onsdag den 19. februar 2014

Det skal nok blive godt igen.....

I fredags brugte jeg min fridag på at rydde lidt op i Orangeriet.


Det så frygteligt ud med visne blade i stort set alle krukkerne, og med udsigt til en uge på langs pga. besøg af "min dårlige ven helbredet", så var det første prioritet at få lidt styr på det hele.


Der er, for mig, nemlig ikke noget der er mere drænene af energi, end rod og uorden. Og tænk hvis jeg ikke turde nærme mig Orangeriet i en uge hvor jeg om noget har brug for ekstra energi - dén gik bare ikke.


Og hvor kom alle de blade så fra? Ja - alle hortensiaerne var jo fyldt med grønne blade da de rykkede ind for vinteren. Nu lå de i krukkerne og på gulvet - og de var langt fra grønne mere, nærmere grå og støvet - og nogle endda rådne. Væk skulle de - og selv om nogle af de nye skud har været gemt i de gamle blade, så skal planterne nok blive fine igen.


Også alle krukkerne med løg fik et eftersyn. Og de store smil var fremme..... for der var godt gang i den alle steder. Tænk som man kan blive glad over at se en lille grøn "spids" - men sagen er jo at det er tegn på at foråret er på vej.


Krukkerne som blot har stået "på lager" på hylderne under plantebordet, kom frem i lyset - og det bilder jeg mig ind at de eeeeelskede :-) Og her få dage efter, er der sket store fremskridt allerede.


En anden som nød at komme ud "i lyset" var Lukla.
Ihhhhh hvor hun hyggede sig med at være i haven. Der er nu noget særligt over at have en lille hjælper som hende, og hun får mig virkelig til at smile. Troligt sad hun og ventede på at plantepindene kom op af krukkerne - for dem ville hun gerne have. Alle krukker tjekkede hun - og hun smagte tilmed på jorden. Jo - Lukla var også med i Orangeriet.


Det var skønt at komme ud i lyset - og jeg havde næsten glemt hvor stor effekt det har på krop og sjæl. Det var en kold og våd dag - men til trods for det, var det det fantastisk at ligge på sengen og kigge op i himmelen. Jo - foråret er helt sikkert på vej.


Inden jeg "gik under" søndag aften nåede vi at tage turen til Bilka - hvor særligt én afdeling kaldte på mig. Haveafdelingen.

Vi fyldte vognen med masser af skønne og smukke sager. Pæoner, dahliaer og forskellige stauder.
Herlighederne står nu og venter i Orangeriet...... men mon ikke jeg er ved at være på toppen igen i næste uge, og vi kan få dem plantet i bede og krukker.


Ja - det skal nok blive godt igen. Foråret kommer, ligesom de tidligere lettere kvalte krukker, også står på spring. Jeg kommer også snart på toppen igen, og SÅ er jeg klar til forår.

*Har haft nogle gode timer idag, og de blev brugt på et nyt indlæg til jer. Beklager hvis jeg ikke får svaret jer og besøg jeres blog i disse dage - jeg er snart tilbage* 

23 kommentarer:

 1. Der skal så lidt til for at gøre os glad.... I næste uge går jeg også igang, og jeg glæder mig til at få ryddet op i have og drivhus... Jeg håber du kommer godt igennem din trælse uge... :0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Heidi...
   Det bliver så dejligt at komme i gang derude. Ja - nogen vil tænke man er fjollet når man glæder sig til jord under neglene.
   Hilsner fra Susan

   Slet
 2. Det er godt at have en have-ven.
  Sikke en masse friske blade på dine Hortensier. De har stået godt og ventet på forår.

  God bedring til dig :)

  SvarSlet
  Svar
  1. En have-ven er guld værd ♥
   Ja hortensiaerne står virkelig flot - og der kommer flere og flere skud. Nu håber vi bare at der også er blomster på i år. Sidste år var det kun blade - ingen blomster.
   Mange hilsner fra Susan

   Slet
 3. Ja, man skal huske de små glæder. Jeg skal også have ryddet op i have og drivhus, men det må vente lidt endnu. God bedring!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Bente - jeg nærmer mig overfladen igen, og har også været ude lidt i dag.
   God weekend.
   Knus Susan

   Slet
 4. Der ser allerede forårsfint ud i jeres orangeri! Nu håber jeg at ugen går uden at det bliver alt for svært for dig. Pas på dig :-)
  Knus fra Nana

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Nana.
   Det har været en okay uge for mig - tak for tanken.
   Jeg har været ude i lyset et par gange, og det har været guld værd. Et smil på læben er den bedste medicin :-)
   Knus Susan

   Slet
 5. Det bliver godt til jer snart at kunne få gang i orangeriet igen.
  Jeg har også været en tur i Bilka og købe lidt ind. Så vil det vise sig om mine fingre er grønne nok til at kunne få noget ud af det.
  God bedring.
  Kram

  SvarSlet
 6. Kære Susan.
  Jeg håber du fik lidt friske løg-vækster med hjem fra Bilka, så du har lidt opmuntring i en "dum" uge.
  Mange varme hilsner fra Eliane

  SvarSlet
 7. Mit drivhus trænger også til en kærlig hånd, men det er svært når der også skal være plads til havemøbler, potter og pynt.... men snart....
  Håber at du hurtigt kommer oven på igen :-)

