onsdag den 5. december 2018

Velkommen hos os

Igen i år er vores indgang pyntet op til julen, julens gæster - og til os selv. Det må og skal være hyggeligt og indbydende at komme til vores dør, for jeg vil jo gerne at hyggen skal starte så tidligt som muligt. 


Vores store cedertræ i den gamle sandstenskrukke er selvskreven, og hvert år slut november, bliver den flyttet fra sin sommerplads på teressen om til fordøren. Det bliver større og større hvert år, men det kan vist stadig stå på sin plads nogle år endnu.


Pyntet med en lyskæde og mos fra skoven er det på plads. Sidste år forsøgte jeg mig med den fineste lille lyskæde - som dog viste sig at være ganske ubrugelig. En fin lille tynd tråd var "ledningen" og den var perfekt til de små fine grene. Men måske fordi tråden var så tynd og "ubeskyttet" - så afladede den batterierne i løbet af 2 døgn, og det var bare ikke godt nok.


Så i år... den "gode gamle" med den tykkere ledning. Dog i den gode Sirius kvalitet - de holder meget bedre på strømmen, og også år efter år. Og når "klaveret spiller" så ser man den heller ikke så meget ;-)


Det store trådkurve-bord som jeg var så heldig at finde for et par år siden står fast på verandaen. I vinteren er det de grønne, grå og hvide farver som får lov at være fremme. Jeg er særligt glad for kristtjørn og sukkertoppen, men bare der er en fin forening af farverne så er alle slags egentligt velkommen. De store glasflasker står her stadig fra sommeren, ligesom flere af de grønne glaskugler er blevet en del af dekorationen.


Krukkerne har stort set allesammen et lille lag mos for at dække jorden. Jeg foretrækker det grønne look i stedet for den bare jord. Eneste undtagelse er julerosen som i år ikke har fået "tæppe" på. Jeg har en ide om at lige præcis den hellere vil undvære.... nu må vi se om den vil holde sig flottere uden at blive dækket ned.


Hyacinterne holder gerne hele julen - og helt til foråret. De udvikler sig kun ganske lidt når de står uden for, i modsætning til dem som står i stuerne.


Olielamperne er fundet frem fra gemmerne, og jeg syntes de er ekstra fine her ved døren. Udfordringen med olielamper er at de skal have jævnlige eftersyn af vægen - og efter en sommer i havehuset er det vist ved at være på tide. Men jeg håber min lysmester (læs: min søde mand) er klar på opgaven, jeg dur nemlig ikke til den slags.


På trappen står i år 2 buksbom. Ja sidste år var jeg jo himmellykkelig over mine to nye cedertræer, men de holdt ikke vinteren over, og blev i foråret smidt ud. Trist, og jeg forstår ikke hvorfor, men selv om jeg langt fra har mistet modet med cedertræer, så blev det buksbom som der blev købt i år. De har så til gengæld fået lyskæder på - og i de fine gamle krukker, så er jeg selv ret godt tilfreds.


Lige frem for trappen står endnu et lille glasbord. Det sædvanlige vil jeg sige, for det er altid netop det som står her. En lille grågrøn, sød - men stikkende stedsegrøn har fået plads ved siden af lanternen. Lanternen som jeg foretrækker står med tændt lys - for for mig er det netop de små ting som levende lys der gør en forskel.


Kransen på døren er i år rent genbrug. Lidt af nød, men faktisk også da jeg syntes det ville være lidt sjovt. Det er nemlig bare kransen som jeg købte i sensommeren. Den har fået et massivt spray sølvglimmer, en lyskæde og en stor grøn sløjfe - og vupti blev den på en gang frisket op og meget julet. 


Jeg håber vore gæster vil nyde synet når de kommer forbi - for det vil jeg ihvertfald når jeg kommer hjem.

* GLÆDELIG JUL *

17 kommentarer:

 1. Det så fint det cedertræ. Fantastisk det kan gro i en krukke så længe. En veranda eller vindfang foran døren er så praktisk. Så er det meget nemmere at have fine dekortioner til velkomst, uden de bliver for slidte af vejr og vind.
  Hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er rigtigt - der er mange muligheder på en veranda. Jeg er også glad for at have de ekstra muligheder for at pynte op, og det er noget jeg glæder mig meget til hvert år.
   hilsen Susan

   Slet
 2. Hvor er det fint og naturligt. En rigtig velkommen til veranda, du har lavet.🌲
  Hilsen Lis

  SvarSlet
 3. Kære Susan
  Du er så god til at få det til at smukt ud på jeres veranda, på alle tider af året.
  Men min ynglings varandatid er Julen :o)
  Knus Og god Julemåned til jer alle 4.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak hvor er du sød.
   Også glædelig jule til dig og Alma

   Slet
 4. Så fint det er! Rigtig lækkert. Kh. Frede

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak :-)
   Mange hilsner fra Susan

   Slet
 5. Det byder meget smukt velkommen. Cedertræet der flyttes fra sommerplads til vinterplads er en god ide.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth.
   ja det fungerer rigtig godt at flytte træet. Det kræver en sækkevogn men det giver også en god forandring at tingene flyttes rundt.
   Mange hilsner fra Susan

   Slet
 6. Det ser så hyggeligt ud, de gæster der kommer til jeres hus, vil helt sikkert føle sig velkomne. Og dejligt at komme hjem til selv. Juleknus Carina

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak - hvor er du sød. Jeg håber også at gæsterne føler sig velkommen når de kommer forbi.
   mange hilsner og skøn og dejlig jul til dig og dine.
   KNUS

   Slet
 7. Jeg ville da ønske jeg var en gæst hos jer, for det er da den mest hyggelige velkomst man kan få. Er så vild med dit cedertræ, og havde faktisk en drøm om at det er sådan et jeg skal have som juletræ. Nu må vi se om Hall er med på den ide ;)
  Rigtig god weekend til jer to dejlige mennesker

  Juleknus og nissekram
  Lone

  PS husk kram til tipperne også ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Åhhh Lone... du er så hjerteligt velkommen her hos os. Men du får altså ikke lov at stå uden for døren og vente... du skal da ind og smage småkagerne ;-)
   Jeg håber du får dit cedertræ.... og ser mit opslag på mandag :-) Der er et julecedertræ.
   KNUS

   Slet
 8. Hvor ser det hyggeligt ud.
  Mvh
  Lene Bedstemorshave

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Lene. Det er altid hyggeligt at pynte op, og det er ekstra hyggeligt at kunne sprede lidt smil til dem der kommer.
   Juleknus Susan

   Slet
 9. Det ser SÅ fint og julet ud ved hoveddøren. Jeg ønsker mig virkelig også et cedertræ...
  Og jeg er VILD med dit trådbord. Det er så yndigt og smukt. Og så er du bare god til at sætte det hele så flot og hyggeligt sammen :)

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.