torsdag den 20. juni 2013

Gode råd til vanding?

Som I kunne se i indlægget om krukker... så har jeg MANGE af dem. Ikke spor for mange hvis du spørger mig - men jeg tænker alligevel at jeg snart skal have mig lidt luksus når det kommer til at skulle vande dem.


Vi har jo vores zinkkar som fanger en masse regnvand fra taget af Orangeriet - dét er meget nyttigt med den mængde som skal bruges inden for.

Men hvad gør I andre, når I skal vande krukkerne rundt i haven?

Jeg har set man kan få sådan en smart "forlænger" til vandslagen. En stang med brusehoved for enden. Så kan man vist bedre række ind over krukkerne og nå de bagerste, og måske ikke få nær så trætte arme - ja det bilder jeg mig da ihvertfald ind :-) En almindelig brusepistol har vi - med indstillelig stråle, men det bliver mine arme jo ikke længere af.


Så gode råd efterlyses. Gerne hvis I kan fortælle hvilke firma I har gode erfaringer med - og hvad variant det så skal være.

Jeg er spændt på at høre hvad I har af erfaringer... for så skal jeg bare ud og ha´ købt mig én bagefter.

*dejlig dag derude*

15 kommentarer:

 1. Jeg bruger regnvand fra tønde, når det kan lade sig gøre.
  Ellers bruger jeg en vandsprøjte med skaft og en almindelig lille. Jeg er meget glad for den med skaft, man slipper for at bøje sig, og det er let at nå de inderste krukker.
  Min er bare en billig fra Biltema. Jeg ved ikke om den specielt kan anbefales, men den er god at bruge og har holdt i tre år nu. Så helt tosset er den ikke.
  Kh Lotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lotte.
   Tusind tak for din hilsen og dit svar. Det er rigtig godt.
   Det er netop sådanne erfaringer som jeg manglede...
   Min mand sagde "og dig som altid griner af Biltema"... og det gør jeg lidt. For det er utroligt hvad de har af ting - og derafkommende tid som mænd kan bruge derinde. Jeg vil nok hellere i de andre butikker som ligger lige i nærheden af dem :-)
   Men super med en "anmeldelse" af din "bil-tema-model"
   Det vil jeg bestemt tage med i overvejelserne.
   Mange hilsner fra Susan

   Slet
  2. Jeg må indrømme, at Biltema heller ikke liiiige er min ynglingsbutik. Der er lidt for meget værktøj og ting til biler - og så er min mand evigheder om at komme igennem butikken.
   Men jeg må indrømme, at de er billige med mange ting. Deres fiberdug er billig og super til beskyttelse af sarte planter og krukker om vinteren. Deres optændingspinde er vildt billige og super gode til planteskilte i min køkkenhave, og til at markere nysatteløg, planter mv. så nogle praktiske ting kan jeg da finde der.
   Min mand siger at det er en fin butik, og at vi skal stoppe med at grine.
   Og det vil jeg så gøre. Ret skal være ret. I dag har han tilbragt dagen i diverse genbrugsbutikker og besøgshaver med mig uden at klage eller grine. Såååå
   God jagt med at finde den perfekte vandingspistol:)
   Kh Lotte

   Slet
 2. Gardena blomsterbruser holder bare, men egentlig bruger jeg mest vandkander da jeg så ved rimelig præcist hvor meget vand hver krukke får.
  Derudover har jeg et automatvandingsanlæg til ferier...
  Henrik

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Henrik.
   Du har helt ret - man får en anden fornemmelse for mængden når man bruger en kande. Men når kræfterne er små... så drømmer jeg om sådan en bruse-ting.
   Fint at høre om den fra Gardena. Jeg har set de har én med sådan en slange på...... Er det den du har?
   Eller er den den med en lang stang og så et "pistol-håndtag"?
   Mange sommer hilsner fra Susan

