frø, gladiolusløg og sikkert endnu mere! Gad vide hvor vores penge bliver af?! ;-)
  Derudover har jeg købt stolpefødder, stolper, nyt stakit, et legetårn med rutsjebane og lige om lidt endnu mere i den retning, så der kan komme gang i forårets store projekter.
  Bogen glæder jeg mig vildt meget til, at se. Den ser dejligt indbydende ud. Coveret kan I i hvert fald godt være stolte af. Jeg er meget spændt på resten.
  Knus og rigtig god weekend
  Malene

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Malene. Du har ret... du har helt ret. Man lære at sætte pris på selv de små ting, og man kan glædes over en helt almindelig dag - bare den har været god. Og du forstår da at shoppe forår :-) HERLIGT :-) Men det er jo "købebar" glæde... og den slags findes som bekendt ellers ikke. Jeg siger GO FOR IT :-) Vi skal også bruge penge snart... et haveprojekt som vi har glædet os til i ueneligt mange år er på vej. Mere om det senere.
   Det er virkelig dejligt at høre om din forventningsglæde ved bogen..... det er noget vi sætter stor pris på <3
   Nu er der ikke længe til.
   KNUS Susan

   Slet
 7. Jo..her er også kommet forårsplanter i krukkerne - og flere er på vej! ;0)
  Igår var vejret fantastisk - med sol fra en skyfri himmel og det var så dejligt at mærke solen varme kroppen helt igennem.. Idag ser det noget anerledes ud..huen er kommet på igen og den tykke jakke..men fuglene fløjter stadig..jo foråret er helt klart på vej :0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja foråret er på vej... men vinteren napper også i huden i dag og vinterfrakken skal på når man skal med hundene ud. Men vejrudsigen lover lunere vejr igen allerede i de næste dage og SÅ må vi jo ud imens vi kan.
   Mange hilsner og skøn ny uge
   Susan

   Slet
 8. Kære Susan.
  Hvor synd at du stadig har dit dårlige bekendtskab. Jeg troede det hjalp, da du blev opereret sidste år??
  Vi har købt en del forårsblomster og så har vi tager vinterdækket af krukkerne og der vælder de skønneste forårsløg op af jorden. Vi har også rigtig mange påskeklokker i vores højbede og de bliver flittigt plukket ind. Det er en rigtig skøn tid.
  Rigtig god bedring.
  Kærlig hilsen Eliane

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Eliane.
   Ja bekendtskabet slipper jeg ikke sådan lige af med :-( Operationen har gjort flere ting bedre - men træerne vokser bare ikke ind i himmelen desværre.
   Påskeklokker.. jeg er desværre ikke nået til at plukke dem ind. Jeg nænner det ikke... ikke endnu. Men måske de snart får så godt fat at jeg tør :-)
   Tusind tak for din søde hilsen
   KNUS

   Slet
 9. Kære Susan, hvor ser det bare godt ud det hele. Jeg er ked af, at du måtte køre forgæves efter rabarberklokkerne. Du er blevet fejlinformeret. De er på lager i Bilka Viborg. Kh Claus

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Claus. Hvor hyggeligt at du kiggede forbi herinde :-) Tusind tak for din hilsen <3
   Jeg må tilbage til vores Bilka... det er jo søde mennesker, men de ved desværre ikke så meget og de ved slet ikke hvilket guld det er for dem, at have dine produkter. Men dejligt at jeg nu kan få mine rabarerklokker... de skal bestemt være med når vi inden længe skal lave nyt i haven.
   Mange hilsner og skøn dag
   Susan

   Slet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.