torsdag den 11. maj 2017

Den grønne skattejagt

I søndags var vi på endnu en skattejagt.... en grøn én af slagsen og særlig skøn én også.


Det var nemlig dagen for én af de skønneste begivenheder på året - plantemarkedet på Hald Hovedgård. Det er en dag som vi altid glæder os utroligt meget til - og som vi altid rydder kalenderen for at kunne opleve. Der er bare noget særligt over denne dag - her er uendelig go stemning, smukt og hyggeligt - og også en lille smule magi.


Markedet starter officielt kl 9 - men der er jo ingen der står ved stendiget og venter på at klokken slår. Nææææ man skal være lidt tidligt på den hvis man vil have fingrene i nogle af de skønneste planter ... så det forsøger vi altid at være.


Èn særlig udset bod med Phlox og Garanium er altid den første vi stiler efter, og her gør vi os altid de første mange forelskelser. Her er altid mange fristelser og det er svært at vælge. Det er næsten som en slikbutik - og nogle af de bedste bolcher er der altså kun én af.


Efter den første bod - og den første tur tilbage til bilen med det grønne guld, rundede klokken 9 og markedet begyndte at summe for alvor. Ihhh hvor er der bare mange glade mennesker sådan et sted her. Ene glade godtfolk som alle samles om dét dér med planter..... og der som vi forstår at nyde en søndag morgen og formiddag på bedste vis.


Jeg elsker den gode blanding af de handlende.... der er plads til både de "store" og de "små", de som specialiserer sig i én type planter og de som har medbragt et bredt og alsidig udvalg. Ja - det er jo ikke de "proff" handlende som har vores store interesse, men derimod de små boder hvor der ud over små særlige planter også er smil og oprigtig begejstring at finde.


Her kan man godt være heldig at få en historie med på vejen - eller en "smags-anbefaling" hvis det er de spiselige planter man kigger på.


Disse skønne skønne planteskilte forelskede jeg mig hovedkuls i..... de er da SÅ fine og virkelig noget særligt. Damen som havde boden og som havde lavet skiltene er vist ikke blot fuld at talent og kunstnerisk sans - jeg gætter på hun også er passioneret havemenneske :-)


Med et nyt og gabende tomt bed i vores have var der virkelig plads og gode argumenter for at lade sig friste af en masse fine planter... så det gjorde vi :-) 3 gange måtte vi tilbage til bilen med vores grønne indkøb, for der blev bare ved og ved med at være noget vi ikke kunne undvære.

Vejret var intet mindre end fantastisk og heldigvis var det én af de gode og lune dage vi har haft i år.


Og her er hvad sådan en formiddag kan indbringe.... :-)
Masser af fine planter som nu kan glæde sig til i morgen, Bededag, hvor de skal plantes i vores nye bede. Jeg ved at det ser ud af meget mere her samlet end det vil gøre i bedene, men jeg ved at de inden længe vil gøre sig godt, og at vi snart har endnu et par fuldt beplantede bede. 


* Jeg håber I vil nyde jeres Bededags-ferie *

6 kommentarer:

 1. Jeg var også på Hald Hovedgård. Det var første, men bestemt ikke sidste gang 😀 Sikke et dejligt marked og sikke et udvalg af spændende planter, man kunne slet ikke undgå at blive fristet.
  Mvh
  Lene Bedstemorshave

  SvarSlet
 2. Ene gode sager ......vi har samme tradition med Plantemarkede i Brønderslev ,det skal man til ��
  Vi trænger på denne tid af året
  Det må være Vita som har de fine Floks og geranium.....medforfatter til bøger af disse to plante grupper

  SvarSlet
 3. Det er så hyggeligt at gå på plantemarked og det er umuligt at komme hjem uden nye planter :D
  Jeres nye bede skal nok blive fine med alt det at har fundet
  God arbejdslyst i morgen med at sætte dem alle
  Kh Vibeke

  SvarSlet
 4. Man kan da kun blive i godt humør af at gå på plantemarked, jeg elsker det og var da også på et onsdag aften hvor vi bestemt heller ikke holdt os tilbage :o)) så her skal også plantes store bededag.
  Rigtig god plantedag
  Og KNUS fra os

  SvarSlet
 5. Skønne sager i har fundet:-) både til de nye bede og til køkkenhaven.
  Jeg har også store plantedag i morgen. Kål, chili, sommerblomster og stauder. Glæder mig så meget.
  Dejlig bededag til jer også:-)
  Kram

  SvarSlet
 6. Åhh så mysigt och fina plantor du hittade! Härliga bilder du bjuder på...
  Ha en skön och solig lördag :)
  Kram från Titti

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.