torsdag den 25. juni 2020

Vores nye badeværelse

Flere har spurgt til hvilke mærker, leverandører og løsninger vi har valgt til vores badeværelse... så derfor  er dette et "reklame-indlæg" hvor jeg også nævner navne mm. 


Her er vores nye badeværelse...... Længe ventet og meget nøje gennemtænkt. Vi tænker at alle muligheder og løsninger har været med i overvejelserne - og vi tror faktiske vi har fået det aller bedst mulige ud af vores små kvadratmeter. Og det er faktisk en ret go´ følelse :-)


Ja rummet er småt - kun ca 4,2 kvadratmeter. Det ligger på husets 1. sal, og så er det placeret i en kvist i taget. Da husets toilet flyttede fra "gården" og inden for murene var det også her det var placeret. Dog var det meget mindre dengang, og kvisten er kommet til siden hen. 


Når man kun har lidt plads så må kreativiteten igang. Vi valgte at vores møbler skulle være "køkken-elementer" da de har en større højde end "badeværelses-møbler". Dybden blev kortet af, så de lige netop var dybe nok til at der var den nødvendige plads til opbevaring - og så selvfølgelig til bordpladen. Møblerne er fundet hos JKE, og passer perfekt i stilen til vores gamle hus.


Bordplade med vask er fra firmet KUMA. Den er simpelthen SÅ lækker med en silkeblød overflade og så er vasken helt perfekt. Tanken er at skabe en stemning og stil, som er et gammlet hus værdig - og vi faldt for at vasken på én gang minder lidt om en gammel porcelænsvask, og så er den ret smart da den tager minimalt af pladsen i skabet neden under. Og så er der lige faconen.... den er oval og det kunne trække endnu nogle cm af dybden på elementerne. Den er ret "soft" at se på.... og selv om den er hyper moderne passer den perfekt i vores gamle hus.

Spejlet er også lidt specielt - for hvordan får man et spejl op når man næsten ikke har vægplads? Løsningen blev et "armen" fra et makeup-spejl fra IKEA og et vægspejl i den perfekte størrelse fundet i det lokale møbelhus. En fingernem kammerat har monteret spejlet på "armen"- og nu har vi et spejl som kan trækkes ud og hen over vasken når der er brug for det.


Toilettet.... første tanke var at det skulle være væghængt for at få det til at syne mindre i rummet. Mere synligt gulv giver nemlig mere "rumfornemmelse". Men da "halvmuren" som skal gemme cisternen, ikke ville kunne holde sådan et toilet (med bruger vel og mærket ;-)  ) Så endte vi med at gulvstående toilet som stadig har indbygget sisterne. Alt sammen for at få flest mulige frie cm på gulvet. Alle er de meget praktiske og letterede kedelige overvejelser.... men vi ved de er givet godt ud.


Overvejelser og tanker som har været straks meget sjovere..... det er dem vi har gjort os om brusenichen. Ret hurtigt forelskede jeg mig jo, som nogen af jer måske kan huske, i disse her fanstasiske porcelænsfliser. Hurra for Pinterest :-) :-) Fliser som selvfølgelig ikke var i den "betalingsvenlige"-kategori .... dog men helt bestemt i kategorien for musthaves.
Nogen gange så ved man bare når noget er helt rigtigt - og så skal man holde fast i tanken. Tanken om små lyseblå skyer... eller bølger i baderummet, kunne jeg slet ikke slå ud af hovedet igen, så det er nok også på sin plads at sige tusind tak til min søde mand som stolede på, at det var bare det HELT rigtige valg :-)

Vi endte med at bestille fliserne via en webshop fra sydeuropa. En god oplevelse som gjorde at vi rent faktiske kunne få råd til drømmefliserne. Vi foretrækker bestemet at handle lokalt, men lokalt, og nærmest også nationalt, var det ikke muligt at få de blå fliser.

De blå fliser er fra firmaet Squama Tiles, og de beige fliser er fra CE.SI. Vi handlede fliserne hos Tile.expert.


