Cottagehaven - Tante Grøns haveunivers

Sammen med Jytte Aggerholm Justesen - også kendt som Tante Grøn, har vi skabt en havebog som vi håber og tror vil sprede inspiration og haveglæde, og give flere lysten til at skabe deres egen lille "cottage-oase".

Cottagehaven - Tante Grøns haveunivers Jytte er en ganske særlig dame som kan noget fantastisk når det kommer til planter og til ord. Hendes have bugner af blomster og emmer af stemning, og hendes skriverier fanger og glæder. Skriverierne spreder smil og indsigt - og vi, min mand og jeg, er stolte over at være fotograferne på denne nye og spændende bog om cottagehaven.


Bogen er udgivet på Forlaget Gyldendal
Her kan du se deres præsentation af bogen:

"I en stressfyldt højhastighedsverden får flere og flere brug for at hive det mentale stik ud og vende blikket mod noget helt basalt. I haven handler det om at slippe fantasien og kreativiteten løs og nyde nogle intense og selvforglemmende stunder på sin grønne legeplads. Med visioner og fantasi kan vi alle skabe os et lille malerisk haveunivers, hvor bierne summer og syrenerne bidrager til den romantiske stemning. En uhøjtidelig og lidt nostalgisk have, som nogen gange bliver kaldt for mormorhave og andre gange med et engelsk udtryk for cottagehave.

Jytte Aggerholm Justesen er en af pionererne inden for denne havestil, og mange kender hende fra instagram og haveblogs som Tante Grøn. I bogen øser hun af sine erfaringer med sin egen have, hvor hver centimeter er dækket af planter og blomster. Hun giver gode råd til typiske cottagehaveplanter og krydrer teksten med historiske kapitler om havestilen og personlige fortællinger samt ikke mindst stemningsmættede og poetiske fotos.

En cottagehave er kendetegnet ved, at den ikke er spor designet. Den vokser organisk frem. Stilen er uprætentiøs og personlig og handler først og fremmest om stemning og sjæl. En cottagehave lader sig ikke helt styre og grundlægges først og fremmest på planternes præmisser.  Den er skabt i symbiose med haven og haveejerens inderste væsen. Den besidder en ærlighed og en nærmest naiv uskyld, og frugttræer, bærbuske, krydderurter, andre spiselige afgrøder og blomster vokser i en skøn blanding.

At skabe en cottagehave er at freestyle og lytte til hjertet."At følge og fotografere Jytte og John´s smukke cottagehave i gennem et haveår, var en stor oplevelse. Igennem kameraet oplevede vi ret intens hvordan haven ændrede sig igennem månederne. Vi så både de små detaljer og det store smukke view over haven, og vi nød at opleve hvordan lyset på det smukke Mors kan gøre smukke havemotiver endnu smukkere. De mange timer i Jytte og Johns selskab har ikke kun givet os mange hyggelige timer og smukke billeder, det har også givet os uendeligt meget viden om cottagehaven og hvilke elementer og planter der gør sig godt i den.


Vi håber at vi med vores billeder kan videregive de fantastiske øjeblikke og stemninger som vi har oplevet, og vi håber at kunne vise at det hverken er svært eller bekosteligt at skabe sådan en vidunderlig cottage have.

Bogen kan bestilles hos din lokale boghandler, på Forlaget Gyldendals hjemmeside, Saxo og Adlibris

GOD FORNØJELSE

9 kommentarer:

 1. jamen selvfølgelig er den bestilt, nu venter vi bare, og venter og venter og venter.... men er ikke spor utålmodige :) :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Sussi. Det er så dejligt at høre... :-) Og nu.. nu skal du snart ikke vente mere.
   Knus Susan

   Slet
 2. Flot, flot - jeg glæder mig sådan til at læse Tantens smukke ord og se jeres skønne billeder. I øvrigt også et flot billede af jer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Frk Anemone
   Hvor er det dejligt du glæder sig... :-) Det er virkelig kloge og vedkommende ord Jytte har skrevet - og vi er glade for at ha illustreret den smukke bog.
   Ja fint billede af os... dog har ham Hr. Durup anlagt sig skæg siden da, så han har skiftet stil siden da.
   Havehilsner fra Susan

   Slet
 3. Ja, jeg glæder mig også! De billeder ser så lækre ud, og den søde Tante Grøn skriver jo altid dejligt, så det kan kun blive godt!
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Nana. Hvor er det dejligt du glæder sig. Den kære tante har skrevet en spændende, vedkommende og lærerig bog - og vi glæder os til vise dig alle billederne.
   KNUS

   Slet
 4. Jeg har besøgt tantens skønne have men også jeres hvor jeg faldt pladask for jeres orangeri. Jeg vil ønske bogen til min fødselsdag.
  VH. Lisbeth

  SvarSlet
 5. Det lyder som en fantastisk bog, den ville jeg super gerne eje og få noget inspiration til min egen have :-)

  SvarSlet
 6. Var på blogtræf hos Jytte sidste år og må give dig ret i sikken skøn have, hel speciel og bogen den kan kun blive slidt op...cado til jer begge omkring billederne..bogen et must.
  Hilsen fra HAVELIV

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.