lørdag den 4. maj 2019

Udsigten til forår - og vinter.

Der er rigtig gang i foråret - i den store mængde pollen, alt der spirer og gror og særligt alle farverne. Det er nærmest som et fyrværkeri af indtryk - og ud over at alting har skruet lidt ekstra op for farveintensiteten, så oplever vi nok også det hele mere intens, nu vores øjne i vinterhalvåret har set på de mørke farver. 


Vores udsigt fra værelserne på 1. salen er fyldt med forårsfarver. Vores nabo er Viborg Kirkegård, og selv om  nogen syntes det vil være underligt at have sådan en udsigt, så har vi det ganske okay med det. Lad mig tilføje at der på plænerne er urnegrave og ikke gravsteder i mere tradiotinel forstand. Det er ikke på nogen måde "spooky" men derimod et meget smukt anlæg, hvor der er tænkt på både stemning og ro.


Syrenen som er nederst i billederne står lige bag hegnet. Den kaster skygger over haven, men på denne tid nyder vi blomsterne alt hvad vi kan. Duften er magisk - og særligt om aftenen er baghaven fyldt med den dejligtste forårsduft.


På denne tid af året - når aftensolen rammer rigtigt, så er alt nærmest selvlysende. Alle grønne toner bliver ekstra lyse og skinnende, og de rosa, pink og røde farver får en intensitet som er helt utroligt. Det er et meget smukt syn.


Men når vinteren giver os et forsinket "svirp" - så ser det helt anderledes ud. Ja det er jo egentligt ganske normalt med frost, hagl og slud her hen i Maj måned- men sne som vi havde igår, det har vi ikke oplevet før.


Det var på én gang både underligt, mystisk ..... og flot. Vi har aldrig oplevet foråret pakket sådan ind i snefnug. Vores magnolietræ i haven var pludselig næsten væk i "sne-sløret" og udsigten til forår fra værelserne havde ændret sig drastisk.


At kunne stå i haven og dufte til syrenerne imens sneen hvirvlede om øerne af os - det var altså en speciel oplevelse. I dag har jeg været en lille tur rundt i haven - rundt at tjekke hvordan det hele havde klaret det. I morges var der sne på græsset og bilerne - ligesom alle krukkerne havde fået dækket jorden med et hvidt lag. Heldigvis ser det vist ud til at det nok skal gå. Jeg havde allerede inden sneen mine bekymringer for vores store hortensia, men de ser ikke ringere ud efter aftenens "snestorm".


Nu håber jeg snart at foråret vender tilbage. Jeg du´r ikke til de kolde temperaturer, og i morgen venter årets plantemarked ved Hald Hovedgård. En skøn oplevelse - som dog er klart skønnest hvis det er bare lidt lunere. Måske du også skal til plantemarked i morgen? Det er "den tid på året" og jeg ved at der er mange skønne markespladser rundt omkring.

Billederne i indlægget - er taget af min søde mand Jesper :-)

RIGTIG GOD LØRDAG AFTEN 


4 kommentarer:

 1. gode billeder :) :) - jeg kunne også godt tænke mig lidt flere plus grader ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

   Slet
 2. Flotte billeder 😀 Det kunne godt nok være skønt, hvis vi kunne få lidt mere forår i stedet for vinter.
  Jeg var også på plantemarked lørdag, men i år i Struer. Et rigtig godt marked, men næste år bliver det Hald igen 😀
  Med venlig hilsen
  Lene Bedstemorshave

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.