Og så er der jo lige vinduet her. Dét er bestemt prikken over i´et i rummet.....


Helt fra første tanke om et nyt badeværelse - og dén tanke er mange år gammel, har jeg drømt om et gammelt sprosset vindue som "brusevæg". Men gamle trævinduer har det med at være lidt upraktiske når det kommer til vand, og min mand foreslog at vi da bare kunne finde et gammelt staldvindue i metal i stedet for. En god ide, som dog udviklede sig, af praktiske årsager, til at få lavet et metalvindue på mål. Hurtigt fandt jeg ud af at det kaldes et "New Yorker-vindue", da det er kendt fra de store industrielle lejligheder i New York.

Normalt ses de blot med meget større glas-felter - og af en eller anden grund stort set altid sorte. Men for at holde i illusionen af et gammelt sprosset vindue, har vores rude fået 6 glas, og så er det hvid for at passe til stilen og huset.  Vinduet har sikkerhedsglas, og har fået en flot hvid lakering. Og hvorfor vi valgte 6 "vinduer" istedet for "snyde-sprosser" og ét stort stykke glas på siden ind imod bruseren? Forde det bare er mest rigtigt og "lækkert" ;-)Vi fandt ret hurtigt ud af at det var firmaet Danish Steel solutions der skulle lave vores vindue - også selv om der er mange der gør i dén slags. Han stod for opmåling, levering og montering - og det er lige præcist så flot som vi havde håbet på. Her fik vi bare super go´ service - og det er dejligt når man står i et stort projekt med store beslutninger.

Den ér følelse af krøller i maven når man ser at drømme bliver til virkelighed - dén havde jeg da vinduet blev monteret. Det var SÅ godt og et kærkommen og sidste flueben i projektet.


Og hvad er det vinduet kan? Ja det giver følelsen af at masser af plads og masser af lys. Man ser igennem glasset og derfor virker rummet meget større. Og dét er guld værd når man bor småt :-) De blå fliser shiner virkelig og med vinduet kommer de til deres ret.

Og så er det jo temmelig meget "os" Måske badeværelset ikke er for enhver, men nu har vi jo også tænkt os at bo her mange år endnu :-)


Vigtigst af alt så fungerer rummet helt perfekt. Selv om det er tænkt småt, så er der også tænkt funktionelt. Det var spændende at følge de sidste dage i monteringen om alle mål og ideer virkelig var så gode og perfekte som vi havde forudset. Smilene var store - for det var de :-)

Man siger at det dyreste rum at lave i sit hus er badeværelset - dén holder stik. Men det er også her hvor det ikke behøver at koste ekstra at gøre det til sit "eget", for der er SÅ mange muligheder og løsninger til at lave sit helt eget drømmebadeværelse.

Jeg håber at kunne gi´ lidt insipration videre... måske du også går i badeværelses-tanker? Så skriv bare hvis du mangler lidt mere infor... jeg deler gerne.


Rigtig god og varm dag 
Susan 


2 kommentarer:

 1. Kære Susan.
  Til lykke med det nye badeværelse! Hvor er det blevet fint!! Og er det ikke bare skønt, at det er færdigt?!? Man bliver så glad, når alting er på plads - til sidst :-)
  Jeg vil altså vove at påstå, at der kun er tale om reklame, hvis man får noget for at omtale produkterne positivt. Så hvis du ikke modtager betaling, er der blot tale om positiv omtale, og det synes jeg, at vi bloggere skal have lov til uden at angive det som reklame :-)
  Under alle omstændigheder: Det er blevet et skønt badeværelse, I har fået jer :-)
  Knus fra Nana

  SvarSlet
 2. Tillykke. Hvor er det fyldt med gode løsninger. Vasken er smart. Og vinduet genialt. De fine fliser har jeg for nylig set i et fjernsynsprogram fra et slot i Frankrig :-)
  Hvor må I nyde det nu.
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.