tirsdag den 2. juli 2013

Jeg ønsker mig....

Jeg ønsker mig en have som dén Tante Grøn har. Smuk, frodig, enkel og vild på samme tid.


Ja for dét har Jytte og John´s have på Mors - ja måske du også kender dem som Tante Grøn og Syrenprinsen.


Haven er en stor oplevelse. Og ihhhh hvor ville jeg gerne "ha´ den med hjem". Jeg elsker det hele....De små stier og "rum" og en fantastisk overflod af smukke selskabsplanter. Det er så fint og roligt for øjet - og godt for sjælen. Ja - det føles helt ind i maven, og jeg tænkte igen - det er dét her jeg drømmer om.


I lørdags var jo vores andet besøg i haven.... Besøget i Maj måned var en kæmpe oplevelse, og vi måtte bare tilbage igen. Nu skulle de uendeligt mange roser stå i fuldt flor - nåe ja lige som alt det andet i haven som bare kaldte på os.


Vi fik endnu en gang en hjertelig velkomst af Jytte og John, og  hvor er det dejligt at møde så søde mennesker, som virkelig brænder for deres haveliv. Meget smittende og herligt selskab.


Roserne var klar... men ikke i fuldt flor. Sådan er den danske sommer bare - utilregnelig og ikke den bedste hvis man venter på at se roserne folde sig ud. Men vi blev altså ikke skuffede af dén grund for de var utroligt smukke alligevel. Og sikke en duft. Beklager at duften ikke følger med billederne.. men tro mig, de duftede himmelsk.Mange af roserne fik ekstra opmærksomhed.... både på grund af duft, farve og overflod.
Jytte kunne de fleste navne... om ikke andet så fik de navnet "Beauty unknown" :-) Og dén slog aldrig fejl. 


Her var det den smukke nellike rose som tiltrak sig opmærksomhed.....


Mange andre haveinteresserede end os havde langt vejen forbi, og der var en hyggelig snakken rundt i haven. Havevenner som vi mødte for første gang i Claus Dalby´s drivhus i sidste weekend var også taget til Mors. Det var et herligt gensyn. Endnu en gang blev vi mindet om hvor mange gode bekendtskaber vores "haveliv" har ført med sig.....  Ja - se det er endnu en god grund til at ha´ jord under neglene ;-)


Et par søde børn var også med på havevisit. Hvor dejligt er dét lige? Det var skønt at se hvordan de udforskede haven og gik på eventyr. De hyggede sig. Tænk at få sådanne oplevelser allerede i dén alder.... Mon ikke der er nogle små havespirer på vej dér? Det tror jeg.


Og os selv... vi fik endnu engang næring til vores drømme om at ændre endnu mere i vores egen have. Når man står og skuer ud over en have som i dén grad inspirerer én, så kommer ideerne jo til én.


Vi fik i tankerne "slået streger" og fjernet græsplæne.... gravet bede og placeret plantestativer. Ihhh hvor blev det godt. Planterne blev placeret og ...... ja jeg kunne jo nærmest allerede dufte natviolerne og roserne.


Og nej - vi er slet ikke "vågnet" endnu. Og mon ikke den fortsatte næring til vores spirende ideer nok skal ende med at blive ført ud i livet - og i haven. Det tror jeg.Og der var plantesalg.... Ene små herligheder fra Tantens´egen have. Vi shoppede løs - og fik en masse gode planter med os hjem. God ide kære Tante... jeg tror at mange virkelig nød dit lille plantemarked :-)


Det var endnu en dejlig dag - og endnu en stor haveoplevelse. Sikke man bliver glad i "låget" af dén slags - det burde vi alle gøre noget mere.


Haven er åben igen d. 24. og 25. august. 
Du kan se mere på Tante Grøn´s hjemmeside her

*Måske vi ses?*


14 kommentarer:

 1. Endnu en dejlig reportage fra Tante Grøns vidunderlige have. Siden maj har haven sikkert ændret meget udtryk og er om muligt endnu skønnere, jeg vil klart overveje et genbesøg til august.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja du har ret - det var helt anderledes. Selvfølgelig i de samme rammer, men sjovt som udtrykker har ændret sig.
   Genbesøg i august - ja dét er vi også fristet til.
   God aften.
   Hilsen Susan

   Slet
 2. Tak for rundvisningen.
  Hvor er det en smuk have.
  Ha´ en god dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er meget smukt... jeg er vild med den.
   Også god aften til dig.
   Havehilsner fra Susan

   Slet
 3. Flotte billeder som jeg kan nyde når nu jeg ikke bor lige omkring. Sikke en skøn have! :-)

  Birgitte

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja der er jo et stykke vej til Mors fra mange steder i landet.... Håber du får muligheden for at komme forbi dér en dag. Det er herligt.
   Knus Susan

   Slet
 4. Tak for billederne..... jeg må altså afsted i august :)

  SvarSlet
  Svar
  1. :-)
   Afsted det går..... Ja, det tror jeg ikke du bliver skuffet over. Rigtig god aften.
   Mange hilsner fra Susan

   Slet
 5. Hej Susan.Kan godt forstå at du ville besøge haven en gang til.For det er da bare et paradis.Den må på min liste til næste års tur til det nordlige Danmark.Dejligt med lidt ny inspiration.Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette - du har helt ret. Et paradis.
   Jeg ved dog ikke om haven også har åbent næste år... Dér må jeg være dig svar skyldig.
   Mange have og sommerhilsner fra Susan

   Slet
 6. Kære Susan med de himmelblå...

  Jeg ønsker mig et orangeri, som det I har:o):o) :o)

  Hvor var det bare rigtig rigtig dejligt at se jer igen. I to smukke unge mennesker, klæder altså vores have rigtig godt.

  Tusind tak for ALLE de mange pæne ord, - det er jo lige før jeg letter af alle de glædesbobler, dine ord fremkalder i min mave:o)

  Jeg er er 120% procent sikker på, at I også får jer en cottage-inspireret have. Jeg kunne se på din søde gemal, at det summede af ideer og have/blomsterfantasier inde i hans hovede, mens han gik rundt på stierne:o) Ja, jeg kunne næsten høre det:o) Gætter på, at haven er påbegyndt inden efteråret:o) Enhver virkelighed starter med en drøm. Det skal man huske:o)

  Vi synes også, det er herligt, at have besøg af børn i haven. At forestille sig, at der måske bliver sået et lille havefrø i de små dejlige aflæggere, er fantastisk livsbekræftende.

  Vi er både stolte og glade over, at vores have måske kan inspirere andre til at gå igang med en vild og frodig havestil.

  Herligt at I også fik hilst på nogle orangeri-kolleger:o)

  Vi havde en skøn weekend med de dejligste havegæster fra både nær og fjern. Så mange positive gæster gør een glad, taknemlig og ydmyg.

  På nuværende tidspunkt har vi ingen planer om, at holde åben have igen næste år.

  De kærligste hilsner, tanker og et kæmpe-knogle-knuser-knus fra os oppe å æ ø

  SvarSlet
 7. Tak for turen, Susan. Jeg bliver da også helt inspireret - alene af billederne :-)

  SvarSlet
 8. Skønne fotos - dem kan man da kun blive inspireret af :-)

  SvarSlet
 9. Tak for nogle dejlige billeder, Susan.
  Vi har reserveret 3 overnatninger på Mors fra d. 24. august for vi vil op og se Jytte og Johns have.
  Det er første gang jeg ser din blog og jeg synes rigtig godt om den.
  Mange sommerhilsner fra Eliane

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.