søndag den 7. januar 2018

Velkommen til det nye år og velkommen til frosten

Så fik vi taget hul på det nye år og i dag fik vi også nydt både den første frost og den første hyggelige stund i orangeriet. 


Javist er det ikke det samme som sne, men rim, dagsfrost og blå himmel er bestemt også noget som kan lokke os derud.


Haven var bundfrossen hele dagen, og kun de få steder hvor solen nåede ned tøede den op for en stund. Så snart solen havde flyttet sig igen, så bredte frosten sig igen  - og vinteren fik endnu engang overtaget.


Glasset i orangeriet er fyldt at de fineste iskrystaller, og lyset og skyggerne er mestre i at lave dekorationer der kun ses på denne tid af året. Det tynde lag is giver ligesom også en helt anden lyd derinde..... der falder sådan en særlig ro over det hele.


Selv om der ikke var sne at boltre sig i, havde hundene en lille fest alligevel. Det frosne græs skal nok sætte gang i deres fusser - og så er der jo lige det med det frosne vand. Det dér med det frosne vand er altid et emne de får masser af tid til at gå med.... og det er da også underligt at man pludselig kan gå oven på det ude at blive våd.


Men ikke alt klare vist frosten..... Desværre ser det ud til at de to rabarberklokker ikke klare skærene, men det har jo også været gennem våde lige inden de pludselig frøs til is. Ærgerligt - og nu håber jeg bare at alle krukkerne ikke har fået lige så stort et kuldechok.


Temperaturen var i nat ned på omkring 7 frostgrader, og i dag har vi være lige omkring frysepunktet her i det midtjyske. Ikke voldsomt koldt - men det føles nok koldere da vi i gennem noget tid har haft det lunt.


Jordbærplanterne hænger med bladene, ja ligesom juleroserne. Heldigvis skal de nok rejse sig igen - så ingen skade sket.


Normalt er grå jo måske lidt kedeligt - men når det som i dag er rimfrosten der har lagt sig, så syntes jeg det er så fint. De mange blade som ligger på vores plæne, og grenene og alt det andet i havens dekorationer har fået den grå "frakke" på... og når solens stråler lige strejfer, så ser det virkelig smukt ud.


Den lille terrasse foran stuerne er stadig til stor stor glæde. Den samler ligesom huset og vores orangeri - og skaber en god sammenhæng i hele haven. Og stemningen har været ekstra god derude i dagens frost.


Lukla tog sig også ekstra god tid til at undersøge det hele... måske der har været en lille mus forbi derude? Morten gås står ihvertfald troligt og vogter over haven, og siger gerne go dag når hundene kommer forbi for at hilse.


Juletræet har fået endnu en hædersplads... nemlig lige dér på terrassen. Ja der er jo ikke så meget "afdæknings-værdi" i det så jeg syntes det ville være synd at klippe det fra hinanden. Nu kan fuglene få lov at hygge sig i det - og måske få glæde af de små kogler som sidder på det.


Dagen bød også på den dejligste tur i skoven med hundene. Vi besøgte et nyt sted - og vi nød at de kunne løbe frit og bare hygge sig. Ja sådan hygger vi os rigtig godt allesammen.


Hjemme igen fra skovturen var det ligesom ret oplagt at nyde resten af eftermiddagen i orangeriet. Årets første hyggelige stund derude.... og den blev selvfølgelig fejret med varm cacao med fløde. Jespers forældre kom forbi og hyggede med os - og godt klædt i varmt tøj, siddende på lammeskind og med tæpper omkring bagdelen, så var det virkelig en skøn og dejlig eftermiddag.


Jeg håber I alle er kommet godt ind i det nye år - og jeg håber I har fået nydt den smukke og dejlige januar dag vi har haft. De lyse dage må nydes alt man kan - og min "positivitets-konto" har ihvertfald fået en godt og tiltrængt boost i dag.


