onsdag den 21. november 2012

Vores årlige juletur

I lørdags var min søde mand og jeg på vores årlige juletur.
Det var længe ventet - og som sædvanligt en rigtig dejlig dag. En dag kun med hygge, shopping og osen rundt - kun os to.


Vi starter med at kører til Sparregård. Det er en stor flot gård som ligger ved Farsø, lidt nord for Viborg. Hele stuehuset er fyldt med smukke ting, af den slags som jeg drømmer om. Der er unikke gamle ting fra Frankrig, Belgien og Sverige, blandet med nyt. Alt er smagfuldt, og lige min stil.


Stuerne er dekoreret og pyntet som man bliver helt forblændet. Jeg skal flere gange rundt i stuerne for at få det hele med, og dét er jo en del af oplevelsen. Eventyret og "jagten" efter de gode ting...  Sådan en butik får det altid til at krible i mine fingre, og det hér jeg sætter pris på at have en meget tålmodig mand.


Hanne Lund som har denne herlighed af en butik, arbejder også med blomster. Det ses - og det duftes. Der er kranse og blomster i mange afskygninger - men alle perfekte til julepynten.


Duften og stemingen når man træder inden for af hoveddøren er helt unik - jeg elsker det og den julefølelse som jeg kommer i. Tænk som dufte får os til at mindes.... og tænke tilbage.


Jeg er ret vild med Hanne´s måde at bruge det gamle sprosse vindue på... Det fungerer som hylde eller "tag" over et fint anretterbord i køkkenet. Det er dekoreret med gran og lys, og det giver en helt speciel effekt. Desværre har jeg ikke lige stedet ,hvor jeg kan gøre hende den ide efter - men allerede sidste år var jeg fristet.
"Kagerne" som er flere steder på billederne, er brød bagt i kageforme. De er helt tørrede og fungerer som fin dekoration. Endnu en rigtig god ide syntes jeg.


Der var andre end os der havde fået ideen at tage til Sparregård, men det var kun hyggeligt.


Kommer du forbi på de kanter, så gør dig selv den tjeneste at kigge forbi.....  Det er ét af mine ynglings steder kan jeg fortælle :-)

Du kan besøge butikkens hjemmeside HER

Ja - efterfølgende plejer vi at tage til Savillas på Lundø. Det var vi også i lørdags - ligesom alt for mange andre. Desværre. Vi kom meget tidligt, så jeg havde ikke tænkt på at bestille bord. Dén fejl gør vi nok ikke igen.... Men så købte vi lidt lækkert kage og brød med hjem, og nød det hjemme i vores egne skønne stuer.

* Det var en deeeeejlig dag *


21 kommentarer:

 1. Lucky you, der har en mand, der kan lide at ose. Min bedre halvdel hader det; men jeg kunne selv aflægge en lille vist på Sparregård.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie.
   Ja - jeg er heldig... ved det godt. Det er super hyggeligt at ta afsted sammen, men ellers er det jo bare med at komme ud og opleve selv :-)
   Mange hilsner fra Susan

   Slet
 2. Ja, det er skønt med sådan en hyggetur. Manden min er også tit med. Gudskelov, for jeg selv er for nærig til at købe noget som helst, men han siger "køb det dog!" Jeg har læst om Sparregård i Jeanne d'arc Living og også i en af Claus Dalbys bøger. Var i Farsø for nylig, men vidste ikke hvor jeg skulle lede. Vi fandt istedet Kri-stense i Års. Det var et dejligt sted og vi fik købt alt muligt med hjem.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder også til at du har en go´ mand Fru Skipper :-) "Skal du så ikke ha´ det med?"... dén høre jeg også *fnis*
   Prøv at tjekke linket i indlægget og find adressen....
   Og når der er længe imellem jeg kommer, så skriver jeg altid for åbningstider. Det er nemlig ikke hver weekend,
   Kri-stense... heller ikke dårligt :-)
   Hilsen Susan

   Slet
 3. Dét er et sted jeg meget gerne vil besøge. Hanne Lund har altid den bedste "stand" ved Livsstilsmessen på Ledreborg - Hun stammer her fra Midtsjælland, hvor jeg bor, så jeg har kendt hendes arbejde i mange år, og altid været en stor fan.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ummmmmm..... Ledreborg. Dét har jeg bestemt til gode - men næste år da SKAL det bare lykkedes. Måske vi ses :-)?
   Hilsen Susan

   Slet
 4. Bliver slet ikke misundelig... det ser bare super hyggeligt ud, dejligt at I havde en skøn dag. Hvornår kommer den der sne vi skal bruge, nu vi juler...

  SvarSlet
  Svar
  1. Måske hvis vi hver især indgiver en bestilling.. så vi kan få lidt sne? Jeg savner det også...
   Mange hilsner fra Susan

   Slet
 5. Nej hvor ser det spændende ud. Tak for tippet!

  SvarSlet
 6. Det ser dejligt ud! Man kommer lidt i julestemning bare af at se billederne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja ikke... det er også go´ kickstart til mit julehumør.
   Nu mangler vi bare lidt vintervejr.
   Hilsen Susan

   Slet
 7. Hvor ser det bare super hyggeligt ud Susan......og lige et sted jeg bare MÅ besøge og helst her inden jul kan jeg se - for hvor er der smukt pyntet op. Savillas, som jeg har planer om på lørdag.....er utrolig hyggelig og dermed også populær så reservation er en god ting at huske.

  Tak for tip om Sparregård......jeg må ud og lokke nogen med på tur for min mand lider det ikke specielt ;0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Rigtig god tur på lørdag... Og godt du husker at bestille bord :-)
   Den fejl gør jeg ikke igen. Det var nu lidt øv at skulle vende snuden hjem - uden at ha fået vafler med hindbærskum.
   Det må vi ha til gode.
   Håber du finder en udflugts-fælle....
   Mange hilsner fra Susan

   Slet
  2. Hvis du kommer omkring Viborg også i weekenden, så måske det var noget for dig at kigge forbi på Søndermølle? Her er der også et "julemarked".. masser af skønne og smukke ting. Kunst, blomster, fotografi, smukt papirklip, juletræer osv osv....
   Se evt mit tidligere indlæg :-)
   Ses vi?

   Slet
  3. Den planlagte Savillas tur er desværre røget i vasken - det må blive en anden god gang. Søndermølle lyder bestemt også godt Susan.....men er dog i tvivl om hvor meget jeg når.....jeg har mine tre nevøer på besøg og så er der som sædvanlig lidt fodbold på programmet også.....men jeg lover at give mig til kende hvis jeg skulle komme forbi ;0)

   Slet
 8. Der ville jeg gerne have været med og snuse rundt. Skønne udstillede ting, som nemt kan fordøjes her i november.

  Jeg tror nu ikke, at jeg kan få min gemal til at være tålmodig sådan et sted ret længe. Kan man købe et stykke kage og en kop varme sådan et sted?

  SvarSlet
  Svar
  1. Næææe man kan ikke købe sig til noget lækkert - men derimod bliver der serveret glög og æbleskiver i den gamle garage :-) Det er super hyggeligt.
   Men dét med kaffen.. dét er en af grundene til at vi plejer at tage turen til Savillas bagefter. Ikke liiiige på vejen, men bestemt noget der hører med på vores juletur.
   Mange hilsner fra Susan

   Slet
 9. Det ser spændende ud :-) Dejligt i har haft en skøn dag :-)

  SvarSlet
 10. Tak for tippet. Fine billeder og dejligt indlæg. Der må jeg da hen, har den sødeste mand der helt sikkert gerne vil med.
  Hilsen Anette fra "Fru Pedersens have"

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.