lørdag den 31. august 2019

Sensommeren summer

Efter nogle måneders stilhed herinde er det vist på tide at gi´ et lille livstegn. Og med en have som summer af insekter omkring mig, så er det vist det oplagte at starte ud med at vise hvordan haven ser ud i dag - en august dag som er lige på springet til at blive september.


Jeg har været så heldig at kunne starte min weekend allerede onsdag aften og med en ret fin vejrudsigt så har jeg glædet mig til at have god tid til at være i haven. Ja det er ikke kun bloggen som har virket lidt forladt - det har haven også på nogle punkter. Men fordelen ved flere dage til "egen-bestemmelse" er at man kan tillade sig at drømme og planlægge lidt større end en almindelig fridag.


 Og jeg... jeg drømte altså om at få ordnet området foran vores drivhus. De store buksbom som står på hver side af trappen trængte gevaldigt til en klipning. Det er ikke et stort projekt - men ikke noget jeg har så nemt ved mere. Men når dagen er go - og klipperen er ladet op, så ku´ det alligevel godt lade sig gøre.


Med rene liner på de nyklippede boksbom - så ser man tydeligt hvordan det roder omkring dem. Så det gjorde godt at få ordnet bedene og stierne - og så lige få flyttet lidt rundt på havens krukker.


Den store krysantemum kom med hjem fra planteskolen, og selv om den virker meget ordinær så er den rigtig god til at lyse op med sine fine farver og overdådighed af blomster. Insekterne er godt nok ikke spor interesseret i den - men måske det kommer når den har stået lidt tid.


Noget insekterne til gengæld gerne gider - det er vores "mini-hjortenstrøst". En skøn lille og praktisk plante - særligt når man som vi ikke har så stor en have. Den passer perfekt i bedet foran drivhuset, og det er ét af sommerfuglenes ynglingssteder. 


Forskellige bier og fluer er også glade og flittige gæster, og jeg - jeg er også så begejstret for dem, at jeg planlægger at få flere af dem ind i haven.


Jeg kan ikke byde ind med klagesang over manglende insekter i vores have - vi har haft virkelig mange igennem hele sæsonen. Måske folk skal plante mere vildt og droppe ønsket om at kunne se bar jord? Jeg ved det ikke, men hos os har det summet og svirret lystigt. 


Vores kæmpe Verbena er særligt skønne i år. Jeg plejer jo at tage en del ind i buketter, men i år nænner jeg det næsten ikke. Der sidder altid enten sommerfugle eller bier i dem.... og hvem ønsker at forstyre nogen midt i deres spisetid?


Vores have bugner også af nedfaldsæbler - lidt i overkanten faktisk når man ikke så gerne vil have hvepsene til at indtage det hele. Nej - hvepse er ikke populære her, og det er ét af de få insekter som står på dén liste. Men det er simpelthen for farligt med hvepse der kravler på græsset når hundene færdes her - for et stik kan, hvis man er uheldig, taget livet af en hund. 


Men æblerne er også populære - for både hvepse, fluer og sommerfugle altså. Og jeg kan love at de bestemt også får rig mulighed for at mæske sig imellem de daglige indsamlinger. 


Måske det er ved at være på det sidste med sommertemperaturene, men jeg har besluttet mig at nyde det max, og så bare se hvor længe det holder.  Jeg kan næsten ikke få nok af sommerfølelsen, og da sommervarmen ikke var deltager i vores sommerferie, så er sådanne weekender her et herligt indput.


Og indtil vi ses igen.... nyd varmen, sommeren og måske en kølig drink på jeres yndlingsted. 


SKØN WEEKEND

9 kommentarer:

 1. Dejlig at høre fra dig igen..
  her i haven har vi osse en lystig summen. men vi har osse som dig en masse bivenlige planter.
  hilsner gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunvor.
   Dejligt du er her endnu <3
   Alt det summen.... det kan vi slet ikke undvære vel?
   Knus Susan

   Slet
 2. Kære Susan. Tak for skønne billeder. Du er så god til at fortælle. Håber at I har det godt begge to. Kærlige tanker fra Eliane

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Eliane. Dejligt du også er her endnu - og tak for din søde hilsen. Jeg er ikke i super form og nok også derfor har jeg værer lidt fraværende herinde. Men nu skal det ændres - og jeg glæder mig til at komme med mange flere fortællinger til jer.
   KNUS

   Slet
 3. Flot, som du har klaret at få klippet og ordnet :-)
  Mini-hjortetrøst....? Har du et navn? Den lyder spændende, for jeg har ikke plads til de store.
  /Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth.
   YES - og i dag har jeg fået klippet et par buksbom mere, og også fået luget lidt. (En lille triumf som gør godt)
   Jeg glemte dog HELT at lede efter navneskiltet til den lille plante... det tjekker jeg til dig.
   KNUS Susan

   Slet
 4. Det var da dejligt at høre fra dig igen :)
  Jeg er også interessseret i den der Mini-hjortetrøst - den er da lækker.
  Uh... jeg har heller ikke fået klippet vores buksbom, mon det er for sent... Nå, må se på det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Taaaak :-)
   Jeg har også savnet det herinde, og har næsten dagligt formet indlæg inde i mit hoved, indlæg som dog aldrig er blevet til noget. Så jeg er lidt rusten - men håber at komme stærkt igen.
   Jeg skal nok lige tjekke navnet på den lille plante - jeg glemte det ærligt i dag da jeg blev fanget i drivhuset i et MEGA skyl vand.
   Jeg tror bestemt ikke det er for sent at klippe dine buksbom. De kan ikke lige at det er for vamt og solrigt når man gør det - så bliver det "skoldet". Så nu må da være ret perfekt - der er jo længe til det bliver sådan rigtig koldt. Jeg fik nuppet 3 mere idag (YES) Min "samling" er på ret mange så jeg må tage det i små bidder.
   KNUS

   Slet
 5. Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.