mandag den 11. april 2016

Jeg drømmer om blomsterflor i haven

Så blev drømmen om et stort flor at Dahliablomster i vores have lige vækket igen. Der kom nemlig mail fra Korsbakkens planteskole - vores bestilte Dahlia var klar til afhentning. 

Måske I husker det.... vi var i sensommeren til den mest fantastiske Dahlia udstilling, og blandt de udstillede sorter kunne man lægge en bestillig og så få sine egne knolde når foråret var over os. Det var en særlig dag, for det var én af de første gang efter min operation hvor jeg var ude og opleve verden igen. På én gang en utrolig energigivende, udmattende og helt vidunderlig dag.

Du kan se eller gense mit indlæg HER


I weekenden fik vi dem så hentet - ligesom de "gamle" knolde blev fundet frem af deres vinterhi. Det var ret spændende - ja begge dele faktisk. Jeg havde jo gladeligt glemt hvad vi udvalgte os dén dag i Silkeborg, og de som havde lagt på loftet var ikke "vinterklargjort" så godt som jeg i den perfekte verden gerne ville ha haft det.


De "overvintrede" har stået i en plastkasse med lufthuller i låget. Tørt, frostfrit og ikke for indelukket. Ideelt var de helt rentvaskede, 100% tørre og puttet for vinteren med noget savsmuld. Sådan blev det ikke - som så meget andet sidste år blev det det mest nødvendige som skete. Men trods de ikke havde været helt tørre bag den gamle havejord, så har de faktisk klaret det ret godt. Ikke mange måtte kasseres og jeg blev SÅ glad da jeg så at jeg dog havde fået placeret navneskilte på hver knold.

Ja - det var også en ting som Sarpa med stor begejstring bemærkede. Og HAPS - så havde hun afmonteret alle skilte. Sådan går det.... og selv om jeg syntes det er lidt ærgerligt så kunne jeg også kun smile af hende.


Alle knolde blev pottet med lidt go jord - og nu skal de blot komme godt og sikkert igang med dét de nu skal. De skal gro og vokse - for siden hen at blive plantet ud i bedene, og derfra forsyne os og vores have med masser af smukke blomster.


Nogle står med navneskilte - andre ikke. Om nogle dage er der med garanti kommet flere til af dem uden skilte, og de dukker op rundt om på gulvet i orangeriet. Sådan er det bare :-)Du kan vinde enten den nye skønne bog om drivhuse eller 2 billetter til livsstilsmessen på Ledreborg. Skønne præmier til mine skønne følgere - intet mindre. Du kan deltage ved at klikke på billedet herunder og skrive præcist hvilket indlæg du har nydt mest på min blog. *I LOVE SPRING*

4 kommentarer:

 1. åh ja Susan om jeg kan huske den dag I var ude at se den Dahlia udstilling, det kan du tro, jeg kan se alle billederne endnu og er stadig fuldstændig betaget af alle de farver.
  Dejligt med en hjælpende hånd - mund - som bare er hurtig og effektiv - hvorfor spilde tid på navneskilte :-)
  Dejligt at tænke på alle de flotte blomster som vil pryde haven og vaserne indenfor
  Kh.
  Kirsten

  SvarSlet
 2. Dahlia er bare den bedste blomsterknold, men de smukkeste blomster, og i alle mulige farver og faconer. Det ser spændende ud med de nye.
  Jeg har lige befriet mine dahliaer for vinterdækningen. Jeg gravede ned til et par stykker, og de var sunde, saftspændte og klar til at denne sæson.

  Kærlig hilsen Anette

  SvarSlet
 3. Jeg så også Dahliaudstillingen på Korsbakke planteskole i efteråret. Den var utrolig flot og inspirerende, så i år skal jeg også prøve at have Dahlia, selvom jeg ved, at det er svært at have dem for sneglene. Poserne, du viser, med Dahlia ser smukke ud. Mvh. Helle

  SvarSlet
 4. Jeg så også Dahliaudstillingen på Korsbakke planteskole i efteråret. Den var utrolig flot og inspirerende, så i år skal jeg også prøve at have Dahlia, selvom jeg ved, at det er svært at have dem for sneglene. Poserne, du viser, med Dahlia ser smukke ud. Mvh. Helle

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.