søndag den 22. februar 2015

Forårsglæde

Jeg er skruk...."forårs-skruk". Forberedelserne til foråret og den kommende sommer er  allerede over alt i nyhedsmails og reklamer, og jeg er meget nemt påvirkelig. 

Jeg har lyst til at få det hele - alle de smukke dahlia og alle de fine frøpakker..... og jeg ved jo godt at det hverken er muligt eller særligt pænt når det kommer til stykket.


Her er de godteposer vi allerede er forfalden til. Latyrus fra Claus Dalby´s sortiment - købt på tilbud på Bilka´s weebshop. Vi ville ikke risikerer at mangle hans Latyrus igen i år, for det er uden sammenligning de bedste frø vi har prøvet.

Og så lige et par af den fine Dahlia "Evelyn". Det er en af mine ynglings, og én af dem jeg hvert år siger "den må jeg ha´ flere af".

Og skal du så ikke ha´ flere Susan? Jo da - det skal jeg bestemt. Egentligt havde jeg bestemt mig for endnu en tur i Bilka efter en ordentlig omgang dahlia, for den nye reklame mindede mig lige om hvor meget jeg pludselig manglede nogle flere af slagsen.


Men da jeg endelig fik hoved til at tage min længe savnede rundtur i blogverdenen -  så fik jeg pludselig andre ideer. Linda Irving - med den meget fine og levende blog "Casa Asti" fortalte om hvordan hun havde handlet hos Blomsterverden.dk og tænk... der var en butik jeg slet ikke kendte. De har sørme fine priser - og Linda fortæller at det er fine varer de leverer. Der vil vi lige fordybe os - og med garanti lade os friste.
Besøger du Linda´s blog vil du også møde Alma, hendes super skønne lille 4-benede havehjælper.


Men foråret er jo også planlægning af køkkenhaven. Jo jo...vores anden sæson som  køkkenhave ejer har vi virkelig glædet os til. Vi havde uendelig stor glæde af vores højbed sidste år, og vi tænker derfor også på stikløg, kartofler og frø til køkkenhaven.
Hvilke kartofler er mon bedst til vores spande? Er der nogen der giver bedre udbytte end dem vi havde sidste år - og ER det muligt at proppe flere ned i sådan en spand ? :-)
Ja vi er allerede meget klogere i år end vi var på samme tid sidste år - det er godt nok spændende.


Men indtil vi kan nyde det hele i foråret og sommeren - så må vi jo forsyne os så godt vi kan her i vinteren. Stedmoder fra grønttorvet er nu en ganske særlig glædesbringer.

*Rigtig god søndag aften*

14 kommentarer:

 1. Dejlige billeder som altid, Susan :) Og Blomsterverden kan bestemt anbefales! Har selv købt derfra i år :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for din hilsen Sandie :-) Sød som altid :-)
   Vi har netop shoppet derinde..... øj altså. Hvem der bare havde uanet plads i haven.
   mange hilsner Susan

   Slet
 2. Uhhh, har også lige været i gang med at udsøge mig, hvilke frø jeg skal have indkøbt i år:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er sørme en go´ sport - dén dér med at udsøge sig hvad man gerne vil ha´:-)
   Super hyggeligt nu...når de skal købes... og særligt når det hele står i sin pragt i have.
   Mange hilsner Susan

   Slet
 3. Hej Susan.Vi er vist mange der er "forårs-skruk"...................og den skønne Everline har jeg også købt i Bilka.
  Men har også været inde på den hjemmeside som Linda anbefalede............så der skal jeg helt sikkert ind og handle.
  Og lathyrus er da bare et must i vores haver.
  Jeg har lavet et indlæg med åben haver-plantemarkeder og livstilsmesser rund omkring i landet.......................hvis du vil på listen så er det bare at sige til.
  Også en rigtig god aften til dig knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette.
   Jeg så godt din fine oversigt over arrangementer. Jeg vil rigtig gerne på listen.. men vi ved blot ikke hvornår og i hvilket omfang vores åben haven bliver i år. Vores foreløbige plan er at åbne havelågen med KORT varsel når tulipanerne står i fuldt flor....hvis vores drømme planer om andre store forandringer i haven vel og mærket skulle glippe.
   Så ...intet er fastlagt endnu
   Mange havehilsner fra Susan

   Slet
 4. Ihhh altså..jeg er lige så jeg rødmer, tak for de søde ord Susan. :o) Alma siger også tak :o)
  Vi har også købt latyrus frø, dem kan man da bare ikke undvære. I år skal vi have et kastanje hegn,( lige som jeres ) rundt om den nye terrasse og der skal der vokse latyrus op af.
  Vi er spændt på Alma og jeg om du kan styre din forårsskrughed når du har været i Blomsterverdenen :o)
  Nu du er derinde, så nyd lige billederne af deres tulipaner..WOW siger jeg bare, det bliver et fantastisk efterår, når der skal bestilles løg og så bestiller man dem stykvis..så man kan få alle dem man vil.
  Nå det var lige et sidespring :o)
  Stort Kram fra Alma og mig

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda og Alma.
   Sørme om ikke vi var inde og shoppe i aftes.... knolde og løg... mange... og til en fin pris. Ja de har mange ting derinde, og vi skal da nok også snuse lidt til deres tulipaner i efteråret. Vi er ret pjattede med tulipaner :-)
   Men der er stadig nogle som jeg ikke kunne få derinde...og jeg kan jo nok heller ikke nærer mig. Jeg må i Bilka og finde de sidste :-) Egentligt så er jeg også bedre til at shoppe "live". Mærke pakkerne- og mærke duften af jorden og løgene. Sådan er jeg vist generelt...netshopping er ofte lidt for sanseløst til mig :-)

   Jeg kan lige se det for mig.... dit fine hus med kastanieheget omkring.... og så latyrus. Det bliver smukt :-)

   Knus Susan

   Slet
 5. Susan en fin dahlia du har valgt kan næsten mærke sprødheden i farven. Lathyrus er jeg også så pjattet med den duft er ubeskrivelig dejlig. Hav en god aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja den er virkelig fin i farvere. Det var helt klart den vigtigste for mig at få fingrene i :-)
   Duften af lathyrus er også højt elsket her.. når man først har oplevet den, så kan man nok ikke leve uden.
   mange havehilsner Susan

   Slet
 6. Uh..pas på hende der Linda og hendes links....de lokker en til at KØBE....i store mængder...men ja...blomsterverden har nogle meget fine priser :) jeg købte løg hos dem i efteråret også, ingen klager over ekspeditionstiden....hvordan løgene er, det mangler jeg at se endnu.

  jeg plejer max. at have 3-4 dahliaer....i år har jeg 34 (!!!) ---hvis dem jeg har bestilt hos blomsterverden ikke når at blive udsolgt, før de når til min ordre.

  SvarSlet
  Svar
  1. :-)
   Jeg er angrebet.... og har shoppet... og kassen med alle gudklumperne er kommet :-) Det ser rigtig godt ud. Må da sige at du har udvidet bestanden med et par stykker :-) Det skal nok blive VILDT godt. Jeg glæder mig til at se.

   Mange havehilsner Susan

   Slet
 7. Forventningens glæde er stor :-) - Sådan er det nok for os alle. Knus og god dag!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ihhh ja... forventningen er stor.. men det er vel også en af de store ting ved at have have tror jeg.
   Knus og god dag
   Susan

   Slet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.