søndag den 2. juni 2013

En dejlig dag hos keramiker Helle Nørby

I dag har vi været på visit hos keramiker Helle Nørby. Helle havde åbent værksted og have, og det var som sædvanligt skønt og dejligt at komme på besøg.


Helle er utrolig hjertelig - og der er ingen tvivl om at man føler sig velkommen når man kommer. Det er helt nede på jorden og helt ind i hjertet - intet mindre. Vi elsker at kommer dér - og vi kan få timer til at gå med at studerer hendes smukke kunstværker og hendes fine fine have.


Haven er noget helt specielt - og meget fotogen :-) Masser af skønne motiver som giver utrolig mange billeder..... dém viser jeg jer i næste indlæg.


Her slapper man godt af  - og det var også tydeligt at se på de mange som fik sig en god kop friskkværnet kaffe og et stykke af den lækre hjemmebagte kage. Og jow - den smagte lige så fantastisk som den ser ud :-)Og Helle´s smukke ting - dém kan vi bare ikke få nok af. Det er helt rigtigt når folk siger man bliver afhængig af dem - én er aldrig nok. Måske det er følelsen som følger med hendes ting - følelsen af at eje noget specielet og unikt. Vi bliver ihvertfald fristet hver gang.... hver eneste gang vi ser noget af det.


I dag var det jo også lidt særlig, da vi jo var spændte på hvordan de nye spejlbassiner blev modtaget. (Se eller gense eventuelt mine tidligere indlæg om spejlbassinerne "Spejlbassin i haven" og "Havedag på fyn")


Men de er bare blevet modtaget SÅ godt, at Helle næsten havde udsolgt at klinker til zinkbakkerne. Det er vist hvad man kalder en succes.... :-)


Flere spejlbassiner fik nye hjem imens vi var på besøg - og det var rigtig godt at opleve hvordan folk hyggede sig med at finde deres "helt egne" klinker. Nogle blev endda små familieprojekter - men fælles for dem alle var vist, at folk bare måtte eje sådan ét. Herligt.


Der var også nyt inde i butikken..... De fineste skåle og vaser med guldsmedemotiv. Ja - guldsmedene er jeg jo ret vild med, så dem forelskede jeg mig jo straks i. Fine og lette i udtrykket - og meget meget smukke.


Reolerne med belægningsstenene var også fulde af fristelser. Flere nye fangede mine øjne, og jeg må konkluderer at det vist er meget godt at vi ikke har nogen sten i chausse-størrelse i vores have Det ville da blive alt for dyrt for os :-) Stenene i "Herregårds-størrelse"er vist fristelser nok til mig.Helle laver også urtepotter og "cane tops".... skønne ting til haven. Meget skønnere end de potter man ellers kan købe sig til i "metermål", og så får de den fineste patina. Sådanne krukker må jeg bare eje nogle af. Med tiden måske en hel samling - men foreløbig er jeg startet med den lyse potte til højre i billedet.


Og hvad var der ellers af fristelser?  Ja der var ihvertfald fine "Pottefødder".....


Foderhuse til fuglene - flittigt brugt af havens fugle til stor glæde for gæsterne...


.. og selvfølgelig de fine klokker til fuglenes foderkugler


Ja - der var noget for enhver smag..... også kattens. For god ordens skyld skal dog siges, at ingen fugle kom noget til under vores besøg - jægeren sov til middag i blomsterbedet.


Så det har været en rigtig dejlig dag. Det er altid dejligt at besøg Helle, og sikke vi smiler når vi kører derfra. PRØV DET - DET KAN ANBEFALES.


Hjemme igen nyder vi, hvad der også smuttede med os hjem til Viborg - én af mine nye ynglingsting. Den fineste skål med en guldsmed. Den passer perfekt i vores Orangeri.

