lørdag den 26. oktober 2019

Dér kom efteråret.....

Jeg er lidt håbløs når det kommer til at drømme og ønske - og tror på det nok skal ske. Men NU er jeg altså holdt op med at tro på mere sommer ;-) Sommeren og ikke mindst sensommeren sidste år var helt fantastisk, og det er nok det der har gjort jeg har klamret mig til håbet om bare lidt mere af varmen.  Men nu nærmer vi os november og efteråret fornægter sig ikke. 


For bare få dage siden var haven fyldt med gyldne farver og solen som kiggede ned fra den blå efteråreshimmel fik den der særlige duft af efterårsblade til at blande sig med de sidste ærteblomster.


Vi har haft et par gode og effektive dage derude, og meget er blevet klippet og endnu mere er blevet flyttet. Vi er langt fra færige - og det bliver vi nok egnetligt heller ikke, men det vi har nået skal da ikke gøres om igen ;-) Næste år.. om alting vil.... så er der nye planer for det hele. Planer der skal gøre det nemmere at holde for os. Mine led driller fortsat og selv om vi stadig håber der kommer en bedring og en løsning, så må vi vist hellere indrette os efter at de nok ikke bliver helt super igen. 


Nogle små omrokeringer af krukker er det dog blevet til, og de krukker som stadig shiner er fundet lidt frem i lyset. Et par nye krukke planer er kommet til - som den fine "vindheks" her, men den skal også have en fin plads i vores vinterhave om vi skal nyde fra stuevinduerne igennem de mørkeste måneder. 


Men i de sidste 10 dage der er gået er bladene dalet. På jorden ligger nu de fine farver og de nøgne grene viser sig nu. Frem kommer sommerens fuglereder - og frem kommer muligheden for at se den lave sol igennem grenene.  


De krukker som ellers har holdt stand har fået et dyk de sidste dage - og særligt nattens voldsomme regn har gjort sit. De samme udsigter i haven er langt fra de samme mere.

 

Billederne herover er samme sted- med de 10 dage til forskel. 


Vores lille orangeri er også ved at bliver klargjort til vinteren. Havens lænestole er på deres plads derinde og pelargonierne er flyttet i vinterhi. Gardinerne er blevet trukket fra og alt lys skal have lov at komme ind til de planter der skal overvintre derude.
Vinter opbevaringen af planterne... det har jeg i tankerne at vise jer i næste opslag. 
Rigtig god og skøn weekend til jer derude. 
KNUS Susan 

7 kommentarer:

 1. UNDERBARA höstbilder och speciellt den sista :)
  Här är så trist väder på ön, blåsigt och grått...
  Önskar dig en mysig helg!
  Kram Titti

  SvarSlet
 2. Åhja efteråret er over os. Men det er nu ikke så tosset endda. Hver årstid sin charme.
  Det er om at indrette sin have efter tid og kræfter. det er jo smuk alligevel, måske bare på en anden måde. jeg er osse ved at plante lidt anderledes, med henblik på den tilstundende alderdom. Så kan planterne nå at få lidt fylde inden den tid.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
 3. Der er indimellem rigtigt dejlige efterårsdage og dem må vi nyde. Håber at der er bedring på vej til dig, men under alle omstændigheder skal vi jo nok alle pejle efter lettere havearbejde i stedet for mere havearbejde.
  Dejlige billeder.

  SvarSlet
 4. Efteråret er smukt, og giver plads til nye dejlige oplevelser. Det må være dejligt at se frem til at sidde inde i drivhuset på gode dage.
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlet
 5. Her er optimismen stadig i behold, jeg tar stadig kun billeder af det der blomstre :o)) og bilder mig selv ind at helt sikkert vil komme masser af dage med sol.
  Og ellers så gør jeg som jer, rykker rundt og prøver at gøre haven nemmere at passe. Det skal helt sikker nok lykkedes. I dag er alle mine de sarte kommet ind i orangeriet. Jeg er lidt spændt på hvor du vil vinteropbevarer dine pelargonier.
  Varmt KNUS fra Mig

  SvarSlet
 6. Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

  SvarSlet
 7. Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.