mandag den 26. marts 2018

Følelsen af forår

Jeps - nu er den her. Følelsen af forår som vi så længe har ventet på. Fuglene synger med klare høje toner, og det store arbejde med at samle redemateriale er i fuld gang.


Det kan godt være at vinteren stadig vil vise tænder, men solen har nu så meget magt at de varme temperature kan føles helt ind i knoglemarven. Og på dage som i dag hvor solen skinner, så føles vores lille glashus som et paradis. Varmt og hyggeligt - og med duften af lun jord og nybagte boller.


Lidt forår er blevet plantet i de vintertrætte krukker, for nu kunne jeg ikke holde ud at se på den tørre mos og de triste stedsegrønne mere. Vores "velkomst" ved døren har længe set træt ud - men det er den kolde side af huset, og jeg har næsten ikke kunne få mig selv til at gå derom og gøre lidt pænt. Men i dag blev dagen.... Dejligt.


I weekenden fik jeg også startet på at rengøre Orangeriet. Her fungerer det som et "etape-arbejde" da jeg på ingen måde kan klare det hele på en dag. Jeg startet altid i den side hvor sengen står... for så kan man altid dejse om på den,  når den sidste etape bliver for hård. Hundene elsker det... den nyredte seng, og de bløde puder. Og nååee ja... bare at være ude - dét elsker de.


Her er så den anden side af Orangeriet.... et ærligt og ucharmerende billede, men et billede af forandring og et "igangværende projekt". Det er bare så praktisk at rode færdige med den værste jord inden sæbevand og støvsuger kommer igang.... og hvis rodet bliver for meget, så kigger jeg bare til den anden side ;-)


Det indvendige glas bliver rengjort med en klud med "ajax-vand" og derefter pudset efter med en go´ glasklud og noget glasrens. Glasset uden for... det vil få en tur med kost og spand.


Det er ikke det store "blomsterskrud" som vi tidligere har haft som velkomst.... ikke endnu ihvertfald. Men lidt har også ret, og forårsblomster - om der er mange eller få - de får vist bare alle til at smile lidt ekstra.


Hvide perlehyacinter og lyslilla stedmoder... og én af vinterens påskeklokker som er blevet "støvet af". En simpel forsamling - men med potentiale for at skabe smil alligevel.


Nu venter et par dage på jobbet inden påsken sætter ind. Ja vinteren vil vist også gøre sit for at komme tilbage, men jeg vælger at tro at det er et ultrakort besøg, og at foråret kommer bragende inden længe.

Håber også I har haft følelsen af forår :-)

4 kommentarer:

 1. Smukke billeder og jeg har det som jer... foråret er ved at overtage. Det er pragtfuldt og der ser så fint ud hos jer, med de søde forårs blomster, og jeres dejlige vovser.
  Ønsker jer en smuk dag

  Knus
  Lone

  SvarSlet
 2. Herlige billeder, især det af vovserne i sengen, ægte magelighed, hihi.
  Hvis det er en trøst så ser dit drivhus ualmindelig fint og ordentlig ud sammenlignet med mit! Osse din "bagside". Jeg håber på lidt tid og vejr til at kunne rense drivhus i påsken.
  God påske hilsner Gunvor

  SvarSlet
 3. Dejlige billeder fra jeres fine drivhus. Jeg synes også, at det med hundene i sengen er skønt.
  Påskehilsen fra Lis

  SvarSlet
 4. Det er bare pivkoldt i dag - men dine smukke billeder giver masser af forårsstemning og der SKAL rode i et drivhus på denne tid af året.
  Ønsker jer en skøn påske med masser af gode timer i drivhuset.
  Knus

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.