onsdag den 16. juli 2014

På "familiebesøg" hos "Onkel Claus".

Ja - sådan føltes det da vi i juni besøgte Claus Dalby og hans smukke smukke have. 


For da vi og de andre besøgende mødtes uden for den velkendte havelåge, fik jeg dén dér familiefølelse. Følelsen af at mødes med mennesker som man har så meget til fælles med, og som man måske ikke ser så ofte. Der var mange kendte ansigter og mange bloggere. Sikke et træf - et træf i "blogger-familien".


Der var gensyns glæde og højt humør, og snakken gik lystigt allerede inden besøget startede sådan rigtigt.


Her stod vi så og ventede på vores "onkel" - "Onkel Claus". Vi glædede os alle til at få lov at komme ind i den hemmelige have, dén som vi alle har et forhold til. Nogle af os havde været her før, og andre var her for første gang. Men uanset hvad så vidste vi at det var et eventyr og en stor oplevelse som ventede.


Det var som altid en fornøjelse at besøge Claus. Gæstfri, hjertevarm og passioneret for sit skaberværk. Vi følte virkelig, at vi var på besøg hjemme hos "onkel", og vi nød det.


Haven bugnede af blomster - men der var ikke kun en summen af bier, men også af alle de glade gæster.


Jeg mødte flere søde mennesker, som kender mig her fra bloggen, men som jeg endnu aldrig havde fået hilst på. Det var en stor oplevelse. Det var skønt at hilse på jer, og jeg blev oprigtigt glad over at høre jeres oplevelse af at være med herinde. Jeres kommentarer gjorde mig SÅ glad at jeg kunne svæve derfra - det skal I bare vide.


Vi sugede til os af alle indtrykkene i haven. Farverne, duftene, følelsen og stemningen i haverummene - der er virkelig mange ideer at hente. Uanset hvilke have man har, hvor stor eller lille, så er der elementer som kan give inspiration.


Særligt alle krukkerne havde min store opmærksomhed. Jeg har slugt alle sider i den nye bog "I potter & krukker", og jeg er helt klar til at udfolde mig mere på dén front. At se alle de imponerende og overvældende opstillinger med krukker "live" var spændende - og jeg fik mange gode ideer.


Men... der er et ganske særligt sted i haven som jeg elsker mere end alle de andre. Det smukke orangeri midt i have. Det var jo dér hvor hele min haveglæde startede......


Det var dét orangeri Claus viste i sine tv-programmer på DR, og det var dér lynet slog ned i mig. Jeg blev forelsket i lyset, det smukke gulv, sprosserne i vinduer og særligt de fantastiske vinduespartier over dørene. Jeg mindes klokkerankerne også var med, men følelsen af livet med et orangeri, fik jeg helt ind under huden.


Skønt at være der selv, og mærke at følelsen under huden bliver frisket op igen. Her bliver jeg ekstra glad, for det orangeri er noget ganske særligt for mig - for her startede hele mit nye liv.


Haven bugnede af roser....  og indtrykkene af farverne, duftene og stemningen. Elegant, smukt og overvældende..... og helt fantastisk. 
Haven er hvad jeg vil kalde overvældende på den elegante måde. Masser af planter som giver det lidt vilde og frodige indtryk - tøjlet pænt af rene linjer i hækkene og i huset og drivhusene.
Det er lige noget for mig.


Jeg er super glad for at jeg selv er ved at lære kunsten at "skrue" planterne ned - og det er nu den smukkeste måde, syntes jeg.


Dekorationer og opstillinger var over alt hvor der var plads til det. Ikke for meget og ikke for lidt - blot helt perfekt. Hvem der bare havde et lille "palæ" som dette her at muntre sig i.... Jeg gad godt :-)


Det var ihhhh så elegant - og lige til at forelske sig i.


Her lidt stemningsbilleder....... selv om mange har vist noget der ligner på deres blogge, så er det alligevel tit forskellige ting vi har spottet.


 

Tiden fløj afsted - som den gør i godt selskab. Vi kunne sikkert ha´ snakket, hygget og nydt det hele i flere dage hvis det skulle være. Det var en nydelse at møde så mange herlige mennesker - og endda i så ganske særlige omgivelser. Det var en skøn dag. 

