lørdag den 27. juli 2013

Roser, roser og atter roser

I dag har vi været til den årlige rosenudstilling på Hviids planteskole, og det var ikke mindre end en fantastisk oplevelse.


Allerede da vi steg ud af bilen kunne vi mærke duften og da vi trådte ind igennem indgangen var den alt overskyggende. Der er roser over alt... i milelange rækker, og vores sanser blev virkelig vækket af de overdådige indtryk.


Pavillon Danmark er også repræsenteret på udstillingen, og de havde været så søde at inviterer os forbi og hilse på. De havde et af deres smukke Helios orangerier med og det var rigtig fint placeret sammen med Korsbakkens Planteskole´s stauder  - og selvfølgelig alle roserne fra markerne omkring Hviids planteskole. 


Med alle de smukke blomster omkring orangeriet, så får man virkelig et godt indtryk af hvordan det vil se ud "i egen have". Smukt og romantisk.... og hvis du spørger mig, så lige til at "flytte ind i". Mange blev fristede kunne vi se... og det forstår vi jo godt.


Flere forskellige planteskoler og plantesalg er repræsenteret, og det var rigtig hyggeligt og spændende at bevæge os rundt og se hvad de havde med.


Vi fik flere gode råd og rigtig god betjening - dejligt at tale med mennesker som ved hvad de taler om, og som brænder for deres job.


Stauderne er virkelig i flot kvalitet, og der er kælet om detaljerne med udstillingerne. Ærligt - det syntes jeg desværre ikke man ser så tit. Og hvor er det ærgerligt, for se lige på billederne herover, hvor flot man kan præsenterer sine planter. Havde jeg råd, så havde jeg jo købt dem alle.


"Rosenmarkerne" var totalt overdådige..... helt eventyrlige og meget meget fristende. Normalt er det ikke muligt for "almindelige" mennesker at slå sig løs her... så det er jo nærmest lige som at træde ind i et skatkammer.Roserne stod pottede og klar til at "flytte hjemmefra", og stort set alle roserne er under udstillingen til salg. Ved indgangen fik vi udleveret en liste med navnene og én med priserne, og så kunne man ellers gå på jagt.


I den store udstilling af dekorationer er alle roser navngivet.... SMART..... Der er alle muligheder for at spotte sine ynglings sorter - og så efterfølgende at gå ud på "marken", finde dem og tage dem med hjem.


Jeg spottede blandt andet denne her "The Generous Gardener" - og sørme om ikke det var dén min søde mand også faldt for da vi stødte på den uden for. Dén kom med på "indkøbs-vognen"..... :-)


Og andre fristelser......  Jeg skulle virkelig holde igen. Jeg kunne have købt utallige roser, hvis jeg da bare liiiiiige viste hvor jeg ville placerer dem. Jeg LOVER jer at duften var intet mindre end fantastisk.


I haven var der også masser af oplevelser. Smukke og frodige stauder og hyggelige siddepladser som også flittigt blev brugt. Mange havde medbragt madkurven og lavet en udflugt uf af det - og alle steder var der glade og muntre gæster.


Det er også muligt at købe frokost og forfriskninger - og mon ikke der især blev solgt en del is idag. Vejret har hele dagen været varmt - meget varmt og trykkende. Truende med sorte skyer, men ikke noget regn.Og dagen i dag er jo kun den første dag på udstillingen.... der er åbent både i morgen og på mandag, så du kan sagtens nå selv at opleve herlighederne. Jeg vil ihvertfald gerne anbefale jer at tage turen - for vi har ihvertfald haft en skøn skøn dag derude.
Stedet ligger ved Bjerringbro, og du finder mere om rosenudstillingen HER


Og så...... så bliver jeg bare nød til at sige tak for den utrolig søde hilsen og kommentar om min blog, som jeg fik af en ung dame til udstillingen. Med favnen fuld af smukke blomster, stoppede hun op ved siden af mig - bare for at fortælle at hun syntes min blog er rigtig fin.

