fredag den 6. marts 2015

Ternede løg, tankemylder og havefeer.

Naturen er forunderlig, og nye ting og oplevelser derude overrasker mig på mange fronter gang på gang. Men der er også ting som jeg kender så godt - og som jeg alligevel bliver lige fascineret over hver gang. 


Èn af dem er Vibeæg. Ja jeg kan bare slet ikke forstå hvordan naturen kan lave sådan nogle små ternede kronblade - det er jo så underligt og unaturligt at det er helt surrealistisk. Jeg forsøger at forstå hvordan arvegangen bestemmer farverne hos fx hunde - men denne her kan jeg virkelig ikke begribe. Hvor er logikken mon? Jeg har brugt en del tid på at dvæle ved synet af den... og ladet tankerne svæve afsted i et forsøg på at finde svaret.

Er den også ternet inde i løget? Eller er der mon en lille havefe der suser rundt med en lille pensel og maler det sirlige mønster om natten? Nej - det er der nok ikke, men jeg har smilet ved tanken mange gange.


Måske der sidder én eller anden derude der kan forklare mig det - for måske findes svaret faktisk. Men omvendt er det jo også ret interessant ikke at vide det præcist. Hvorfor skal vi egentligt vide alting - og hvorfor er vi mest trygge når vi er helt sikre? Det er jo egentligt også et ret charmerende eventyr - eventyret om det ternede vibeæg.

Nej - ved nærmere eftertanke tror jeg faktisk ikke jeg vil vide det. Jeg nyder at lade tankerne flyve afsted, imens jeg dvæler ved synet af den smukke forårsbebuder, og jeg nyder hvordan den ene tanke tager den anden, og jeg pludselig er et helt andet sted. Måske et sted med ternede løg og feer, og måske et sted hvor jeg finder svar på mange af de andre ting der faktisk findes brugbare svar på.


Tidsspilde og tankemylder.... men fantastisk dejligt for kroppen og sjælen. Og i en tid med stor focus på vores stressede liv, så vil jeg da gerne anbefale dig at gøre det samme.  Nyd synet af noget forunderligt der fanger dit øje... tillad dig selv at flyve væk, og nyd at du pludselig har fået ro i kroppen i en kort tid.

Snart har jeg ferie... og så skal jeg i haven. 
Ud og nyde have, opleve den forunderlige natur - og kigge efter havefeer :-)

10 kommentarer:

 1. Uanset hvordan de bærer sig ad, så er de altså skønne. Vibeæggene. Har også valgt netop dem i indlæg i dag. Heldigvis har jeg de senere år fået erfaringer at de er nærmest endnu skønnere i haven end inde - og at de skal nydes i flok.

  Lige nu har jeg 12-14 løg i et fad på spisebord og leger 100% forår. Det er vidunderligt :-)

  God weekend til dig, søde.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lone.
   Ja de skal nydes i flok..... det er helt rigtigt.
   Og det er en af grundene til at jeg shopper dem med god samvittighed ind til stuerne, for bagefter så kommer de ud i haven.. til de andre :-) De er så fine.. og nærmest usynlige derude blandt alt det grønne. Men ser man dem først.. så vil du se dem hver eneste gang du går forbi dem.
   100 % forår... det lyder skønt og smukt.
   Mange hilsner og skøn weekend Susan

   Slet
 2. Jeg er sikker på der findes have feer der arbejder i vores have om natten, når vi ligger trygt og sover. Det er i hvert fald en dejlig tanke :-)
  God weekend til dig :-)
  Klem Lonni

  SvarSlet
  Svar
  1. Mon man få de dér feer til at ordne ukrudtet også... og måske lige rive pænen for vinterens rod?? Det vil jeg da lige undersøge inden sengetid :-)
   Skøn weekend til dig.
   Susan

   Slet
 3. Åh jeg er også fuldstændig vild med vibeæg - de er så smukke..
  Din lille historie om havefeer, fik mig til at tænke på datterens film om klokkeblomst og hendes fevenner, der alle har en funktion - passe dyrene, lave regnbuer - og ja..male blomsterne ;0) så..måske.. er der små blomsterfeer derude Smil..
  Rigtig god weekend

  SvarSlet
  Svar
  1. Åhh ja ...klokkeblomst.. hende havde jeg helt glemt. Jeg tror da også hun var i min barndoms eventyr.
   Skøn og forårsagtig weekend til dig.
   knus Susan

   Slet
 4. Ja Vibeæg hører også til mine favoritter.
  Jeg har siddet og kigget på din blog, hvor er det nogle fine indlæg, og altid med super fotos.
  Herligt, herligt.
  Mange hilsner

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor er du sød Anna. Virkelig dejligt at høre du syntes om at "kigge rundt" herinde, og at du nyder både indlæg og billeder.
   Det gør mig rigtig glad at du syntes det.
   Mange glade forårshilsner Susan

   Slet
 5. Makalöst vackra bilder och en lika makalöst vacker blogg! Härligt!
  Önskar dig en skön helg...
  Kram Titti

  SvarSlet
  Svar
  1. Tuuuuusind tak Titti :-)
   Jeg bliver virkelig så glad når jeg hører fra jer som nyder bloggen... ja glad helt ned i maven :-)
   Jeg nyder at lave den.... elsker at se motiverne, sætte billederne sammen med ordene - og at gøre den personlig.
   Mange knus og mange hilsner Susan

   Slet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.