Min ynglings tante - nemlig Tante Grøn, og jeg :-)

Tak for invitationen og tak for endnu en skøn oplevelse til vores kære "Onkel Claus". Jeg vover at sige tak for "festen" på "familiens" vegne ;-) Som det sidste jeg skulle på vejen ud i den "virkelig verden" igen.. så måtte jeg lige dufte til rosen her. Den duftede fantastisk. 

*Stop and smell the roses*


24 kommentarer:

 1. Ja han er i særdeleshed en ener i dansk "amatør" haveejer. Tror næsten vi kan give CD en stor del af æren for den renæssance danske haveejere gennemlever i disse snart 10 år. Jeg tvivler på blogverdenen var blevet så stor, hvis ikke vi alle havde haft CD som et fyrtårn.
  Henrik, der er bare en smule jaloux over at endnu ikke selv at have haft chancen for at besøge edens have.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er SÅ enig Henrik. Uden CD - så var der meget som var anderledes.
   Mon ikke du får mulighed for at se haven selv engang.
   Mange hilsner Susan

   Slet
 2. Hej Susan,
  Hvor hyggeligt, sådan at blive inviteret på familiebesøg. Fin formulering i øvrigt :-)
  Meget fine billeder, I har taget. Vi er vist mange, der gennem tiden er blevet inspireret af Claus og hans have. Mig selv inklusive - det er svært at skjule.
  Du ligner en, der nyder nuet og alle blomsterne. Dejligt!
  Kh Mathias

  SvarSlet
  Svar
  1. Du kan tro jeg nyder det Mathias.... og lige nu nyder jeg også min ferie. Sommer og sol - og måske lidt for lidt vand i haven.
   Dejligt at du kunne li´ "fortællingen" - og hyggeligt at du kiggede med.
   Knus Susan

   Slet
 3. Åhhh, så fantastisk å få oppleve dette! Nydelige og inspirerende bilder. Man får virkelig et kick av slike steder og jeg tenker man ikke trenger droger hvis man har en hage :-) Tenk så mye livskvalitet og glede det gir å holde på med blomster, planter og skape fine uterom! Jeg låner hvert år Claus bøker på det lokale biblioteket og sier hele tiden de må ta inn de nye bøkene hans - og til min store glede gjør de også det :-)
  Et spørsmål til deg: Jeg skal med familien til Jylland neste uke, nærmere bestemt Horsens. Legoland står jo på programmet for barna, men jeg vil gjerne innom en park, hagesenter eller et annet inspirerende sted i nærheten. Jeg ville være veldig takknemlig hvis du har noe å anbefale i sør-Jylland :-)
  Klem og smil fra Berit

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Berit.
   UNDSKYLD at jeg ikke har fået svaret dig... jeg tænkte som en gal over nogle gode foreslag, og inden jeg kom på nogen så glemte jeg helt at skrive tilbage til dig.
   Jeg håber sådan du har haft en skøøøøn tur til Jylland, og at I fandt nogle spændende og dejlige ting at besøge.
   Mange sommerferiehilsner Susan

   Slet
 4. Sikke et fint indlæg om besøget hos Dalby - ja, han er til stor inspiration for mange. Det var fantastisk at opleve haven den dag i juni, desværre fik vi ikke hilst på hinanden, men der var også så mange indtryk at tage ind, at man næsten ikke havde tid til at snakke :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Frede. Nej.. det er overvældende at besøge Claus.Jeg oplever nyt hver gang, og jeg nyder det lige meget hver gang.... det er altid noget nyt at se, og altid nye spændende mennesker.
   Måske vi render i hinanden en anden god gang.
   mange sommerhilsner Susan

   Slet
 5. Thank you so much for sharing your pictures. I follow Claus Dalby from here on an island in the Pacific Ocean in Canada. I have a real Uncle Klaus in Denmark (my mother's brother) so it is fun to see you call him "Uncle Claus".
  The sun is shining brightly here and I am hoping to get out into my garden today. I have a fig tree to plant (a birthday gift from a dear friend)
  Happy gardening
  Lise-Lotte
  partygreen.ca

  SvarSlet
  Svar
  1. What fun with your real uncle Klaus:-) And you also know the "other" uncle Claus that I talk about.
   Many thanks for your greetings and good summer.
   Susan

   Slet
 6. Jeg er enig med Matthias Emil i, at det er tydeligt, at du nyder haven i fulde drag.

