torsdag den 18. juni 2020

Renoveringen af resten af huset

Tilbage i januar fortalte jeg om vores planer om at skulle renoverer resten af vores hus. Særligt badeværelset skulle totalrenoveret - og det var et stort og tungt projekt vi skulle igang med. Køkkenet, entre og trappeopgang - og så lige alle værelser skulle have gips på lofterne og glat pudsede vægge. Og så lige badeværelset hvor alt skulle ud og nytænkes.
Vildt og lettere uoverskueligt - men også en stor drøm der endelig skulle udføres.

Rummene tømte og klar til håndværkerne
Vores hus er jo af ældre dato, og selv om vi løbende har sat i stand i alle de 20 år vi har boet her, så glædede vi os alligevel til at komme sådan "rigtig i bund" med det hele. Ja vi har glædet os så meget, at det faktisk føltes ret dejligt at pakke hele huset ned, så håndværkernerne kunne komme til. Vi flyttede ind i stuerne med vores madrasser, og køkkenet blev indrettet så vi kunne benytte det imellem afdækning og slibestøv. Ikke praktisk - men muligt ;-)

Det afstrippede badeværelse - og nye gipsplader,
Et ældre hus byder altid på mange sjove ting og historier, men vi var heldige at der ikke var noget uforudset som ville ændre vores planer. Da husets "nyere" lag blev skrællet af, fik vi lov at kigge ind til den tidligere moderne vægbeklædning, og også hvordan det oprindelige toilet havde været indrettet. Ret sjovt og spændende at følge med i - jo altså så længe der ikke var uløselige udfordringer imellem "fundene".

Èt af husets skunkrum er blevet inddraget til skab og opbevaring, og dén øvelse har nærmest givet os et større hus. Ja et ældre hus har ikke meget plads til opbevaring - det ved I som bor i ét. Men selv om vi i mange år har levet og indrettet os efter det - så er det altså skønt nu at kunne mærket de ekstra kvadratmeter. En lille luksus <3

Da tingene tog form - og nye ideer piplede frem.
Følelsen af at se rummene tage form var virkelig god - tænk at alle de ideer og tanker vi havde gjort os om projeket nu begyndte af vise sig. Hver dag skete der nyt - og hver dag tænkte vi YES.
Vi tænkte så også en ekstra gang over farvevalget til væggene...... for da gipsvæggene fik deres spartel, så havde de jo pludselig fået farve ;-) Hurtige men velovervejede beslutninger blev taget - og selv om vi midt i det hele fik lyst til at male alle endevægge på 1. salen i blå farver, så endte det altså kun med èn af slagsen.

Måske det vi havde ventet mest på :-)
De før omtalte fiskeskæls-fliser var nok det vi var mest spændt på. Tænk engang.... de fliser som jeg for laaaaang tid siden forelskede mig i på Instagram, skulle endelig bestå deres prøve. Ja ligesom murerern altså :-) Men mureren var virkelig god og alle fliser sidder perfekt og ser ud lige som vi drømte om. Selv om der endnu ikke var den hvide fuge i, da jeg første gang så væggen, var jeg helt solgt. Det var SÅ rigtigt at holde fast i den måske lidt skæve, usædvanlige og besværlige ide og drøm. Og det skal man....når noget føles helt rigtigt, så skal man gå med dén følelse.  (ja sådan er det vel ret ofte i livet)

Før og efter.
Fra nedrivningen begyndte og til rummene begyndte at tage form... ja det tog faktisk ikke lang tid. Men derfra var der virkelig et stykke vej. Sikke mange detaljer der er, og sikke mange gange vi tænkte gad vide om vi har udtænkt det her rigtigt. Særligt vores temmeligt lille badeværelse, var gennemtænkt så selv den sidste centimeter var fundet - og det var SÅ spændende om alt ville gå op i en højere enhed i den sidste ende.

Det gjorde det..... og jeg glæder mig til at vise billeder af det færdige resultat i de næste indlæg.

"Byggeriet" stod jo på lige som danmark lukkede ned pga corona. Det var ikke den bedste oplevelse, og vi var da ærligt bekymrede om hvor meget der ville lukke. Måtte håndværkerne blive ved at komme i huset - og ville de? Og hvad ville der ske hvis en af os blev syg, eller en af dem blev det? Ingen af delene skete heldigvis - men der blev hentet maling kl 5 minutter i lukketid af skræk for at alt skulle lukke ned, og vi har været storforbrugerer af rengøringsmidler og decinfektionsmidler. Vi har holdt en fornuftig afstand imellem os, og så har vi også bare været virkelig heldige med at det har være de samme (gode) håndværkerer, der er kommet her igennem hele projektet.

Nogen gange skal man være heldige.... og vi føler os RET heldige her :-)


Rigtig god aften
Susan

3 kommentarer:

 1. Det er nogle smukke og usædvanlige fliser. Flotte.
  I er heldig at været så langt med huset. Vi var ved at tage de indledene økonomiske manøvrer da alt lukkede ned, så ingen møder osv. Nu venter vi liige til næste år, og ser hvad der sker, surt.
  hilsner gunvor

  SvarSlet
 2. Mycket jobb men det kommer att bli sååå fint :)
  Sommarkram från Titti

  SvarSlet
 3. Sikke et projekt, men godt at det kunne fortsætte og at I er tilfredse med resultatet.
  Med venlig hilsen
  Lene Bedstemorshave

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.