mandag den 8. oktober 2012

Det er løg´n

Så er jeg klar til foråret - eller godt på vej i hvertfald. Jeg har nemlig fået plantet mine tulipanløg.


175 løg havde jeg fået købt mig. Ja - jeg ville såmend gerne have mange mange flere, men så længe vores bede ikke er færdige, så må de vente med den slags "luksus".  Jeg havde studeret flere af netbutikkerne, men endte alligevel i et indkøbscenter efter dem. Dårlige erfaringer med netkøb, gør at jeg nok ikke er så hook på den slags.

"Dalby-løg"

Og jeg ved det selvfølgelig godt - der er også stor forskel på kvaliteten af dem du kan købe i butikkerne. De er ikke nødvendigvis bedre. Og når man køber både "billige" og "dyre" løg, så er det meget tydeligt.


"Diploma-løg"

Jeg havde købt én pose af Claus Dalby´s tulipanløg. De var rigtig fine og friske - og helt uden mug og dårlige steder. Resten var af én andet mærke. Billigere, men bestemt heller ikke så fine... Mange blev smidt ud, og endnu flere så "tvivlsomme" ud.  Der var mug i alle poser, og mange var helt indtørrede. Og det selv om jeg forsøge at finde de bedste poser. Spændende hvad de bliver til - og om de overhovedet kommer op. Men så kan jeg måske lære det..... Hellere lidt - men godt!


Krukkerne blev fyldt med leca og "genbrugs-jord" i bunden, og derefter ny og god pottemuld. Og så var der klar til løgene...

 


 
 
Jeg forsøger at huske hvad jeg har plantet hvor - men det smutter som regel. Og da der også ofte er noget helt andet i poserne end der burde, så bliver jeg lettere forvirret. Men i år har jeg taget billeder af poserne i krukkerne. Måske jeg kan bruge det til foråret - eller også er det helt lige gyldigt.
 
 
Og så var det bare at lægge låg på. Krukkerne får nogle efterårsdage ude i vind og vejr, inden de rykker ind i det lune og tørre drivhus.
 
 
Og så skal de ellers glemmes - lige indtil de viser sig fra deres smukkeste side til foråret. 
 
*Har du også planet løg i krukkerne?*

7 kommentarer:

 1. Det bliver velnok dejligt til foråret... Ja, eller allerede nu. For det at gå og glæde sig er jo en del af det hele.

  SvarSlet
  Svar
  1. Du kan bestemt også tro jeg glæder mig :-)
   Tak for hilsen Marianne.
   Hilsen Susan

   Slet
 2. Ville ønske vi havde flere løg i potter, men de fleste er allerede fyldt med buske og flerårige krydderurter, og med 60 potter har vi ikke rigtig mere plads. Men dine ser helt rigtige ud, det flimrer allerede for nethinden af det smukke syn det giver til foråret. Åh der er er lang tid til....jeg h..... vinter. Måske en måned fx december er ok, men så heller ikke mere.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hold da op Henrik.. 60 krukker!! Ja - jeg har da godt nok aldrig talt mine egne.. måske jeg skulle vove det en dag :-)
   Jeg elsker faktisk vinter - især masser af sne. For alternativet er jo regn og sjap, og så syntes jeg det er så hyggelig en tid at være indendøre.
   Hilsen Susan

   Slet
 3. Ih det er så dejligt når løgene er lagt. Så kan man bare læne sig tilbage og vente! :) I år har jeg valgt at have lidt flere løg i bedene end normalt.. Sidste år havde jeg en del løg i krukker, men de kræver for meget plads.

  Ser frem til at se dit blomsterflor til foråret.
  God dag..

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg glæder mig også Elvira.. for dette forår var SÅ smukt. Jeg måtte bare lave sådan nogle krukker igen.
   Mange hilsner fra Susan

   Slet
 4. Jeg glæder mig til at se alle dine fine krukker til foråret, det skal nok blive rigtig flot :)
  Oktober havehilsner Annette

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.