Jeg blev virkelig glad - så hvis du kigger med hér, så syntes jeg bare lige du skulle vide at din hilsen betyder rigtig meget for mig. Jeg håber du vil gi´ dig gerne til kende i en kommentar. Jeg fik jo slet ikke spurgt til hvem du var :-)


Her hjemme står nu vores fine indkøb. Den fantastiske engelske rose The Generous Gardener", lavendeler, en ridderspore og en Dahlia. Nu glæder jeg mig til at få beskidte fingre - og til at plante.


*God weekend*

14 kommentarer:

 1. Vi var der for to år siden og nød det også i fulde drag. Dengang mener jeg dog ikke, man kunne købe roser, men blot få en henvisning til en forhandler. Og så var der et enormt trafikkaos.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie.
   Ja det var jo vores debut derude - men flere ting var åbenbart nyt i år. Blandt andet at man kunne købe af roserne. Men det var muligt at gå rundt selv og finde sine planter. Det var også muligt at henvende sig ved de ansatte som var meget hjælpsomme med at finde de rigtige og bedste planter. Det var vist også nyt at Ghita Nørby blev der hele dagen - så de besøgende kom fordelt over hele dagen i stedet for at komme alle fra morgenen af.
   Jeg så hende nu slet ikke... men hørte hendes fortællinger over højtaleren. Hyggeligt.
   Mange havehilsner fra Susan

   Slet
 2. Hold da op, hvor ser det fantastisk ud! Jeg bor bare så langt væk ... men hvor ville jeg gerne opleve det sted - og drage af med bilen fuld af roser ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er sikker du ville elske det Nana. Og det er så ØV når afstanden er for lang. Der er også ting som jeg drømmer om på både fyn og sjælland... men det må blive til nøje planlagte ture en gang imellem.
   Mange hilsner fra Susan

   Slet
 3. Der er kun en kommentar der passer: wauw!

  SvarSlet
  Svar
  1. :-) Ja - lige sådan tænkte jeg også da jeg trådte inden for "døren" Pia :-)
   Knus Susan

   Slet
 4. Inden jeg læste din tekst til staudebillederne tænkte jeg det samme: hvor er det smukt sat op. Og rigtig god ide at præsentere selskabsplanter til de flotte roser.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla.
   Ja det var virkelig godt.
   De handlende havde også lidt roser med - men mest havde de flotte og STORE stauder med. Ja roserne var jo overalt - med navneskilte i, for så kunne man hente dem på markerne, og betale til Hviid planteskoles personale når man forlod udstillingen.
   Det var smart.
   Varme sommerhilsner fra Susan

   Slet
 5. Hej Susan.Ja! jeg siger også WAUW.Det ser da bare fantastisk ud.Kan godt forstå at du er begejstret for udstillingen.Og dejlig rose du fik med hjem.Desværre er det lidt langt væk fra mig.....øv.
  Rigtig god søndag til dig knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette.
   Ihhhh hvor kunne jeg godt unde jer at kunne opleve det.... Øv med afstanden. Jeg skal helt sikkert tilbage igen næste år, så måske du kunne planlægge en lille tur til midtjylland?
   Nu er rosen blevet plantet og jeg håber den klare det. Ja - og kommer godt igang så den er flot til vores åbne have d. 17 august.
   Hilsner fra Susan

   Slet
 6. Smukt ser det ud og skønt at der laves sådan et arrangement.
  Heldige dig at du kunne besøge stedet og få fingre i et par af skønhederne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne.
   Ja jeg syntes da også det er skønt at det var SÅ tæt på hvor vi bor. Jeg nåede jo også på arbejde inden, og alligevel havde vi god tid.
   Mange sommerhilsner fra Susan

   Slet
 7. Årrrhhhh for et slaraffenland for haveelskere ♥
  hold op hvor er det smukt, det må virkelig ha`været en oplevelse ud over det sædvanlige
  Kh Anja

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var det netop Anja - slaraffenland :-)
   Ærgerligt med de dér begrænsninger så som plads i bilen, plads i haven - og ikke mindst pengepungen.
   For jeg kunne have taget SÅ mange skønne ting med med hjem.
   Havehilsner fra Susan

   Slet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.