Knus og skøn ny uge til jer alle

18 kommentarer:

 1. Kære Susan.
  Dejligt at i er kommet godt ind i det nye år og nyder det smukke vejr vi har for tiden. En så skøn dag, som i dag giver helt klart plus på energikontoen.
  Knus Heike

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære du.
   Ja det er et ganske stort plus der kom ind på kontoen dér..... Det er så dejligt. Nu melder der sig regn og rusk -men gæt hvad.. Jeg har set vejrudsigten - der kommer mere frost og sne.
   Knus

   Slet
 2. Smukt ser det ud kære Susan og dejligt at I er så gode til at hygge jer.
  Er altså en smule forelsket i jeres skønne hunde.
  Rigtig god aften

  Knus Lone

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lone.
   Ja vi er gode til at hygge os... men vi er også meget bevidste om at det er vigtigt, og noget vi skal huske.
   Hundene.. ja dem kan man ikke andet end at elske. Særligt hvis man kan li´ at børste ;-)
   Knus Susan

   Slet
 3. Flot vejr (og en hyggelig dag var det vist).
  Men æv med rabarberkrukkerne. Det er ellers flotte.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth.
   ja det er da virkelig ærgerligt med de krukker.... jeg har dog allerede sagt pyt - og håber de kommer igen til en god pris. Mon ikke de kan bindes sammen med en havesnor? Så de kan hjælpe med at lokke dem godt op af jorden.
   Mange havehilsner fra Susan

   Slet
 4. Tak for de smukke billeder og de positive ord🌞

  SvarSlet
  Svar
  1. Velbekomme Else - og tusind tak for din hilsen :-)
   Knus Susan

   Slet
 5. Ja det har været et par dejlige dage med massers f lys. Det giver lige lidt ekstra energi 😀
  Vi var også lige ved, at bestemme os for at tage eftermiddagskaffen i drivhuset i søndags, men er nok lidt for magelige til at sidde derude når det er nødvendigt med en tyk jakke 😀 Vi plejer at starte i vinterferien, der er der varmet så meget op, at vi kan nøjes med en varm trøje 😀
  Mvh
  Lene Bedstemorshave

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lene.
   I må love mig at prøve det.. også på en koldere dag. I skal bare ha´ et par lammeskind eller gode tæpper med til at sidde på, og så noget varmt med at drikke. Der er noget helt særligt over at sidde der når det er så koldt og klart... stemningen er fantastisk.
   Dejlig aften
   Susan

   Slet
 6. Alt er så smukt i din have, men ups ups ups.... jeg har også ladet mine rabarberpotter stå ude i vinter for at de skulle få lidt mere patina, men du har jo ret i at de er gennemblødte, så det er ikke så godt med al den frost.... jeg må kigge til mine i morgen, og håber at de kan reddes endnu.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Sussi. Øv osse.. jeg håber at dine krukker har klaret frosten. Ja jeg tænkte også at det da måtte give en go´ patina, men det var så lige vildt nok med de "brugstegn". Jeg må se hvad der kan reddes med lidt havesnor og lim - og ellers på handlen igen.
   KNUS Susan

   Slet
 7. Rimfrost gør de fleste motiver smukke :) Selv et kedeligt vissent blad bliver et lille kunstværk :)

  SvarSlet
 8. Ja når vandet er stift tørster vores hunde så må de drikke af de indendørs skåle :-) Hvor er den lille prinsesse altså køn sikke farve i pelsen Knus Lene

  SvarSlet
 9. Godt nytår til dig også Susan :)
  Sikke dejlige stemningsbilleder fra din smukke og personlige have. Jeg er helt pjattet med den :)

  Vufferne er også glade for udelivet kan jeg se. Sådan er mine vapser også. Specielt den ene - Karla, vores coton de Tulear. 'Problemet' er bare at hun også har lang pels, lige som dine, så hun har halvdelen af haven med ind, når haveturen er overstået. Samtidg er hun (normalt) kridhvid - men efter en tur udenfor i det våde vejr er hun mere sort :D
  Det giver lidt ekstra arbejde, men det kender du vel også alt til :)

  Dejligt at tilbringe lidt hyggetid i orangeriet. Det har vi også gjort en del over julen. Vi satte en lille varmeblæser op, for at tage toppen af kulden, og satte os på lammeskind. Så kan man sagtens være derude og have lidt hyggetid. Jeg ELSKER det.

  SvarSlet
 10. Men så mysiga bilder! Klart man ska vara i växthuset året om - det är jag!
  Din blogg och dina bilder inspirerar alltid :)
  Varm kram från Titti

  SvarSlet
 11. Lindas imagens do seu jardim. Boa semana e bom ano. Cumprimentos.

  SvarSlet
 12. wow !!! it's beautiful and so lovely,i really like your good idea so much.Thank for sharing.

  หนังออนไลน์

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.