*Helle´s blomsterflor viser jeg i næste indlæg. Ha´ det godt til vi ses igen*

14 kommentarer:

 1. Dejlig fortælling om jeres skønne tur. Ja det er da et helt specielt sted, man kan næsten mærke stemningen gennem billederne. Smukke ting i fik med hjem, de passer perfekt til jeres have og hjem.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ihhh jeg tror du vil syntes om at komme forbi her Anette... det er vist lige noget for dig også.
   Mange sommerhilsner fra Susan

   Slet
 2. Det virker som et super dejligt sted, og et sted man nemt kan bruge nogle penge på de meget flotte ting. Jeg er også helt vild med de guldsmede :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg syntes ihvertfald det er nemt at blive fristet..... lidt ligesom juleaften. Du må forbi dernede engang.
   Rigtig god aften.
   Knus Susan

   Slet
 3. Hej Susan.Kan godt forstå at du nyder jeres besøg hos Helle.Er også vild med guldsmede.Og de spejlbassiner har jeg et godt øje til.Min søster her en af hendes fine sten i hendes trappe.......det ser bare rigtig godt ud.Rigtig god dag knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Et godt øje - det forstår jeg godt. De er super fine... og anvendelige.
   Det var virkelig sjovt at se hvordan unge som gamle nød at "shoppe rundt" i klinkerne, og samle deres egen bassin.
   Jeg kan lige forestille mig hvor dejligt det må være at have én af stenene i trappen. Sikke en velkomst - til dig selv og dine gæster. Heldige din søster.
   Mange hilsner fra Susan

   Slet
 4. Fantastiske de ting hun laver... :0) Du har sikkert nævnt det før, men hvor i Jylland hører Helle til...? Og har hun en hjemmeside du kan linke til ? jeg er sikker på at jeg i Dalbys drivhusbog, og så så et indlæg om hende, eller er det på hans hjemme side ? Nu bliver jeg helt i tvivl... :0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Heidi.
   Helle holder til nede ved Horsens... og det er en meget smuk køre tur dertil her fra Viborgegnen. I min menu til højre har jeg billede med teksten "Shopping". Her under gemmer sig forskellige steder som jeg gerne anbefaler - og selvfølgelig også Helle Nørby.
   Men ellers.... http://www.byhellenoerby.com/ :-)
   Ja Helle har også nogle sider i én af Dalby-bøgerne. Her så jeg også Helle´s sten første gang, og derefter var jeg ret skruk kan jeg fortælle dig.
   Håber du får mulighed for at komme forbi i Helles have og værksted - det er bestemt et besøg værd.
   Mange havehilsner fra Susan

   Slet
  2. Mange tak for tippet, det skal jeg have kigget nærmere på...Og Horsens er jo nærmest et smut om nærmeste gadehjørne... Frygtede jeg skulle helt til spidsen af Danmark... :0) Tak for de skønne fotos Susan, jeg bliver så inspireret.... :0)

   Slet
 5. Der skulle jeg gjerne ha vært!
  Så mye lekkert hun har laget, og med dine flotte bilder av det hele fikk jeg sååå lyst til ta en tur:)
  Helt fantastisk!

  Ønsker deg en fin uke videre!

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt at kunne tage dig med på rundtur på bloggen..... måske du selv kommer forbi der engang.
   Også en rigtig god uge til dig
   Mange hilsner fra Susan

   Slet
 6. Hvor ser det fint ud! Jeg blev også helt glad - bare af at læse dit indlæg :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ej hvor dejligt Nana.... Sådan skal det være. SÅ bliver jeg også glad kan du tro.
   Knus Susan

   Slet
 7. Åh sikke meget jeg er gået glip af under mit blogrundfartsfravær de sidste to uger :0)

  Fantastiske havebesøg du/I har gjort jer både på mors og på fyn. Super lækkert bassin med de smukke klinker - fantastisk ide Susan - jeg er bange for at jeg må til at sparre lidt sammen til de mange fristelser hos Helle ;0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.