mandag den 25. august 2014

Prinsesse Sweet pea og hendes veninder

Vi har en prinsesse  i vores have. En prinsesse med mange farver og florlette blomster -  og den mest berusende duft. Vi kalder hende prinsesse Sweet pea.


Prinsessen er, lige som jeg, utrolig glad for sol og varme, og det er i sådan et vejr at jeg bliver mest betaget af hende.


Som alle prinsesser, så er Sweet pea nemlig en smule "nøkket". Hun kræver en del kærlighed for at spire og gro, og sætter kun et frodigt flor af blomster hvis man dagligt besøger hende. Hun kræver meget egoistisk at man tager buketter ind nærmest dagligt, men så kvitterer hun også med et utroligt overdådigt syn af blomster.


Og hun forstår at gøre sig uundværlig. Duften er berusende og vanedannende - og jeg er helt solgt.


Men prinsessen har sørme også mange veninder. Mange af dem er langbedende og florlette - og helt sikkert romantiske lige som hende selv.


Violfrøstjernen er en sand stjerne, og selv om hendes duft ikke kan overdøve Sweet pea´s så er hun så elegant og smuk at hun er dén plante som jeg elsker allermest i vores have. Jeg elsker at hun er sådan lidt "vild" - og alligevel hamrende romantisk og gudesmuk.


Og så har hun både en "klokke-formet" kjole, og én som ligner en lille "pom-pom". Dejligt med flere klædedragter ikke?


Flere prinsesse-veninder er på vej de næste dage...  hvis I har lyst :-)

* To plant a garden is to believe in tomorrow *

12 kommentarer:

 1. Fuldstændig enig, det florlette giver en helt fantastisk virkning i haven og det kan man ikke få for meget af, smukt er det :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej - man bliver lidt afhængig. Hurra for planter der er både er smukke og sår sig selv :-)
   Mange havehilsner Susan

   Slet
 2. Hej Susan!
  Sikke et fantastisk skue af ærteblomster, og duften ikke mindst. jeg har også en del, men har så svært ved at plukke dem ind, men sår jeg flere næste år bliver det måske lettere;-) og violfrøstjerner ønsker jeg mig også, de er helt igennem eventyrlige, nyder i den grad synet på billederne:-)
  Ha en god tirsdag
  Hilsen Anette

  PS er vild med citatet:To plant a garden is to believe in tomorrow!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anette.
   Du skal endelig plukke af dem du har. De vil KUN kvitterer med masser af flere blomster. Så snart de sætter frø, så begynder blomstringen af aftage. Så ud med saksen - og nyd en buket inde i styen :-)
   Ja - ikke.. det er mit ynglings citat.
   Mange hilsner Susan

   Slet
 3. Hej Susan.Dejligt indlæg om de smukke...........og velduftende lathyrus.
  Men de smukke og lette violfrøstjerner står højt på min liste til haven.
  Har jo lige været på besøg hos Claus Dalby i søndags...........og han har dem jo i rigelige mængder.De svæver nærmest over hele hans vidunderlige have.
  God dag Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette. Ja det er rigtigt. Claus er også en stor fan af violfrøstjerner. De er SÅ smukke i hans have. Håber I havde en skøn tur - og ikke blev alt for våde.
   Mange sensommer hilsner Susan

   Slet
 4. Hei! Det var to skikelig vakre "prinsesser" du har i din hage! Erteblomster har jeg vært så heldig å få til et par ganger før i min hage, men de er ikke så lett å holde i tømmene i en hyttehage, så da får jeg heller nyte den på bloggen din..
  Violfrøstjernen har stått på min ønskeliste i flere år nå, så til neste sommer...!?

  Ha en fortsatt riktig fin dag
  Stein

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Stein. Ja de to kan jeg ikke undvære i haven... men jeg forstår godt at ærteblomsten kan være svær at holde i en have som din. Men violfrøstjernen DEN må du da have.... :-)
   Også rigtig god dag til dig
   Susan

   Slet
 5. Vil absolut gerne se flere prinsesser fra din eventyrhave

  SvarSlet
 6. De er ikke til at undvære de dejlige lathyrus. Mine står i lidt halvskygge og blomstrer stadig derudaf. Plukker også hele tiden, så de ikke laver bælge. Violfrøstjernene er så flotte.

  SvarSlet
 7. so viele herrliche blumen!!! sie haben einen wunderschönen garten!!! alles liebe von angie aus deutschland

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.