mandag den 14. januar 2013

Fodre for fuglene - og hundene måske?

Jeg så denne fine fine ide på én af de blogge som jeg følger næsten dagligt.


En blog som jeg virkelig elsker at besøge - og derfor er det bare endnu mere øv at jeg slet ikke kan finde indlægget igen. Jeg ville jo linke til bloggen, og sige stort TAK for inspirationen...  For det er da bare den skønneste ide jeg har set længe. Men jeg er desværre nød til at give fortabt, hvem af jer det er - men hjælp modtages gerne.

Men jeg ville lige vist min variant....

Det fine "hus" er jo intet mindre end et formbrød til 5 kr. Den ene ende er skåret til så det ligner taget på et lille hus - en redekasse måske. Indgangen er stukket ud med en kageform. Lidt pynt og en pind - og så er der serveret Fransbrød til havens fugle.


Sherpa og Lukla er vilde med brød - og de er helt med på hvad der nu findes på toppen af en pind i haven. Lækkerier... !!!


Lukla sad noget tid og holdt vagt - og lignede én der sad og udtænkte hvordan hun skulle nuppe det ubemærket. Måske hun drømte om et par vinger, eller ekstra lange ben - eller bare en ekstra god næse så hun kunne inhalerer brødet istedet.


* Velbekomme *

Siden jeg skrev indlægget har jeg fået stikordet af flere kvikke bloggere - det er jo selvfølgelig bloggen Havetrolderi der viste det fine fine hus af brød.

18 kommentarer:

 1. Det er et sødt frankbrød :-) Jeg har ikke set det før. Hjemme hos os ville det helt sikkert ende i hundenes mave (som stort set al anden fuglemad. - Og her kan jeg tilføje at hunde bliver ret dårlige af fedtet i mejsekugler!). Spændt på at høre om dit blev spist af fugle eller hunde ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja - jeg tænkte nok at mine hunde ikke er de eneste vuffer der er vilde med brød :-) Og dén med fedtkuglerne kender jeg også godt... Mest når nogle af de store fugle taber et bytte i vores have - så finder hundene de grønne net. Det er ikke vildt smart... Af samme grund er der ikke net om fedtkuglerne som jeg fodre med. Ondt i maven af fedtet er én ting - men hvad et slugt net kan bringe med sig af ulykker.... Det er ret slemt.
   Mange hilsner fra Susan

   Slet
 2. Ha ha, hvor er det nogle gode billeder. . . de siger alt. . . skønne hunde :o)
  Og sikke en go idé, den kunne jeg også finde på at bruge, hvis altså jeg kunne finde franskbrød til en femmer :o)
  Tak for at bringe idéen videre :o)

  Ha en go aften...

  SvarSlet
  Svar
  1. Føtex - de har billige formbrød :-)
   Men eller kan man vel finde ét til 10 kr... kan man ikke?
   Og der er da "underholdning" til nogen dage i sådan en servering :-)
   Fortsat god aften.
   Havehilsner Susan

   Slet
 3. Tror dunbar fået lidt Havetrolderi i haven ;0). I hvert fald der jeg så det fine fuglehus forleden som fik mig til at smile over den lettilgængelige, søde og legende idé.
  Måske du kan lave en hundevenlig udgave til dine lækkersultne firbenede...de må da anse det for en lille provokation at se brød højt til vejr og beregnet til de fjerede fyre.

  Dejlig aften og mange hilsner fra
  Katinka

  Nb. Skulle ikke stå dunbar som nr. To ord, men "du har", men når jeg skriver fra IPad vil den ikke gå tilbage i tekst uden at fryse. Møgirriterende, men nu gider jeg ikke skrive det hele om, så håber du bærer over...

  SvarSlet
  Svar
  1. Ej altså... jeg lurede slet ikke dit "stikord" Katinka... :-)
   Det er jo bloggen Havetrolderi som har givet mig inspiration til brødhuset.
   TAK :-)
   Mange hilsner fra Susan

   Slet
 4. Hej Katinka.
  Ja - du har ret.. skulle måske lave én til hundene.. men af hvad?
  Men jeg kan berolige jer alle med at frosten har "fjernet" duften - hundene har vist glemt brødet, og de kredser ikke om det mere.
  Nu håber jeg bare at fuglene bliver glade for brødet.
  Også rigtig god aften til dig.
  Mange hilsner fra Susan

  SvarSlet
 5. Ej hvor er det en skøn og charmerende idé.. Og skønne, charmerende hunde :o)
  Ikke meget sne I har fået. Har kæmpet rundt på glatte veje hele dagen og i løbet af de sidste par timer har skyerne smidt et 10 cm ekstra hvidt drys. Eneste fordel er at nu er min have lige så fin som din :D

  Kh Lise

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lise.
   Bare rolig - billederne er taget igår - og idag er der kommet 4-5 cm sne. Men imorgen lover de 10-20 cm, så jeg kan rigtig få min lyst styret :-)
   Og foderhuset - ja du må da bare igang.. det er sjovt og super fint.
   Mange havehilsner fra Susan

   Slet
 6. Super sød ide med "brødhuset" :o)og hvor er det da bare et fantastisk hyggeligt orangeri du har... tillykke med det. Kan sagtens se sådan et for mig i min have :O)

  Kh Jannie

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja - du må da bare igang Jannie. Brødhuset er nemt.... Orangeriet måske lige lidt en større omgang. Vi elsker det.. og kan kun anbefale andre at få sådan et fristed.

   Mange hilsner fra Susan

   Slet
 7. Det var en både fin og billig ide, og dekorativ, i morgen vil jeg køre i min kolonihave med et brød til fuglene..det ka vaære man kunne sætte en lille pind i under hjertet, så solsorten kan sidde der og hule brødet ud...;-)
  Det er altså et par dejlige hunde du har, jeg nyder hvergang du ligger billeder på af dem, man kan nærmest se spilopperne i øjnene på dem...:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. En pind til fuglene at sidde på .. det var da en god ide.
   Og jeg - jeg kan kun give dig ret Linda.. der er KUN spilopper i hundene.
   :-)
   Mange hilsner fra Susan

   Slet
 8. hej Susan.Jeg kan se at Katinka allereder har fortalt hvor ideen kommer fra.Nemlig Helle fra Havetrolderi.Supergod ide.dejlig med noget billigt til vores fugle.God aften Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette... Ja du har helt ret... Katinka gav mig stikordet - men jeg fangede en sørme ikke før du også nævnte det.
   TAK...
   Mange hilsner fra Susan

   Slet
 9. Sjov ide - fine billeder - nu hvor sneen for alvor er kommet, må det være en kærkommen middagsmad til fuglene.

  Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Jubiiii.... vi har også fået en masse skøn sne. Så ja - fuglene kan bare muntre sig med menuen :-)
   Mange havehilsner fra Susan

   Slet
 10. Hvor er det en god og sjov ide, den vil jeg gøre efter. Tak for inspirationen.
  Mange hilsner
  Anita

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.