lørdag den 5. januar 2013

Vores vinterhotel

Vi har vores helt eget vinterhotel til planterne. Småt men godt, og så det er lige uden for vores soveværelse.


Vores hus har nemlig en lukket altan, og den har vist sig ideel til vinteropbevarring af planter. Den er ikke opvarmet, men har som regel ikke temperaturer under 14 grader.


Vaskebænken som i løbet af sommeren har plads bag ved Orangeriet, er flyttet med ind for vinteren. Og det er nødvendigt for pelargonierne fylder af én eller anden grund mere og mere for hvert år. 


Og netop fordi de bare bliver flere og flere, har jeg tænkt hvad jeg gør næste år? Skal jeg virkelig begrænse mig når det kommer til antallet, eller skal jeg trylle mere plads frem? Trylle.. det er jeg desværre bare ikke så god til....
Foreløbig står de i flere lag. Lidt i samme stil som krukkerne i Orangeriet.


Vores citrus og oliventræ er også flyttet med ind. Jeg har ellers set mange gode ideer til hvordan oliven kan overvintre ud, men når vi nu har en "ledig seng på hotellet", så kunne den jo lige så godt tjekke ind også.


Citrustræet har en del frugter - og de begynder at blive modne. Jeg er i tvivl om de fortsat kan modne, nu vinteren sætter ind, men det må jo komme an på en prøve.


Og oliventræet står så fint som det aldrig har gjort. Jeg elsker det træ..... og jeg håber det klarer vinteren, så det igen næste år kan pryde Orangeriet. 


* Vi håber de vil nyde deres ophold på hotellet *

20 kommentarer:

 1. Heldige blomster! Vi har også vinterhotel. Vi har en lille-bitte havestue som pelargonierne overvintrer i.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Nana.
   Ærligt så ved jeg ikke hvor heldige de selv syntes de er... De ser ret "skuffede" ud.. men det er nok også noget med årstiden at gøre. Havestuer er da også ret gode har jeg hørt.... størrelsen er jo underordnet :-)
   Mange hilsner fra Susan

   Slet
 2. Fantastisk sted til vinteropbevaring af de følsomme planter :o)
  Jeg mangler virkelig sådan et sted. Her må de klare sig hvis de kan, og hvis ikke.... det er bare rigtig ærgerligt...
  Dit citrustræ er superskønt.... det er så fuld af sommer og sol, synes jeg :o)

  Ha en go dag...

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er også ret glad for at ha muligheden for at sætte planter derop... og jeg kender det godt fra andre ting. Dét med at tage chancen.. og ikke ærger sig for meget hvis set ikke lykkedes.
   Fortsat god aften .
   Hilsen Susan

   Slet
 3. Din heldige rad. Det er sådan et sted, at næsten alle drømmer om, men som næsten ingen har.

  Jeg overvintrer mit oliventræ i en uisoleret udestue, hvor det også får en snert frost hvert år. Til foråret studser jeg alle grenene, og så er det så godt som nyt.

  Citrustræerne klarer derimod ikke disse vilkår, så det er efterhånden nogle år siden, at de sidst boede her. Ærgelig nok, for de dufter vidunderligt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Heldig... jeps jeg ved et godt :-)
   Men småt det er det... så min mængde af planter kan ikke blive større som det ser ud lige nu.
   Knus fra Susan

   Slet
 4. Hvor er det smart med den lukkede altan, og hvor dine planter fine.
  Hos os har vi en balkon dog ikke lukket, men hvor er det en god ide at få den lavet om til et sted til vinteropbevaring. Tak for tippet, som jeg håber jeg kan "sælge" til min mand.
  De bedste hilsener
  Kirsten

  SvarSlet
  Svar
  1. Pøj pøj med at sælge ideen....
   Ja vores hus er vist også født med en åben altan.. men det sluttede for mange år siden. Vi har selv isoleret den, og fået bedre vinduer sat i. Og det gjorde en verden til forskel for planterne.
   Mange hilsner fra Susan

   Slet
 5. Ej hvor er dine planter heldige, tænk at kunne overvintre på ***** stjernet hotel. Her må de nøjes med vandrehjem uden nogen stjerner.
  Jeg er måske bare lidt misundelig ;o).

  I mange år har jeg overvintret vores oliven, som jeg nu desværre har druknet øv øv, i vores kolde drivhus. Det har fået frost og elles hvad vintrene har budt på, og det er altid gået fint, indtil jeg og sommervejret gik amok med vandet ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ej hvor er det bare ærgerligt Heidi.... Kan det slet ikke reddes? Jeg indrømmer gerne at jeg glemmer mine planter lidt når de er i "hi" - de får ikke for meget vand, tvært imod. Men det plejer at fungerer fint, og kun et fåtal af pelargonierne er visnet når vi når foråret.
   Så jow - jeg tror de hygger sig i deres *****stjernede vinter hotel.
   Mange hilsner fra Susan

   Slet
 6. Hej Susan.Sikke et fint "hotel" dine planter overvintre i.Og er helt misundelig på dit oliventræ og citrustræet.Jeg har en uopvarmet udestue,hvor jeg opbevarer mine pelargonie og agaver.Når det bliver hård frost dækket jeg med fiberdug,og krydser fingre for at de klarer skærene.
  Rigtig god weekend Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette.
   Tak for din hilsen...Ja det er med at passe på dem, når frosten sætter ind. Og mon ikke den kommer tilbage endnu engang?
   Fortsat god aften til dig.
   Hilsen Susan

   Slet
 7. Wouw.... Hvor er det et oversupertjekket sted at have plads til sine planter. Og så kan du tilmed sige godmorgen og godnat mens du tjekker at alle har det godt... ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja - det er rigtigt Fru Friis... Jeg kan sige go morgen og go nat på den tjekkede måde :-)
   Og dét gør jeg:-)
   Mange havehilsner fra Susan

   Slet
 8. Ja det er da et skønt sted, at kunne vinteropbevare sine planter! Jeg vil anbefale dig, at gå på jagt efter er gammel træstige, ala den jeg var heldig at få fingre i. Der er virkelig plads til mange pelargonier på den!
  Godt jagt..... for det bliver da vist nødvendig med flere hyldemeter til nye opbevaringer!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja Bente du har helt ret - en træstige er ideel til den slags. Jeg har tænkt tanken, og har også haft én til låns. Men desværre fylder den for meget... selv om den jo ikke fylder alverden. Men vores altan er af den lille udgave... og meget trang.
   Mange hilsner fra Susan

   Slet
 9. Super skønt med sådan et "vinterhotel" Susan.....for overvintring kan ind i mellem være en udfordring i tidens alt for velisolerede huse ;0)

  Rigtig godt nyt have år - jeg glæder mig til at følge dig, dit skønne orangeri og hyggelige have fra sidelinien :0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Dorte - du har helt ret - og det er jo liiiige det der er fordelen ved at bo i hus der er over 100 år gammel *fnis*
   Det er ikke helt tæt - og der er mange sjove og specielle rum. Som fx. vores lukkede altan.
   Mange havehilsner fra Susan

   Slet
 10. Hej

  Et meget fint blog som du har !
  Kram Diana

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Diana.
   Tak for din søde hilsen... Jeg glæder mig også til at kigge forbi inde hos dig. Din blog ser rigtig hyggelig ud - og din julegave er da bare SUPER skøn.
   Mange hilsner fra Susan

   Slet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.