torsdag den 5. december 2019

December

Så kom julemåneden til os - og i weekenden var vi heldige at få lidt af det vinterlige vejr. Vi havde frost både nat og dag i et par dage, og i mangel på sne, så var det virkelig tiltrængt. 


Det frosne og sprøde græs og det fine lag frost gør det virkelig fint i en grå og vintertrist have, og med en blå himmel og vintersol var billedet perfekt.


Havens vinterdekorationer er på plads. De er fortrinsvis placeret dér hvor man kan se dem inde fra huset, men vi har vores faste og daglige gang til havehuset, så dét er der også tænkt på ;-)


Gran og grene, mos og kogler..... det er sådan noget jeg godt kan li´. Og så lige lys - masser af lys.
Jeg kan ikke undvære lanternerne, men vores lyskæder er et stort must. Der er bare ikke ret meget der slår lyskæderne i en mørk vinterhave. De lyser derude i mørket og istedet for store "sorte huller" som udsigt fra stuerne, er der nu nærmest et eventyrligt skær over vores træer og buske.


De store vinballoner står uden for - endnu altså. Jeg våger lidt over dem, da jeg tidligere har mistet et par stykker pga frosten, men vi har tømt dem for det vand der lå i bunden og for nu står de under åben himmel. For det er jo her de er smukkest.... her iskrystallerne kan lægge sig på dem, og her de bliver til små isskulpturer.


Fade og skåle som ikke kan sprænge i frosten står selvfølgelig stadig fremme. Fuglene skal også have deres vandskåle fremme i vinteren, og hvis frosten lukker det til, så får de hældt kogende vand over et par gange om dagen.


En af de få ting som stadig har lidt farve i haven, er de røde bær på vores klatrende rose i hegnet. Meget dekorativt som de hænger der i flok, og meget fine som baggrund for vores "julebord" på terassen.


Glaskuglerne går i vinteren "på land". Når de fryser fast i vandet er det nemlig langt fra sikkert de klare det. Men ligesom vinballonerne er de fantastiske til at fange rimfrosten og det flotte lys, og de gør sig rigtig godt i dekorationerne. Og så lige... den nye potesten med Lukla´s poteaftryk. Åretes nyeste "ting" i vores have.


Hundene er ovenud lykkelige når det er sådan et dejligt frostvejr. Der er bare noget med dét dér frosne græs tror jeg. Det bliver ihvertfald pludselig meget sjovere at være i haven - og der bliver leget fangeleg ret mange gange om dagen.


Nu lover vejrudsigen måske lidt mere af det vinterlige vejr - og det er noget jeg hepper på. Regn og rusk kan ikke på nogen måde gøre mig glad, og det er jo ligesom det typiske alternativ til sne og frost på denne tid. Nix - jeg vil elske at se lidt sne og rimfrost over alt igen, og det gerne inden længe.


I morgen håber jeg at få julet lidt i Orangeriet - og gran, mos og blomster er ligesom jeg også klar. Jeg skal nok vise lidt billeder derude fra når jeg er færdig - måske du også kan få lidt inspiration til at hygge og dekorerer lidt i dit eget drivhus?Rigtig skøn aften
Knus Susan 

5 kommentarer:

 1. Ja i mangel på sne, er rimfrost nu ikke at kimse af. I har da vist fået mere end os, det er smukt på dine fine dekorationer.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
 2. Beautiful frost! As if sprinkled with sugar!

  SvarSlet
 3. Smukke frostbilleder, du har taget. Her måtte der også godt komme lidt frost. Allerhelst sne, for det lysner så dejligt.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
 4. Underbara frostbilder! Här råder det regn och bara gråväder...
  Vinterkram från Titti

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.