søndag den 28. oktober 2018

Vintertid

Så blev det vintertid. Både på klokken og for de heldige der har fået sne. Det er en den tidligste sne i 6 år, og jeg syntes det er lidt sjovt at vi for blot få uger siden sad ude om aftnen og nød sommerlige temperaturer. 


Men sneen er velkommen, og selv om det er lidt tidligt så får det mig til at trække på smilebåndet. Jeg vidste at vi ville få en kold nat, og jeg vidste også at vi nok ikke ville få sne, men det smukke morgenlys som vækkede både Sarpa og jeg lokkede os begge ud i haven - ja længe inden jeg normalt ville stå op sådan en søndag.


Imens Sarpa snusede rundt og gjorde sine ærinder, gik jeg en lille tur med kameraet. Lyset er så smukt i den frostklare luft - og frost det var det. Rimfrosten lå på alle blade og blomster, og det var tydeligt at det nok var slut med flere dahlia for denne sæson.


Rimfrosten på glasflaskerne og glaskuglerne som står rundt i haven er en af de ting jeg nyder synet allermest af i sådan en vinter. Ja - jeg tog mig selv i at smile da jeg så flaskerne, men is, lys og glas kan bare noget særligt og det er noget af det smukkeste i vores vinterhave nu den jo sjældent er dækket af sne.


Ret hurtigt blev nattøjet lige vel køligt nok i morges, og jeg hoppede tilbage under dynen. Men dagen har budt på mere vinterligt vejr - og også et minimalt, men dog eksistrende, snedrys. Jeps - det er vintertid og jeg er ved at være klar.


Med håb om at dahliaerne ville klare et par dage mere, havde de fået lov at blive stående. Men her i til aften har vi nu taget dem op, og knoldene står nu til tørre her i den varme stue. Ja hvem der bare havde en kælder eller baggang - men vi kender turen, og snart er de tørre og klar til at gå i vinterhi.


Tidligt på dagen blev der tændt i brændeovnen, og da Lukla havde været i bad, blev den go´e pude fra køkkenet lagt til rette foran den, så hun kunne blive varmet. Men altså - det er også en populær plads for "ikke-nyvaskede"  så Sarpa kom hende i forkøbet. Heldigvis er der plads og varme til dem begge, og ingen har lidt nød. Og råhyggen... den taler vist for sig selv.

*Vintertid er hyggetid* 

6 kommentarer:

 1. Underbara bilder, alltid!
  Kram från Titti

  SvarSlet
 2. Heldige jer der har fået snedrys. Smukke billeder.. Her var det rimfrost i morges. osse smukt.
  hi hi jeg sad liige og forestillede mig dig i nattøj og fotoappr. rundt i haven i sne.
  Hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunvor. Ja det var et lille bitte snedrys.... men lidt har også ret når man elsker sne som jeg gør. Ja det var ikke et kønt syn med mig i nattøj - men når vi skifter fra sommer til vintertid, så sover alle på en aller anden måde bare længere og der er helt stille uden for, helt op af formiddagen. Så jeg turde godt gå ud i min nat-mundering..... der var ingen der så mig ;-)
   KNUS

   Slet
 3. Smukke morgenbilleder fra jeres have. Tak for det.
  Hilsen Lis

  SvarSlet
 4. Ja, skiftet fra sommervarme til sne var godt nok kort i år og ret 'morsomt'. Dejlige snebilleder, du fik taget. Det må godt nok ha' været koldt.

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.