tirsdag den 8. juli 2014

En ganske særlig rose - og en stjerne.

Nogen gange ved man det bare.....  Dén dér blomst må jeg eje. Sådan havde jeg det da jeg engang så et billede af den fantastiske rose Margaret Merril. 


Jeg var helt solgt, og svævede væk i de fine billeder som jeg kunne finde af den. En lidt sart "dame" som ikke kan lide at få vand på sine kronblade, men som har den dejligste duft. Jeg kunne straks se det for mig - den skulle da stå inde i Orangeriet. Her ville hun stå tørt og godt, og duften ville være himmelsk.


Jeg ledte forgæves, indtil det en dag, kom én af mine rigtig gode kollegaer for øre. Hun var nabo til et gartneri, og hun tilbød at få ham til at skaffe den hjem til mig. Det var så sødt af hende, og rosen kom inden længe hjem. Den var nøjagtig lige så fin og elegant som jeg havde forestillet mig, og I kan tro jeg sendte min kollega mange varme og taknemmelige tanker.


I foråret fik rosen en anden og mere hjertelig betydning for mig.
Min dejlige kollega blev pludselig og uventet taget bort fra denne verden - alt alt for tidligt. Hun var ung og glad, og følelsen af meningsløshed var overvældende for alle som kendte hende. Jeg forstår det stadig ikke..... men ved at himmelen blev en stjerne rigere den dag.


Rosen er nu et kært og særligt minde for mig - og mine tanker flyver afsted når jeg ser en ny udsprunget blomst, eller når duften rammer min næse. Så smiler jeg, og tænker på Laila.


Roser kan bare noget særligt når det kommer til at vække minder. Sådan tror jeg mange har det. Duftene og synet af de smukke blomster får os til at tænke tilbage, og egentligt så er nogle af mine stærkeste have-minder fra barndommen, også noget med roser.
Men minder behøver ikke at være gamle.....  de kan også være meget meget unge.


Husk at nyde livet alt hvad du kan.....  
Lad øjnene svælge ved synet at din have og duft til roserne.
Gi dig selv lov at mærke det våde græs på dine bare fødder, og se på skyerne der svæver forbi. 
Livet er både skønnere og smukkere hvis du giver dig tiden til at opleve det 
- og vi ved jo ikke hvor længe vi har det. 

* GRIB DAGEN - OG NYD DEN *

14 kommentarer:

 1. Hvor er den fin. Og så flot grøn i bladene, mine roser i haven er ikke særlig kønne bladene er så broget. Jeg ved ikke om det måske har noget med jorden at gøre. Men smuk er din ♥ kh Anja

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anja. Ja måske det har noget at gøre med at den står så beskyttet og ikke har fået stråleplet som mine andre roser ude i haven vel egentligt har. Den får varme og masser af vand - og det kan den godt li
   Mange knus Susan

   Slet
 2. Kære Susan.

  Et smukt og rørende indlæg, som kalder på både gåsehud og en lille tåre i øjenkrogen, for du har så evig ret. Vi må aldrig nogensinde tage nogen eller noget for givet, for i et splitsekund kan livet komme med en kæmpe påmindelse om, hvor skrøbeligt det er.

  Sikke et smukt minde, du har om Laila. Ja, det kan simpelthen ikke være smukkere. Det er en vidunderlig rose, så sart og fin. Jeg har et par roser, som egentlig ikke er mine favorittyper og lidt for moderne til min smag, MEN de er minder, som jeg skatter og værdsætter meget meget højt. De er gravet op i min barndoms have, og har kæmpe affektionsværdi.

  Ja Susan, vi skal saftsusemig huske at nyde nuet. Jeg øver mig på det hele tiden, - hver eneste dag. Det er svært ikke at lade sig styre af travlhed, stress og jag, pligter, gøremål, benhård selvdisciplin, ansvarsfølelse, høje krav til sigselv og mange andre ting. Men når alt kommer til alt, og når alt overflødigt er barberet helt ind til benet, er tid det allervigtigste her i livet. Tid er en rigdom, som de fleste af os, er fattige på.

