mandag den 12. november 2012

Go´ nat og sov godt for vinteren ..... No. II

Orangeriet er også lagt i vinterhi. Alt er pakket og stablet så det stort set kan passe sig selv indtil næste forår.


Mange af havens krukker har fået logi herinde - og det er mest for at jeg gerne vil skåne planterne, eller have de kommer lidt hurtigere i gang til foråret. Egentligt kan det meste jo stå ude, men efter at have oplevet hvordan mine hortensia blev markant smukkere efter en vinter her, så har jeg i år forsøgt at pakke dem alle herind. Og det er lykkedes :-)


Og de står i lag gør de. Nederst står krukker som er plantet til med forårets blomsterløg, og ovenpå står hortensiaerne. Krukkerne med blomsterløgene har stået ude siden de blev plantet til, så de nu er gennemvåde og jorden har "sat sig" omkring løgene. Og så regner jeg egentligt bare med at vente til foråret.. hvor jeg skal nyde masser af smukke blomster.


I kurven har jeg dahlia knolde. De er først kommet op nu, og skal nok lige have et par dage i tørvejr, inden de er tørre nok til at komme inden for.


Vi vil rigtig gerne have muligheden for at kunne bruge Orangeriet i løbet at vinteren. Hvis nu der skulle vise sig en smuk vinterdag, hvor det bare indbyder til glögg og æbleskiver derude.
Derfor har vi pakket krukkerne så der stadig er plads til os, og et par gæster.... For selv om det er vinter så skal der stadig være plads til hygge.


Der er stadig masser af hygge derude. Bloklys, tæpper og romantik. Sådan syntes jeg det skal være - hele året rundt.


Under min ynglings stol er der også krukker. Stolen kan ikke flyttes, men jo stadig bruges. Der skal bare lige et lækkert skind og et varmt tæppe til - og så kan man sidde godt og nyde sin glögg. 


På plantebordet står roserne og violfrøstjernerne. Og den lidt sarte gamle franske altankasse, med dén der som jeg ikke kan huske navnet på. Den har de smukkeste lilla blomsterstængler, og jeg håber den kan lide mit vinterlogi, så den kommer godt i gang næste år.


Og æggene - de er bare for sjov :-) Jeg forventer altså ikke der også er små kyllinger dér til foråret.

* Mange havehilsner *

9 kommentarer:

 1. Der ser godt nok hyggeligt ud i vinterhi også :)
  Kram Birgitte

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er det også... Det kræver lidt forberedelse at sætte sig derude med lidt lækkerier, men det er hele oplevelsen værd :-)
   Mange hilsner Susan

   Slet
 2. Hvor er det skønt at du både har plads til det praktiske og det hyggelige - sådan skal det være! ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Fru Friis.
   Ja det er lige det der er tanken... Jeg vil gerne sige jeg er praktisk, men mest er jeg nok bare temmelig hyggelig :-)Så begge dele får sin plads.
   Knus

   Slet
 3. Åh så hyggeligt - man fornemmer varmen alligevel trods temperaturen. Må være skønt at sidde derude og hygge på en klar vinterdag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er helt utroligt skønt....
   Og jeg glæder mig kan du tro :-)
   Hilsen Susan

   Slet
 4. Jo mere jeg ser på jeres orangeri, jo sværere bliver det at jeg ikke har et selv :-) Det ser bare SÅ hyggeligt ud!

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Nana.
   Jeg tror måske jeg havde det på samme måde inden vi selv fik vores Orangeri... Men jeg blev bestemt ikke skuffet. Det er det bedste vi har givet os selv :-)
   Mange hilsner fra Susan

   Slet
 5. Det ser rigtig hyggeligt ud.
  Jeg er slet ikke vinterklar endnu.
  Gode billeder.
  Tak for kigget.
  Ha´ en dejlig dag.

  SvarSlet