fredag den 24. maj 2013

Havedag på fyn

Efter vores besøg hos Honnig og flora, tog vi på et hyggeligt frokostvisit hos én de søde bekendtskaber som jeg har fået her i blogverdenen - nemlig Lise Hallager med bloggen "Halager". Lise er en helt særlig pige - dén slags om man ikke kan andet end at holde af, og dén slags som man virkelig vil det bedste. Hun havde inviteret os forbi, nu vi kom på dé kanter, og vi endte med at komme til den skønneste familiefrokost. Dejligt med den gæstfrihed som vi mødte - og vi kørte glade  mod Fyn hvor endnu en dejlig oplevelse ventede på os.


Jeg havde nemlig et stort ønske om at nå forbi til "Havedag" hos Staudefeen. Her havde de 5 gæve kvinder Helle Nørby, Helle Rask, Bigitte Hasholt, Janne Fuglsang og Marlene Muxoll igen arrangeret en dag fyldt med alt hvad et "have-elskende" hjerte kunne ønske sig.


Ja det var spændende det hele... men især havde jeg jo glædet mig til at vise min søde mand hvad Helle Nørby havde med på sin stand. Nemlig de nye små spejlbassiner som han helt sikkert havde glædet sig til - hvis han da vidste de var blevet til virkelighed.


Spejlbassinerne er faktisk min mands egen ide - den kom til ham, da han på ét af vores besøg i Helles værksted, så hendes fine farveprøver. Ved næste besøg havde han et zinkkar med for at se klinkerne under vand. Men da vidste han ikke at Helle og jeg allerede havde gang i mange overvejelser. Det var utroligt flot og meget meget brugbart - og ideen til spejlbassinerne var født.


Helle havde zinkkarrene og klinkerne med "ud" for første gang, og de blev til vores glæde vel modtaget. Min søde mand blev også glad, da han fandt ud af at hans fødseldags gave var et spejlbassin efter eget ønske. Ja karret stod hjemme i Viborg - men målene 40 x 60 cm passede med de kar som Helle også havde med, så han kunne vælge sig de klinker, som han havde lyst at have i sit helt eget spejlbassin.


Noget som også var virkelig fristende var Havegalleriets stand. Her var der virkelig masser af guf til den haveinteresserede. God kvalitet og flot klassisk design - noget man ikke ser hver dag.


F.eks. så må jeg jo bare på et tidspunkt eje nogle af disse skønne redskaber... så simpelt er det. Jeg tror jo på at man bliver gladere af at omgive sig med godt grej - og dét må man jo sige at det her er.


Virkelig lækkert kastaniehegn kunne man også se - og mærke på. 


Staudefeen er den lykkelige ejer af dette smukke orangeri - og i det, og omkring det var der skønne stauder og lækkert tilbehør. 


Alle de lækreste ting jeg kunne forestille mig - samlet på samme sted. 


Staudemarken fristede især... og vi gik på jagt i de små navnemærker. Særligt 2 Floks og 2 Geranium kaldte på os - og de kom med hjem i en fin papirspose.


Næste år må vi forsøge at komme afsted, så vi kan opleve noget mere af det gode arrangement. Det var bestemt værd at køre efter, og der var masser at kigge på. Efter masse af hyggelig snak og gensyn, vendte vi snuderne hjem over, efter en dejlig Pinsetur. 

Og turen hjem... den var fantastisk flot. 


Det var dejligt at komme hjem til sin egen have og sit eget lille slot - for meget havde udviklet sig siden vi forlod det få dage inden. Alt var grønt og frodigt. Sommeren var sørme kommet. 

*Næste gang kan I kigge med da spejlbassinet kom på plads i vores have*

11 kommentarer:

 1. Det ligner en dejlig tur! Og hvor er spejlbassinerne skønne. Sådan et kunne jeg da godt finde plads til i min have ... Jeg tænker mig at jeg vil ønske mig et i fødselsdagsgave. Godt tænkt af din mand, må du hilse ham at sige :-)
  Kh Nana

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor er det dejligt Nana - at du syntes om bassinerne. Jeg syntes også det er skønne. God ide at bruge det som et ønske. Det er jo til at komme "i nærheden af" mht. prisen - og så er det jo noget helt specielt at give/modtage.
   Mange hilsner fra Susan

   Slet
  2. ps. skal nok gi din hilsen videre til min mand :-)

   Slet
 2. Jeg glæder mig til at se spejlbassinet. Søren vil gerne have mere vand i haven, og jeg er modstander af et stort havebassin og al den pasning, den vil medføre.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja - det kender jeg godt... Vand er fantastisk, men kræver også meget arbejde og plads. Derfor er det her bassin også lige noget for os. Nemt og meget meget smukt.
   Måske I skal lade jer friste?
   Knus Susan

   Slet
 3. Lutter kræs og lækre ting til haven, det må f..... være svært at holde pungen i lommen... ;0) Uh, jeg glæder mig til at se det flotte spejlbassin... :0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej det gik egentligt forbavsende godt.. men BAGEFTER har jeg så inderlidt fortrudt, at jeg ikke blev ejer at ét af de lækre små haveredskaber.
   Og min mands spejlbassin - det kommer på bloggen i morgen :-)
   Mange hilsner fra Susan

   Slet
 4. Waw hvor ser det spændende ud, mange gode have ting til os der ELSKER haven. Det er altid spændende at møde andre bloggere. Tak for kikket - God weekend!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor hyggeligt Maria :-)
   Ja der var masser af gode ting... måske jeg var lidt for træt på det tidspunkt. For var det en anden dag - så havde jeg nok brugt lidt flere penge.
   Mange hilsner og god weekend til dig også.
   Susan

   Slet
 5. Kære Susan.

  Tak for besøget og tak for den fine omtale - flotte billeder som altid :-)

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 6. Hvor har du taget nogle skønne billeder af alle fristelserne i de dejlige omgivelser.

  Hvordan er det gået med dit drivhusetermometer, kunne lige spotte et hos Havegalleriet. ;)

  Spejlbassinerne er utroligt smukke, en rigtig god og helt oplagt ide.

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.