  SvarSlet
 8. Hej Susan.Jeg har også et drivhus der ligner dit, med masser af krukker med visne blade
  ..........men også mange krukker med tulipaner der stikker de små toppe op over jorden.
  Kan næsten heller ikke vente med at gøre drivhuset rent,og få alle krukker udendøre.
  Kan se at det er skønne ting du har købt i Bilka...........har også selv lige købt lidt dahlia,og lidt stauder som jeg skal have gang i.
  Dejligt med en lille havehjælper..........og håber du snart er ovenpå igen knus Jette

  SvarSlet
 9. Øv da sikke noget..håber ikke at det er noget alvorlig?
  Det ser allerede så fint ud i dit væksthus og hvor er det dejlig med en god hjælper..:-)

  Rigtig god bedring..:-)

  Knus fra Lisbeth

  SvarSlet
 10. Træls at du ikke er på toppen. Jeg sidder dog her og tænker, at alle jer med glashuse er nogle heldige kartofler. Vi andre må være lidt mere tålmodige. Mit eget grønne plastikhelvede, som nogle ville kalde et engelsk drivtelt, er proppet til bristepunktet med stablede krukker både med og uden stauder, og de må alle vente en måned eller mere med at komme ud i friheden under åben himmel.

  Husk at kysse lidt på den søde have-hjælper ;-)

  SvarSlet
 11. PS: Jeg må vist sætte en tur til Bilka højt på to-do listen, kan jeg se :-)

  SvarSlet
 12. Hej Susan,
  Det er så rart at få ryddet op og smidt ud. Det er jeg også selv helt afhængig af - dog mest den gode følelse i kroppen efter det er gjort! Fint, fine patinerede krukker og hvor det spirer og gror. Mine løgvækster har ikke helt vist sig endnu, men det skal nok komme.
  Jeg vil flyve videre i Bilka, blev helt inspireret af alle dine indkøb :-)
  God bedring,
  Kh Mathias

  SvarSlet
 13. Ej altså Susan, nu er det din skyld at jeg bliver "nød til" at hive manden med i Bilka i weekenden :-).
  Skønt med en pelset haveven, her hos mig er det vores hunkat der simpelthen elsker når vi skal i haven igen. Hun sætter sig også midt i døre og holder øje med at alt går rigtig for sig, og der måske er en eller anden der gider lege med et par grene der trækkes over græsset og hun skal fange dem :-)
  Knus Susanne

  SvarSlet
 14. Yeaaaa,..:0) Susan, nu bliver det helt sikkert snart forår, vi bliver så glade når vi ser du har forårs ordnet i orangeriet, for så ved vi der er forår på vej. Godt dit helbred er på vej tilbage :o) måske solen vil komme og hjælpe dig lidt på vej :-)
  Kh Linda

  SvarSlet
 15. Hej Susan, jeg var også ved at rydde op i mit drivhus i tirsdags, solen skinnede og der var over 20 grader i drivhuset, dejligt. Har også et orangeri magen til dit, det er et rigtigt dejligt hus, godt valgt ;-). Jeg tror at både drivhus og orangeriet skal vaskes en af de nærmeste dage, så vi kan komme i gang med at nyde det i fulde drag. Det er også sjovt at se at din hund går i hælene på dig, det samme gælder vores, en shetlands sheepdog ( minicollie ), man føler sig aldrig alene ;-). God bedring til dig, hilsen Margit

  SvarSlet
 16. Hej Susan.
  Træls at "Hr. dårlig helbred" skulle kigge forbi - men hvor er det heldigt at du nåede ud i orangeriet og fik en god dag med masser af lys. Lyset om foråret er noget helt særligt, og måske endnu mere særligt for os havetosser. Det er nu vi alle vågner op, og iler ud i have og drivhuse. Håbe du fik styr på alt det du ville derude.
  At Lukla også elsker at være i haven er jo fantastisk. Det er så dejligt at have en tro følgesvend, når man er igang derude. Og så går de jo heller aldrig af vejen for et kram, når man holder pause.
  Forårs hilsen fra Heike

  SvarSlet
 17. Hej Igen.Vil bare lige sige at din nye header er utrolig smuk..........hvilket system bruger du? knus Jette

  SvarSlet
 18. Kære Susan.
  Jeg kan se at du så småt er oppe igen, det glæder mig. Så skal du ud efter friske blomster:)
  Forleden morgen, fløjtede solsorten så smukt kl 6, så jeg tror det er foråret der er kommet.

  Vi har købt hornvioler og gule dobbelte tulipaner i dag.. Nu står de her og knirker når de åbner sig.
  Pyntekål og lyng røg ud i går og frem til hoveddøren kom vintergækker og cremegule hyacinter. Der er også store knopper i min lyslilla påskeklokke. Det MÅ da holde Kong Vinter væk.
  Mange hilsner fra Eliane

  SvarSlet
 19. Kære Susan

  endnu engang tak for inspirationen - har lige været i sommerhus ved Vesterhavet og fik lejlighed til at besøge LoPe - dejligt dejligt, og nu er jeg den heldige indehaver af 2 smukke forkobrede narcisser. Ville aldrig have fundet stedet, hvis det ikke var for din anbefaling i november - og ja, du kan tro at jeg har gået og ventet og glædet mig til at det skulle blive muligt at kigge forbi! Rigtig god bedring og Tak for tippet!!! kh Trine V.

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.