lørdag den 30. april 2011

Blomster, bede og gave fra en god veninde.

Den anden dag havde jeg besøg af en rigtig god veninde, og hun vidste lige, hvad man skulle medbringe til en nybagt Orangeri-ejer i "indflyttergave". De fineste og lækreste haveredskaber, som er lavet af smukt træ, og rigtig skønne at holde i hånden. Ja - hvorfor omgive sig med grimme ting, når der nu laves så meget smukt? Det forstår jeg ikke - og det gør min gode veninde heller ikke :-)


De fine redskaber er allerede taget i brug. Vi har nemlig fået plantet bedet, foran Orangeriet til, og nu er det spændende om min ide om opbygningen og valg af planter, også "virker" i praksis.


Farverne er holdt i hvid, lyserøde og lilla, og jeg har valgt planter med blade der har "bløde" kanter. Tanken er at få et let og harmonisk udtryk, og en afblødning af flisekanten op mod Orangeriet.


Ja - nogle af de flotte Akelejer som Claus Dalby´s havde skaffet hjem til salg i Bilka, har også fundet vej til bedet. Jeg syntes simpelthen de var så fine, at de ikke var til at undvære.


Vi har også fået sat vores pæretræer i jorden. Det er espaliertræer, som med tiden skal lave en grøn afskærming til Orangeiets ene side. På den måde kan vi igen få pærer i haven, lukket lidt af for kigget ind i Orangeriet... og også afskærmet til vores vasketøjsstav. For mon ikke man nyder en "morfar" bedre når man ikke kan kigge vasketøj? Det tror jeg....


Det ene træ står allerede i blomst - det er Herre pære, imens Clara Friis lader vente lidt på sig.


I morgen er der plantemarked på Hald Hovedgård, her ved Viborg. Det bliver hyggeligt at komme derude og "snuse".

 

7 kommentarer:

 1. Sikke et dejligt orangeri du har få banket op der, der skal i nok få mange gode timer, og tænk en jernseng - arrggh hvor er det altså fint ;-) Hvad har du plantet foran?

  SvarSlet
 2. Der er flere forskellige slags Geranium, hvid Lavendel, Katteurt, hvid Salvie, akelajerne og så en arvet Pæon i uvis farve :-) Og som forhåbentlig flittig klatre i det gamle æbletræ - en New Dawn.

  SvarSlet
 3. Hvor er det et flot bed I har lavet, det bliver da helt fantastisk :o)

  SvarSlet
 4. Hejsa

  Tak for din hilsen. Flotte billeder fra sin have. Akelejer er en af mine yndlingsblomster. En overgang samlede jeg på dem i alle farver. I dag sørger jeg bare for at få frøene drysset forskellige steder i haven, så der hvert år er nye.

  Vi ses en lørdag igen :-)
  Birgitte

  SvarSlet
 5. Det er en rigtig fin beplantning I har fået lavet omkring jeres nye orangeri. Glæder mig til at se billeder når det er vokset mere til. :)

  SvarSlet
 6. Rigtig flot orangeri. Og omgivelserne er også helt i top. Det er bare så flot. Hvor mange kvm fylder orangeriet i sig selv?

  SvarSlet
 7. Orangeriet fylder omkring 11 kvm - altså lige lidt over hvad man må opstille uden at skulle have fat i kommunen først. Men det har været "besværet" værd - helt sikkert.

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.