mandag den 6. august 2012

Hvor er regnmåleren når man skal bruge den?

Hold da så lige op for et vildt vejr....
Regnen har bare væltet ned - og det har den gjort hele morgenen.

Og det har lynet og tordnet så hele huset rystede - lige som vores gamle hund Sherpa. Han er ikke begejstret for alt det buldren og blinken, og selv om han med årene er blevet mere rolig - så banker hans lille hjerte som en gal.


Heldigvis er det stoppet med at torden nu, og det har været muligt at lokke ham med i haven - altså bare for en kort bemærkning. Han skulle jo heller ikke risikerer at bliv våd.


Og våd - dét bliver man. Selv når der er ophold i regnen - for alt er gennemblødt. Mange blomster er ødelagt, og meget har lagt sig for trykket af vandet. Ligesom stenmelen - det er skyllet ned over fliserne.
Men vi har da fået fyldt vores vandbeholdning op igen.... om ikke andet.


Ja - jeg har ikke nogen regnmåler. Men en dag som denne - så gad jeg sørme godt. Så kunne jeg lige fortæller jer hvor meget der rent faktisk er kommet fra oven. Jeg har simpelthen ikke kunne fine én som jeg syntes er pæn - altså én med glaskolbe, og ikke én i gul eller grøn plast. Men måske den dukker op i ferien.


De små lerpotter som jeg fandt på bagerumsmarkede i lørdags - de er blevet vasket, og står nu i blød!
Heldigvis er der tørt og godt inde i Orangeriet - og her har flere blomster stået i læ for regnen.


*Sommerferie*


12 kommentarer:

 1. hmmmm, her på Midtsjælland er der kun kommet en smule regn...endnu da - men så voldsomt et vejr, som det du beskriver.... det gider jeg altså heller ikke..... håber at rette vedkommende læser med :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja - vi er ikke kræsne med vejret. Men det var måske lige i overkanten i morges. NU skinner solen... hvor skønt. Så længe det varer :-)
   Og hvem ved.... mange læser med på vores blogge Sussi - uden vi ved hvem de er :-)

   Slet
 2. Hej Susan.. Jeg er gået på sommerferie i dag og ja - sikke et vejr at starte med! Jeg har også ledt efter en pæn regnmåler og har heller ikke fundet en endnu. Du må endelig lægge billeder ind, hvis du finder et pænt eksemplar. :)

  Venlige hilsner
  Flores Elvira

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan du tro jeg gerne vil... for jeg er da sikker på der er andre end os to derude, der gerne vil have en fin én af slagsen.
   Hilsen Susan

   Slet
 3. Hej Susan

  Eva Solo har lavet en i glas, du kan evt se den her:
  http://www.kop-kande.dk/evasoloregnmaler-5706631007641

  Det regner også megte nu på sjælland...der er ikke meget sommer over det..Dog ingen tordenvejr endnu..

  mvh Tine

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for tippet Tine... Ja den er rigtig fin den fra Eva Solo, men jeg havde dog sådan én i gammel romantisk stil i tankerne.
   Men glas er nu engang kønnere end plast :-)
   Hilsen Susan

   Slet
 4. Her har vi også fået regn i nat og en del af formiddagen. Ikke så skidt at det ikke er godt for noget. Jeg har fået soveværelset gjort ren i formiddags.
  Gode billeder.
  Ha´ en dejlig dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Go´ ide :-)
   Den slags skal også passes.
   Susan

   Slet
 5. Sikke dog et vejr I har haft, her i det Sydsjællandske kom der lidt regn i morges, og nu stråler solen fra en klar himmel... Det er jo bare lidt øv med planterne i det vejr... ser lige dine vandbeholdere og nu vil jeg da også have sådan nogle ved drivhuset, istedet for de knap så pæne lyserøde plastikbaljer...

  SvarSlet
 6. Ja - de er fine ikke? Jeg har den ovale zinkbalje fra min mormor. Hun kan huske at de fik leveret margarine i den!!
  Jeg elsker når tingene har en historie :-)
  Hilsen Susan

  SvarSlet
 7. Hej Susan

  Kan anbefale Eva Solos vandmåler. Ikke særlig romantisk men fuldt ud i stand til at vise hvor meget der falder ned fra himlen. (Rigtig meget i dag). Løsning: placer den romantiske hvor den skal ses - og den praktiske hvor du kan se den....

  SvarSlet
 8. Jeg er også kræsen når det gælder regnmålere. Men Tiger har en meget enkel én i klar plast.
  Venlig hilsen
  Kirsten i Tønder

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.