  SvarSlet
  Svar
  1. :-)
   Ja - det skjuler jeg vist dårligt hva :-)
   mange glade sommerhilsner Susan

   Slet
 7. Fantastiske fotos, og det må være ganske enestående at få lov til at opleve netop denne have... :0) Det er virkelig misundelsesværdigt..... Og hvor ser du hammer godt ud på billederne. :0) Et stort sommerknus fra Heidi, der holder fattigrøvsferie hjemme i haven, og det er rigtig godt, sikke en sommer . :0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Heidi. Ja - vi nyder det hver gang vi er så heldige at få lov at kigge forbi. Det er en stor oplevelse- på alle måder.
   Mange sommerhilsner Susan

   Slet
 8. Svar
  1. Tusind tak..... Men det er sørme svært IKKE at kunne få dem i den smukke have :-)
   Varme hilsner Susan

   Slet
 9. Så dejlige billeder du viser.
  Det lyder til at have været en fortryllende dag i "onkels" have.
  Så dejligt.
  Tak for at du deler.
  God aften til dig.
  Klem Lonni

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var ganske ganske fortryllende... og man bliver ski glad i maven.
   Her nyder vi ferien... også god sommer til dig.
   Susan

   Slet
 10. Hej Susan!
  Jeg var der også den dag og det var bare nogle helt igennem fortryllende timer, som virker i utrolig lang tid efter. 1000 tak for at bringe minderne op fra den dag igen:-)) dejlige billeder af både dig tanten og haven, tror faktisk jeg så dig, og hvis der ikke havde været så mange omkring dig ville jeg "prøvende" have hilst på:-)
  Ha en dejlig dag
  Hilsner fra Anette

  SvarSlet
 11. Hej Susan.Tusind tak for et skønt indlæg fra "onkels" dejlige have...................fantastiske billeder du viser fra CDs have.
  Og dejligt at møde andre bloggere......................men dagen billede er da det af dig og din ynglingstante.
  Håber også at jeg en dag får mulighed for ar besøge den smukke have.
  God dag knus Jette

  SvarSlet
 12. Sikke mange dejlige billeder, Susan! Man bliver helt varm om hjertet! Og hvor ER det orangeri altså bare smukt! Sådan ét vil jeg også have ;-)
  God weekend!
  Kh Nana

  SvarSlet
 13. Claus er den største gave til de danske haveejere. Jeg bliver aldrig træt af at følge hans entusiastiske haveeventyr, ej heller at se hans gennemskønne sted. Haven er helt utrolig, og jeg føler mig også meget priviligeret at at have fået lov at se den. Tak for gensynet søde Susan. Du og din mand kan noget ganske særligt med billederne. ;)

  SvarSlet
 14. Kære Susan.
  Tusind tak for dejlige billeder fra "familiealbummet". Hvor er du yndig på billederne.....og i virkeligheden. Du og Tante var klædt i matchende tøj,- - - hvor fint:)
  Der var simpelthen så skønt i "onkel Claus" have og hvor var det pragtfuldt at møde så mange "familiemedlemmer".
  Rosen Odyssey er øverst på ønskesedlen. Den er utrolig smuk.
  Du og Jesper er meget dygtige til at tage billeder og til at finde gode motiver. Tak fordi I bringer minderne frem.
  Nu er det snart Jeres tur til at få "familien" på besøg og vi glæder os meget til at se Jeres smukke have.
  Kærlige hilsner fra John og Eliane

  SvarSlet
 15. Søde Susan, faldt tilfældigt over dette fine indlæg. Tusind tak for dine søde ord. Hils Jesper.

  Knus fra Onkel.

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.