fredag den 2. september 2016

Så blev det sensommer

Jeg er ikke meget for at indrømme det, men sommeren er nok ved at blive afløst af sensommeren. Det er ikke lang tid siden vi havde sommerferie, men nu... nu er luften blevet kølig på dén der sensommeragtige måde så kalenderen har nok alligevel ret. 


Farverne i haven har ændret sig og pludselig er lyng ikke så malplaceret som jeg normalt syntes det kan virke.


Sjovt nok så besøgte vi i ferien et plantecenter hvor de have virkelig gode priser på lyng - så gode at det var fjollet ikke at købe noget med, men en uge senere hvor vi tog et ordentligt nap med at gøre haven lidt pæn så fortrød jeg, at jeg havde været SÅ sommer-stædig.
Men sådan kan det gå..... og jeg måtte ud og købe et andet sted.


Nu har grillbordet fået en sensommer styling, og farverne varsler at dagene bliver kortere og efteråret nærmer sig. Lyngen er smuk og helt perfekt sammen med "sidekammeraterne". 


Brombærrene i hegnet er ved at være modne og snart kan vi plukke af dem. Måske vi snart skal nyde en brombærtærte i Orangeriet :-)


Hegnet er ikke kun fyldt af brombær. Klematis og klatrehortensia blander sig flittigt, og på helt fantastisk vis er trådhegnet også lukket af for gennemkig på denne tid af året. 


Men gæt engang.... det lysner :-) På flere måder faktisk. Vores nabo kirkegården har indvilget i at beskære de store træer som i mange år har givet så meget skygge i vores have, at vi på det sidste har været ret triste over det. De er virkelig høje, så udsigten til igen at få solen ned i haven i eftermiddags og aftentimerne er virkelig dejlig. Hvad kan jeg sige - beskeden om at vi var blevet hørt blev virkelig fejret. Måske vi alligevel ender med at få de rammer omkring vores have som vi drømmer allermest om - det vil gøre mig helt utrolig glad og lettet. 


Nu vil jeg glædes over at min weekend allerede er godt i gang - jeg håber at få bedrevet 1000 ting i dag, og weekenden bliver helt bestemt go´  :-)

*GO WEEKEND*

12 kommentarer:

 1. Ja nu är det dags för alla sköna höstblommor! Härligt!
  Underbara bilder du bjuder på...
  Ha en skön helg nu!
  Kram från Titti

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Titti.
   Ja efteråret er skønt. Blomsterne får virkelig fine farver. Og når vi er heldige at få sol og blå himmel, så bliver det hele endnu smukkere.
   KNUS Susan

   Slet
 2. Nej hvor skønt at der er blevet lyttet til jer. Den glæde jeg følte dengang min genbo fældede en masse grantræer der skyggede for min køkkenhave...den var ubeskrivelig...
  Lige så da min anden genbo fjernede et stort valnøddetræ...der ville have givet skygge i det meste af min Sydhave.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Esther.
   Ihhhh... LYS :-) Det er guld værd, og giver så meget mere glæde i en have. Super dejligt at du også var heldig - vi glæder os helt vildt.
   KNUS

   Slet
 3. Ja, sommer er skønt og der er nu også noget meget meget hyggeligt og charmerende over sensommeren ...
  Skønne billeder du igen har lagt op
  God søndag
  Annette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Annette
   Tusind tak for din hilsen. Jeg har være noget sløj med at svare på jeres kommentarer men jeg læser dem hver og en og jeg hygger mig virkelig meget med dem.
   Også god weekend til dig.
   KNUS

   Slet
 4. Sensommeren er helt sikker på vej med alt dens skønhed og smukke farvevalg.
  Det bliver vel nok dejligt for jer at få de store træer væk, så lyset kan skinne ned i haven igen. Håber ikke det vare alt for længe inden de går i gang, så i kan få sensommersolen med allerede i år.
  Knus Heike

  SvarSlet
  Svar
  1. Hejsa søde Heike.
   Desværre bliver det først til vinter træerne bliver beskåret... men PYT. Vi har ventet i hvad der føles som en evighed så det går nok med nogle måneder endnu. Men vi er spændte på hvordan det bliver næste sommer - temmelig godt tænker jeg.
   Hils familien
   KNUS

   Slet
 5. Skønne billeder du igen viser Susan. Selvom jeg ikke altid får kommenteret, så følger kigger jeg ofte med. :-)
  Knus
  Birgitte

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære kære Birgitte.
   Åhhh,,, jeg har også været alt for fraværende til at svare på jeres kommentarer, men jeg håber I alle hænger på endnu.
   Jeg glæder mig nemlig til snart at fortælle jer alle en hemmelighed :-)
   KNUS

   Slet
 6. Hvor lækkert, at i nu får sol i haven. Det er en kæmpe glæde. Lækkert pynt på grillbordet du har fået lavet. Jeg nægter stadig at det er begyndende efterår :o)
  Kram fra Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej søde Linda
   Ha ha.. jeg har det ligesom dig tror jeg. Jeg vil bare så gerne holde fast i sommeren og de sidste dage der har været svedende varme har været super dejlige. Men når krukkerne ser triste ud og man må handle nyt til dem.. så må man jo finde hvad der findes kan. Og lyng... det er bare et efterårs hit!!! Det står fint og lyser op i det grønne på terrassen... men verandaen har fået et mere lyst "look" :-)
   KNUS til dig og Alma.

   Slet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.