fredag den 9. november 2012

Kandiserede rosenblade

I dag har jeg lavet kandiserede rosenblade. Det har jeg aldrig prøvet før, men tænkt engang at kunne pynte sine kager og julekonfekt, men noget så fint. Hjemmelavet, smukt og så fra vores egen have.


Og det er så nemt at alle kan gøre det.... 

Kandiserede rosenblade

Uspøjtede rosenblade kan bruges. Jeg har brugt fra 2 blomster.
Pisk pasteuriseret æggehvide i en skål og dyp bladene enkeltvis heri. 
Læg dem på en bageplade med bagepapir, og drys dem med et tykt lag flourmelis og sukker, blandet i forholdet 1;1. Brug en si til at drysse rosenbladene med. 
Sæt dem i en 50 grader varme ovn i ca. 1 time eller indtil de er helt tørre, og tag dem derefter forsigtigt af bagepapiret. 
Man kan også lade dem lufttørre i stuetemperatur. Det tager ca.to-tre dage.

Fine, duftende og klar til æggehviderne

Jeg brugte fingrene til at dyppe dem i æggehviden. Det erogså let at fordele "æggeskummen" med fingrene.

Nu med "sne" - og klar til ovnen

Netop kommet ud af ovnen.

Og her er resultatet så.... Sprøde og smukke rosenblade som er kandiserede. Køkkenet duftede som en drøm da de var i ovnen, og mon ikke julekonfekten som jeg tænker de skal pryde, også kommer til at smage ekstra godt. Smukt det bliver det ihvertfald. 

Det færdige resultat

*VELBEKOMME*

7 kommentarer:

  1. Jeg lavede kandiserede hybenrose blade i sommers, og de smager (også) himmelsk, og dufter fantastisk af .... roser :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Go´ ide med dem også...
      Mange hilsner Susan

      Slet
  2. Hvor ser de fine ud..... Det tror jeg også årets sidste roser skal bruges til her hos mig:)
    Lotte

    SvarSlet
    Svar
    1. ...Og de lover vist godt vejr her i weekenden :)
      Hilsen Susan

      Slet
  3. Fin idé. Desværre er mine roser ikke kønne nok længere. Jeg må prøve at huske det til næste år.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej marie.
      Kan du ikke "låne" nogen hos naboen?
      Mange hilsner Susan

      Slet
  4. Hvor smukt! Det vil jeg også prøve :-)

    SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.