torsdag den 18. januar 2018

Sneen kom på en fridag :-)

Jeg smiler stort... for i dag fik vi også lov at få en lille del i vinteren her i Viborg. Et svagt drys fra i går aftes, lå stadig og kiggede op til mig i morges, og over middag dalede det ned med store våde fnug igen.
Min weekend startede kl 21 i aftes da jeg kunne lukke apoteket, og det er altså en dejlig følelse.. helt ned i maven... at kunne se frem til så mange dage helt uden stress og tankemylder.


Så da jeg startede dagen i morges var det med stor lyst til at ta´ på havevandring... ud og mærke det frosne græs under støvlerne, og ud og se hvordan alting står til derude.


Hundene elsker også vores fridage - og jeg forstår det så godt. Alt er da meget sjovere når der er lyst, og i stedet for at bevæge sig rundt i gadelygternes skær, iført reflekser, eller i lommelygtens lyskegle, så kan de bare slå sig løs. Når der er lyst - og særligt når der er sne og frost - så er det bare evigt skægt at lege ta´ fat´ :-)


Magnolien, der virklig har vokset sig stor og kraftig siden hækken blev skiftet ud med hegnet, giver mig i år mulighed for at klippe ikke bare én gren af til en lille vase. Nej - jeg har taget flere grene ind i stuerne allerede i går, og jeg skal lige ud og kigge nærmere her i weekenden. For mig er det en stor luksus - og noget jeg aldrig havde troet jeg skulle opleve. De er virkelig smukke og skulpturelle i stuerne - og når de springer ud...... SUK det bliver så fint.
Ja de gemmer på foråret i de store knopper.... og selv om vinteren er over os, så kan man godt glæde sig til lidt forår i stuerne.Der er så småt gang i de små forårsbebudere i bedene og selv om jeg elsker vinteren og sneen, så glæder jeg mig da selvfølgelig også til foråret kommer.


Særligt løgplanterne kigger op - og så er der lige alle de dér små kimplanter som virkelig vækker min nysgerrighed. Jeg kan slet ikke huske hvad det er - men helt sikkert er det, at jeg selv har sået dem.
Min nysgerrighed må vente - ligesom foråret også gør. Det er ikke her i de næste måneder at det kommer... først vinter - derefter forår.


Og vinteren kom...... :-) Fra at det bare havde været lidt hvidt derude, så åbnede himlen sig og der lå snart et fint drys over alt. Himmelen var helt hvid og de store våde fnug var virkelig smukke i luften. Hundene stod ligesom jeg med snuderne imod ruden i havedøren...... og de ville bestemt gerne ud og tjekke sneen ud med egne næser og poter. Den var et hit :-)Jeg har skruet forhåbningerne op efter mere sne - og gerne allerede i morgen.


I morgen står den på hundevask og pelspleje.... og råhygge... og tid til alt det der gør mig glad og godt. Det er da en go´ plan ikke :-)

Rigtig god "armchair gardening" til jer alle

6 kommentarer:

 1. Lyder som en supergod plan. Det er så smukt med sneen. De grene man driver til blomstring i stuen, synes jeg glæder meget mere, end når de blomstrer i haven, hvor de til den tid må deles om opmærksomheden med alle de andre buske og løgplanter der glæder os.
  Rigtig god weekend.

  Kærlig hilsen Anette

  SvarSlet
 2. Helt genial plan kære Susan. Det er så smukt med det hvide pudder lag af sne, og ja det hele bliver meget lysere. Dine billeder er så skønne. Kan godt forstå de store vovser nyder at drøne rundt i haven.
  De er så vildt flotte dine magnolia grene, og dejligt at kunne pynte stuen med håb om forår. Må lige ud at tjekke om der er noget grønt på vej op gennem sneen her også :0)

  Rigtig god weekend
  Knus, Lone

  SvarSlet
 3. Smukke billeder, hvor vi alle har fælles gartner. Det elsker jeg. Alt bliver bare smukkere med et drys sne.
  Jeg må lige tjekke min magnolia. Satte den sidste år.
  Er så spændt på om den kommer med smukke hvide blomster i år.

  God weekend
  Charlotte

  SvarSlet
 4. Jeg bliver altid i så godt humør af at se dine fine billeder og læse dine veloplagte og velskrevne tekster. Tak for dem.
  Happy Computer Gardening,
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 5. Det må være dejligt, at få sne... sukke, sukke, længes... Fine billeder og hyggelige planer. Min magnolie er kæmpestor og over 40 år gammel. Så jeg kan sagtens klippe af den, men synes, det er irriterende med alle de vildskud, den danner. Når det er sagt, så har Annette ret i at de drevne grene (og løg) glæder allermest nu.
  God weekend, Lisbeth

  SvarSlet
 6. I really like your new decorative designs! it's so beautiful so much and good idea on site.

  หนังออนไลน์

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.