fredag den 4. juli 2014

Sommer i haven - "slange-bedet".

Jeg har tænkt mig at tage jer en tur med rundt i vores sommerhave. Der er efterhånden kommet mange nye planter, steder og "rum" til, og så er det jo bare smukt i vores haver på denne tid af året.


Jeg starter rundturen i vores nye bed - det vi også kalder "slangebedet", da kastanie hegnet slanger sig op igennem det. Bedet er jo stadig "ungt" og har netop nu sin første sommer.


Jeg tænker ofte på hvor kort tid det er siden vi gravede plænen op, satte hegnet, og begyndte at plante til......  Og nu ligner det allerede noget som vi engang kun kunne drømme om. 


At det er kommet så godt fra start skylder vi nogle søde mennesker på Mors en STOR tak for. Tante Grøn og Syrenprinsen var nemlig så søde at dele rigtig mange af deres smukke planter med os i efteråret, og de lagde et godt grundlag for bedene. Uden deres gavmildhed så havde det nok set lidt anderledes ud - og sikkert ikke helt så flot.


Jeg håber I kan se bort fra det lange græs, og den hvide bænk som har forvildet sig med på billedet. Men det det viser meget godt hvordan bedet ser ud fra Orangeriet. Sådan lidt vildt og kaotisk, men frodigt og "let". Sådan kan vi nemlig godt li´ det.


Vi bliver ofte spurgt om vi har forskellige farvetemaer i haven, men det er vores have slet ikke stor nok til. Når man stort set kan overskue hele haven på én gang, så føles det nærmest som ét stort bed. Så vi holder os til den samme farveskala i hele haven. Farve som lilla, violet, hvid og rosa, blålige og alt derimellem. Og nååe ja... den gulgrønne som den fine løvefod har - den er også velkommen.


De høje og svævende blomster er vores ynglings. De har et eventyragtig og vildt look, og giver lidt højde til bedet.


Kastaniehegnet gør det utroligt godt - og jeg er rigtig glad for at vi fik det med i bedet. Det er rigtig godt til at støtte planterne, og ærteblomster og roser har et godt klatrestativ. Og så virker det utrolig godt til at skabe rum, både i bedet, og på stien imellem huset og bedet.
Jeg har forsøgt at plante så alle har fået det bedste "selskab". Og eller har jeg prøvet at skabe gode "udsigter" fra de steder hvor vi ville se bedet oftest. 


Mange af blomsterne er ovre sin "storhedstid", men mange nye er på vej. En stor del af planterne kender jeg ikke - så jeg ved egentligt ikke hvor længe vi får lov at beholde blomsterne. Men det lærer jeg vel, og indtil da er jeg bare indstillet på, at hver dag kan være den sidste for blomstringen. At nyde sin have på den måde - i nuet, er egentligt hvad jeg altid prøver at gøre. Nu tænker jeg måske bare mere over det.


Hvis du vil se eller gense hvordan det så ud da vi lavede det nye bed - så kan du se med her.
Tak for jeres søde hilsner til mit sidste indlæg, og tusind tak til jer som har givet mit billedet et stemme på lokalavisens hjemmeside. Jeg syntes jo selv vi har den hyggeligste havekrog her i Viborg.... og et gavekort til planteskolen er jo bestemt dejligt når man slet ikke kan få planter nok.

*Rigtig skøn og dejlig weekend til jer alle*

12 kommentarer:

 1. Tak for turen. Der ser ud til at være mange fine detaljer i jeres have, meget inspirerende! ... og så er det nogle lækkere fotos!
  God weekend. B

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bettinna.
   Tak for din søde hilsen. Ja jeg hygger mig med haven - og særligt de små ting som giver en ekstra oplevelse derude. En have skal være et sted hvor man kan gå på opdagelse syntes jeg.
   Dejligt at du finder inspiration.... det er virkelig dejligt at høre.
   Mange hilsner og god weekend til dig også
   Susan

   Slet
 2. Wow hvor er det blevet et flot og frodigt bed..<3
  Sjov at se hvordan det blev lavetog et gensyn med smukke Sherpa lokkede et par tårer frem..<3

  Knus fra Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lisbeth.
   Du kan tro at jeg også tænker på Sherpa i disse dage..... jeg ved ikke helt hvorfor, men han er meget tæt ved kan jeg mærke. Jeg har også kigget de gamle indlæg, og det er sørme svært ikke at drømme sig tilbage til dengang hvor han stadig var her hos os...... Han lokker også en del tårer frem hos mig.
   Dejlig hilsen.. KNUS

   Slet
 3. Det er fantastisk så hurtigt et bed vokser til! Jeres slangebed er allerede meget smukt :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er bare gået enormt hurtigt. Vi har tænkt over det - men alligevel også bare plantet løs. Men det er frodigt og smukt.... og jeg er ret glad for det.
   Mange hilsner og skøn weekend til dig
   Susan

   Slet
 4. Hvor er det blevet et dejligt bed, og på så kort tid. Nye planter kan man altid bruge - nu har jeg besluttet at jeg mangler Indianer Mynte i flere farver..... så skal jeg bare have fundet dem. På de sædvanlige planteskoler ser stauderne ærlig talt lidt kedelige ud... skal jeg virkelig vente helt til næst år ...... :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Sjovt du siger det Sussi.... en Indianer Mynte.. dén har vi. Den var med i plante-pakken fra de søde mennesker fra Mors.
   Den er super flot og dufter skønt. Den står tæt ved den ende hvor havebordet også står - så kan vi dufte den når vi sidder der.
   Du har ret i at mange planteskoler er kedelige...... nogle mere end andre, men det er svært at finde dem hvor alt er spændende.
   Dog er der stadig mange basisplanter som vi drømmer om... så vi kan nok stadig finde en del hos de lokale planteskoler.
   Håber du finder din Mynte... Jeg skal holde øjnene åbne - og gi´ lyd til dig, eller shoppe for dig :-)
   Skøn weekend
   KNUS

   Slet
  2. Har du set frøene.... ??
   http://www.kerneliv.dk/da/ovrige/779-agastache-foeniculum-indianermynte.html

   Slet
 5. Hej Susan
  - hvor ser det smukt ud...

  SvarSlet
 6. En fantastisk have, hvor er det hyggeligt... Jeg er altså lidt vild med det kastaniehegn :0)

  SvarSlet
 7. Sikke et skønt bed altså - kan godt huske da I anlagde det sidste år - det er helt vildt så hurtigt det er vokset sig til - lige præcis sådan drømmer jeg om at mit staudebed også kommer til at se ud til næste år, forhåbentligt. Skal vist igang med at dele lidt i planterne til efteråret :-)

  Vh. Fru Due

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.