   Slet
 3. Åååh, Susan, nu husker jeg pludselig noget om en glasballon, men den skal nok ikke stå bagest alligevel. Som jeg læser det, så kan du nå krukkerne fra zinkkarret og søger en forlænget arm? Det kan jeg nemlig ikke, så jeg har en 'vandvogn' som jeg går rundt med, den har en forlænget arm, eller hvad vi skal kalde det. Der kræver at vandet tankes i vognen, men sig, hvis du vil høre mere, ikke. Kh Anne Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne Mette.
   Næææe det var egentligt en forlængelse af min vandslange jeg var ude efter. På de rigtig varme dage må jeg runde med slangen. Zinkbaljerne ved Orangeriet er super gode.. men bliver jo snart tomme hvis jeg tager til alle krukkerne på terassen. Jeg bruger især vandet i baljerne til at vande inde da det er en anden mængde. Og også oftere at de skal have.
   Lyder ellers smart med en vandvogn - men det er nok ikke lige det som jeg leder efter, men en "forlænger" til vandslangen.
   Jeg hører at posten har været forbi med lidt godt til dig... Håber du bliver glad for dem.
   Mange hilsner fra Susan

   Slet
 4. Hej Susan.
  Jeg bruger vandkander til vanding af krukker. Jeg synes at jeg ødelægger og vælter for mange planter, når jeg slæber rundt med haveslangen. Jeg tog lige din udfordring op fra den anden dag med hvor mange krukker jeg har. Har lige været rundt at tælle, 240 stk + det som står i børnehaven ( mit lille plantelager, af hjemmelavede planter)
  Skønne billeder af dine krukker. Hornviolerne er altså bare for lækre :-)
  K.H. Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anette. Sikke da en fantastisk samling krukker du har dig... hvor skønt. Ja nu snakker vi jo også om vanding.. og det tager jo så mindst dobbelt så lang tid for dig som for mig :-)
   Kender godt dét med slangen - men jeg forsøger mig med en bestemt vej rundt i haven, og så går det ok.
   Ja Hornviolerne er skønne. Holder ikke så længe endnu, men jeg nyder dem så længe de er her.
   Sommerregnen har været hård ved dem.
   Mange sommerhilsner fra Susan

   Slet
 5. Og så glemte jeg at tælle de 14 krukker med ovre ved skurvognen :-)

  SvarSlet
 6. Jeg har ikke så mange krukker....endnu :-) Men dem jeg har bliver vandet med opsamlet regnvand i min kedelige grønne plast vandekande. Syntes at haveslangen er for besværlig at komme rundt i havens rum med.

  Det er mit første kig på din blog og jeg er betaget. Utrolig smuk, og lige min stil. Jeg har fluks tilføjet dig til min blogliste.

  Kh Heike

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Heike.
   Jeg syntes vandslangen er praktisk.... for den er på en rullevogn så den let kan rulles ind igen. Og så slipper jeg for at bære alt det vand !!! Vi har en del vand i vores zinkkar, men på varme dage så er det slet ikke nok.. så må vandhanen igang alligevel.
   Men kanden bruger jeg også.... (min er også grøn og grim- men god og let)
   Tak for de søde søde ord om min blog.. det er så dejligt at høre at du syntes om den. Jeg har også lagt din blog i min blogrulle - for din blog skal jeg da bestemt også følge. Den omhandler jo både have og hunde - de to ting som jeg sætter meget stor pris på.
   Mange have - og hundehilsner fra Susan

   Slet
 7. Hej Susan. En hilsen fra Nyborg. Vi bruger Gardena bruser, den giver en meget blød brusning ødelægger ikke overfladen i krukkerne. Stangen er cirka 90 cm lang med regulering på håndtaget. Vi vander knap 100 krukker i vores orangeri og rundt om i vores have :) Hilsen Jens

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jens.
   Tak for den fine "anmeldelse" af Gardena´en :-)Det er lige sådan nogle egenskaber jeg leder efter, og det lyder især godt at stangen har en god længde. Jeg må vist lige omkring et havecenter og kigge nærmere på den snart...
   Mange tak.... og fortsat god aften.
   Havehilsner fra Susan

   Slet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.