fredag den 7. december 2018

Kageruller af den særlige slags....

Ja her er de så - hvad jeg vil kalde nok verdens mest "pebrede" kageruller. Jeg blev som så mange andre fristet af de utallige reklamer på IG og FB, men da jeg var opsat på ikke at blive snydt, fandt jeg en webshop med base i Holland. Selv om kagerullerne så blev dyre, følte jeg mig sikker på at det var et bedre valg - uden ekstra moms og andet bøvl. 


Men snydt det blev jeg alligevel, og kagerullerne blev sendt fra Kina, og som om det ikke var irriterende nok med momsen, så tog posten også godt ved med deres gebyr. Det var da alligevel pokkers, og jeg kunne jo lige så godt have købt dem hos et kinesisk firma til en langt lavere pris.

Så jeg tænkte - ville jeg have de kageruller eller ej? Ja!! Og forventede jeg at firmaet ville give mig mine penge tilbage? Nej!! Så derfor var det kun én ting at gøre - smil, betal, smil igen - og SÅ igang med at bage :-)


Ja - sådanne særligt dyre kageruller har jo bare at være gode. Og nu havde jeg efterfølgende fundet ud af mange også var skuffede over deres kvalitet - så ærligt talt var jeg ret spændt på at få dem i brug.


Jeg havde fyldt køleskabet med kagedej i går, og i dag skulle jeg så igang med bageriet. Flere taktikker blev afprøvet og snart vidste jeg hvad der fungerede bedst for mig. Jeg brugte kun en lille klat dej af gangen, og rullede ud med en almindelig kagerulle først. Jeg rullede ud så det havde næsten den rette tykkelse, og lod den mønstrede kagerulle lave det sidste "rul". Dejen skulle være så blød som muligt for at få mønstret frem, og så fast at de færdige kager kunne flyttes op på bagepladen bagefter. Derud over holdt jeg ikke kagerullerne på deres håndtag i siderne, da det lavede et ujævn aftryk. Jeg rullede istedet med hænderne midt på rullen.... hvis I forstår.

Jeg har brugt en god del mel til både bordet, kagerullerne og udstiksformene. Det er vist et must for at sikre at alt slipper så nemt som muligt.


Mønstret med hjortene var ekstra tidskrævende, for på et stykke udrullet dej var der kun ét eller to perfekte placeringer af udstiksformen. Jo jo - det er jo hjortene som er de vigtige af få frem, så det blev prioriteret på hver enkelt kage.


Jeg er egentligt godt tilfreds med resultatet - det er altså lidt fine kager syntes jeg. Selv om det var et langsommeligt arbejde, var det også hyggeligt. Måske det vil være nemmere med en anden slags kagedej, og det er da også noget jeg vil prøve af.


Hvis man er kagerne lige oppe fra, så er det ikke nemt at se mønstret, men så snart de ligger bare lidt skrå - som fx i den skål de skal serveres i, eller når de bliver nuppet for at blive spist, så er det meget mere tydeligt. Måske man kan få det til at være tydeligere ved at pudre kagerne med flourmelis - det må også komme an med en prøve en dag.


Det var så de særligt fine kager - lavet med et par særligt dyre kageruller. Jeg vil bestemt ikke fraråde jer at købe sådan én rulle, jeg vil blot anbefale jer at gøre det på Ebay til en lav pris. Èn fortalte mig på FB at hvis man køber for under 79 kr uden for EU, så kommer der ikke moms mm på et køb. Og de priser er man ofte under fra fx Kina. Skal du købe flere ting - så køb af flere omgang, med dages mellemrum. Det er oplysninger som kan tjekkes på nettet - og det har jeg altså ikke gjort, hvorfor jeg ikke ved om de er helt korrekte.

De kan søges på Ebay - under "rolling pin patterned"..... til gode penge ;-)

* Rigtig glædelig jul *

5 kommentarer:

 1. SÅ fine og julede småkager du fik bagt :)
  Skidt med at kagerullen løb op :D
  Jeg har lige lavet samme nummer med nogle chokoladeforme: Smil, betal og smil igen :D

  SvarSlet
 2. Det er da de yndigste kager :-)
  Jeg melder mig desværre også i foreningen af 'Smil, betal og smil igen'.

  SvarSlet
 3. I mange år, før det danske postvæsen blev opmærksom på internethandelen, kunne man med fordel handee uden for EU; men reglen er og var altså, at man skal betale told af fakturabeløbet, lægge det sammen med shipping og oven i de to beløb betale 25% moms - med andre ord: Man kommer til at betale skat af skatten ( = moms af tolden!). Læg oven i det, at mange udenlandske firmaer automatisk prissætter varerne med købers valuta (for os DK) til en kurs, som er højere end den, du får i din egen, danske bank, så find den knap, der skal trykkes på for at angive, at du ønsker at betale i sælgers valuta ... og for resten: Mange amerikanske varer fx fås også i UK, hvor prisen er lidt højere end i USA (pga momsen), men slet ikke til den pris, som man betaler ved selv at importere direkte fra USA.
  Nu skal jeg have fundet mig en hellang, tyk og fed amerikansk frottébadekåbe i England.

  SvarSlet
 4. Så flotte kaker. Gøy med kjevle som har mønster.

  Vivi

  SvarSlet
 5. De blev da så fine 🤗
  Jeg fik afmeldt min bestilling, og de satte pengene retur. Jeg ved ikke hvad der fik mig til det, men jeg slettede mit visa kort på PayPal, og et par dage efter skrev de at de desværre ikke kunne stoppe shipping af kagerullen alligevel. Men det blir jo så ikke mit problem nu de ikke kan hæve pengene igen 😆
  Lidt strid har man vel lov at være hihi...
  rigtig god aften

  Julekram, Lone

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.