  I grunden har jeg da også sovet i glashus-timen. Hvorfor hulan har jeg da ikke en duftende rose i glashuset? De er en fejl! Det må der gøres noget ved. Den skal være hvid og dufte så berusende, at jeg MÅ "stop and smell the roses".

  Sommerknus fra kattemor, som har fundet en skøn ny kat på Dyreinternatet i Spøttrup. Hun er 3 år gammel. Skal enten hedde Marla eller Mocca. Hun er langhåret, beigebrunhvidlig og meget smuk. Hun ligner allermest noget fra en Disney tegnefilm. Hun er sky, da hun har været udsat for barske oplevelser, men med tiden skal vi nok vinde hendes tillid. Hun er allerede utroligt hengiven og kælen. Molly er lige ved at kaste op af jalousi, over at vi har bragt denne uldtot ind i hendes hjem.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak søde Tante..... du siger det så godt, og meget bedre end jeg.

   Og selvfølgelig skal I have en rose i jeres smukke glashus..... du kan jo nok også finde én som kan bestille liiiige den du drømmer om til dig ♥

   Dejligt at I har fået en ny lille tiger i huset - hende skal I nok blive de bedste venner med. Mon ikke Molly også snart hellere vil kysse end kaste op?? Det tror jeg.
   KNUS

   Slet
 3. Sikke et hjertevarmt indlæg, jeg blev meget rørt... Hvor er den rose smuk... Jeg har også en ganske bestemt rose jeg er på jagt efter, nostalgie hedder den, og jeg tror jeg har fundet planteskolen hvor der er en chance :0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Heidi.
   Tak for din søde hilsen..... det var egentligt lidt svært at sætte ordene på billederne, men det var rart at få fortalt historien om rosen.
   Hviids planteskole har jo alle mulige slags roser - og de sælger engros til de butikke vi almindelige mennesker kan komme i. Dér kan du prøve - eller få dit plantesenter til at prøve for dig. Desværre er der ikke åben hus hos Hviids planteskole i år - vi var der sidste år, og det var en DRØM.
   Knus Susan

   Slet
  2. Tusind tak for tippet... Det vil jeg lige prøve... :0) Knus Heidi

   Slet
 4. Hvor er den smuk den rose, kan godt forstå, at du faldt for den. 🌹

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja - den er virkelig smuk. Og duften... den er HIMMELSK :-)

   Slet
 5. Hej Susan
  Smuk rose og smukt indlæg ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak Heidi.
   Mange hilsner og god weekend

   Slet
 6. Kære Susan.
  Det er et smukt og rørende indlæg som kalder på tårerne. Der er altid så meget indhold i dine indlæg. Rosen er fantastisk smuk, ligesom dit minde om Laila.
  I en stor krukke har vi en meget smuk Geoff Hamilton som dufter dejligt. Hvert år bliver den ødelage af regn. John foreslog at vi tager den ind i udestuen, men da den er frostfri,ved jeg ikke om rosen kan overvintre dér. Men vi kunne jo sætte den ud i teltet om vinteren. Hvad tror du, Susan?
  John har været i en trend-butik i Middelfart og købt tre helt vidunderlige gamle knagerækker for kun 400 kr. De er fantastisk dekorative som de er, men jeg vil have billeder i gamle mahonierammer til at hænge der.
  Næste gang I kører gennem Middelfart, skulle I kigge ind. Den hedder House of Melfar og ligger i Algade 61---midt i gågaden.
  Pas godt på Jer selv og hinanden.
  Kærlig hilsen John og Eliane

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Eliane og John
   Tak for jeres søde hilsen.
   Hvor herligt at John har været på shopping - det lyder bestemt som en butik som vi må besøg engang. Jeg kan lige set det for mig med knagerækker og rammer. Det bliver super fint.
   Omkring jeres rose.... Ja jeg er jo langt fra nogen ekspert. Men jeg tænker at de ved gerne vil stå frostfrit..... men at de ikke behøver det. De kan vel bare ikke li at få våde og kolde rødder i krukkerne - altså at de fryser når de er våde.
   Men rosenblomsterne holder jo helt sikkert flottere når de ikke får vandet på sig..... så kan I placerer den så de ikke bliver våde, så vil jeg da anbefale det.
   I skal også passe på jer selv og hinanden.
   Knus Susan

   Slet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.