onsdag den 6. juli 2016

Den danske sommer.......

Den danske sommer er ikke særlig imødekommende i disse dage. Tænk at man kan få så meget vand fra oven i så lang tid.... og nu vi forhåbentlig er på bagsiden af den brusetur, så stormer det som en efterårsdag. 


Tanken om at tænde op i brændeovnen og bare sætte sig i sofaen med et lunt tæppe er ganske nær... men efter nogle dage hvor hverken krop eller energi har være til at feste over så trængte jeg alligevel til at gå ud os snuse til vores eget lille paradis.


Og gæt... med min gode ynglings fleece og mine små havehjælpere ved min side så var det faktisk rigtig dejligt derude. Lettere vildt og vejrbidt - men ganske smukt alligevel.


Jeg græder ikke over at haven har fået så meget vand...... kun over at jeg ikke har lyst til at være ude på samme måde når det regner. Alle blomster som potentielt kunne blive ødelagt de er klippet af og sat i vaser, og dem som har mistet pynten derude de kan vist for de flestes tilfælde godt nå at blomster på nye knopper.


Selv om der var mange rosenknopper som var grimme og lige til at klippe af - så havde de dækket over andre knopper som nu står klar til at springe ud.


Og alt imens hundende tog sig en spurtetur omkring bedene så fandt jeg, med den lille havesaks, den smukke have frem igen.

Ja.... nyd lige mit nye coverbillede. Panorama af noget af det bedste jeg har - min have og mine hunde. Ja min søde mand havde ikke lige tid til at være med ;-)


Den altid flittige klematis ved havelågen har vist nydt regnen. De brune blade som sædvanligvis kommer krybende over sommeren har slet ikke vist sig endnu, og der er virkelig mange knopper på spring.


På den anden side af havelågen står vores lavendel så fint... Selv om det som alt andet er lidt vildt så er jeg vild med det. Hvis man ikke vil have præstations-stress over sin have, så skal man endelig give sin have det vilde look. Hvis haven er opbygget og "indrettet" så den skal se vild ud - så er der aldrig én der opdager om du ikke har fået givet den den sædvanlige kærlighed. Ej heller dig selv ;-)


I min egen have bestemmer jeg selv hvor meget og hvor lidt jeg syntes der skal gøres..... og så kan jeg blot håbe at helbred og tid kan holde mål med dét. Men hvad andre syntes har jeg aldrig bekymret mig om.....  jeg har dog ihærdigt forsøgt at det vi bruger mest tid på, det er vores rest græsplæne :-)


På terrassen står krukkerne grønne og frodige. Ja jeg har ikke vandet i evigheder..... det har verjguderne sørget for. Nogle af krukkerne er stadig fine med blomster - hvor andre bare praler med de grønne blade.


Hostaerne... de er en succes i krukkerne. Ingen snegle kommer forbi for at spise dem, og deres grønne og smukke indslag på de grå fliser er noget jeg elsker.

Sarpa elsker lige som sin mor Lukla de mange fuglebade i haven....... :-)


En gang imellem kiggede solen frem og hvis jeg var hurtig kunne jeg nå et par sekunder med snuden oppe imod lyset. Dejligt... og noget jeg vist har manglet lidt. Imorgen er der heldigvis fridag og de mange ting som jeg gerne vil nå står i kø.


Rengøring af det store kar er én af dem..... men måske det ender med at være mere fristende at tage på loppetur eller færdigøre en hundeseng.


Mine små prinsesser og havefræsere vil med garanti hjælpe mig med alt det de får lov til......  og det bliver mega hyggeligt uanset hvordan vejret bliver.


Så selv om jeg ikke har været imponeret over den danske sommer de sidste dage - så er den stadig smuk og dejlig. Den er dansk er den - uforudsigelig og kølig, men frodig og givende. Bare på med trøjen og så kan man sagtens ta´ en tur ud i det grønne.


*NYD SOMMEREN - DEN BLIVER IKKE BEDRE END DEN VI FÅR*

11 kommentarer:

 1. Din have er jo eventyrlig..<3
  Og du har købt nye kurvstole..;-)
  Min have er bare til at græde over..orker næsten ikke at gå der ud.
  Terrassen er fyldt med brændnælder der vokser op i mellem fliserne..ja det er bare elendighed her.
  Men så er det jo dejligt at se din smukke have..det hjælper lidt..<3

  Knus fra Lisbeth

  SvarSlet
 2. En dejlig inspirerende tur gennem din have, skøn i alt slags vejr. Netop i denne tid glæder jeg mig over at man kan nøjes med lidt oprydning i bedene med afklipning af det visne så nyt får plads og ikke så meget lugning. Fortsat god sommer.

  SvarSlet
 3. Skøn have og vovser de nyder det rigtigt. Ja regn mon ikke det er ikke til at følge med...og blomsterne er hurtig afbblomstret på grund af blæst og regn....så øv den danske sommer har sveget mig..
  Have hilsen Grethe

  SvarSlet
 4. Sikke skønne billeder, opsætning, farver og ikke mindst den så søde hund. Det er en rigtig hyggelig oase du har
  Tak for at vi må kigge med
  God sommer
  Annette

  SvarSlet
 5. Helt vidunderlige billeder fra din velvandede have - den lille runde rose er bare så fotogen og sammen med Kvæsurt (eller hvad den hedder) er den uforlignelig, og billedet med vinduesrammen - sublimt og Clematissen og og og. ..... Smukt smukt coverbillede

  SvarSlet
 6. Kære Susan, det er så fint så fint i jeres dejlige have. Jeg er vild med den og din sans for detaljerne. Det er altid skønt at læse dine blogindlæg -tak for det.
  Og sommervejret..tja, så får du måske hæklet lidt flere hundesenge:) kærlig hilsen Helle

  SvarSlet
 7. Hej Susan, på med trøjen og ud og nyde sommeren..:o) gummistøvlerne et heldigvis opfundet.
  Det er nogle fantastiske billeder du har fået taget og de viser jo lige præcis det som vi går og sukker over når det er frost og det hele står bart derude, en frodig dansk sommerhave med nyregn.
  Rigtig fantastisk dejlig sommer til dig.
  Kram fra Linda

  SvarSlet
 8. Hagen din er riktig så vakker og vidunderlig, også etter regnet. Så kommer der sol.
  Ha en riktig fin sommer.
  Hilsen Jannicke

  SvarSlet
 9. Kære Susan!
  Det er et vidunderligt, meget smukt og klogt indlæg, fyldt med skønne billeder. 1000 tak for det!
  Kærlig hilsen og fortsat god sommer
  Kram Anette

  SvarSlet
 10. Superflot coverfoto. Det ser fantastisk ud.

  SvarSlet
 11. Det ser super dejligt ud Susan.
  "sommerhilsen";) til dig

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.