fredag den 15. januar 2016

Vintersysler og billedbøger.

*I kategorien reklame*
Det er hvidt derude i disse dage - smukt men også koldt og bidende. Vinteren viser sig vist endelig som rigtig vinter - og jeg nyder at sneen også daler her. Ingen havearbejde de næste dage - men heldigvis er vintertid også tid til at få bladret i havebøger og boligblade, ligesom det nye havegrej bliver tjekket ud på internettet. Det er vintersysler ♥


Men noget andet som vi altid har brugt de mørke vinteraftener til, er at lave bøger. Ja - fotobøger med vores egne fotos fra vores rejser, specielle oplevelser og "opsamlinger" af nogle af vores bedste billeder. For som så mange andre, så havde vi desværre alt for mange gode fotografier liggende på pc´en ... ganske gemt, og ofte så længe at vi helt glemte de er der. Nu har vi gjort det til en del af dén måde vi nyder vores billeder på - i bøgerne ser man nemlig billedere meget smukkere end på skærmen, og så står den jo lige dér i bogreolen.


Alle vores fotobøger er lavet ved ved CEWE og vi har altid været glade og tilfredse. Ja den første er vist endda fra 2003. Da firmaet skrev og spurgte mig om jeg ville skrive om deres produkter, var det nemt at tage stilling, for som I ved, så vil jeg kun reklamerer for ting som jeg selv sætter stor pris på, og som jeg ved har en god kvalitet.


Jeg havde egentligt tænkt mig at dét var anledningen til at få samlet billeder af "årets gang i haven". De bedste billeder fra bloggen, så jeg også på papir kunne nyde blomsterne, farverne og lyset som vi nyder derude. Men så var det at hvalpene kom i vejen (igen) og vi valgte derfor at lave "Hvalpe-mappen" som en billedbog. Når vores hvalpe flytter hjemmefra følger der nemlig en større samling billeder, info og gode råd med.


Igang gik jeg... med fødselsrapporter, kalender og stamtavler. Billederne lå jo klar i hundredevis - udfordringen var blot at vælge dem ud, og at få alle mine ideer samlet sammen. Programmet som man kan hente til sin computer er virkelig nemt at bruge, og man blive guidet igennem alle faser og muligheder. Man får tilmed hjælp til at holde styr på hvilke billeder man har brugt, og det er en god ting, hvis man som vi har uendeligt mange.


Hurtigt efter vi havde afsluttet projektet på pc´en, fik vi leveret bøgerne ved døren. Dvs. Posten havde været så smart at lægge dem ude i regnen, men heldigvis var de pakket godt ind, og de var helt perfekte og fine. 


Alle billeder står skarpt på det blanke papir, og alle farver er præcis som på vores billeder. Og det er altså dejligt, når man nu har kamera som kan fange alle de smukke farvenuancer som naturen og livet viser os. Så vil vi altså også se vores billeder gengivet sådan. 


Bogen vakte glæde hos Nyima´s familie, og selv om de jo har været en stor del af hvalpenes opvækst, så var de mange billeder fra de første 8 uger alligevel i høj kurs. Det er altid sjovt at se tilbage, og jo lige de første uger sker der uendeligt meget. Alle sjove stunder er foreviget, ligesom alle de bedste protrætter er med.


Hvis jeg en anden gang skal lave "hvalpemapper" hvor billeder gerne må have betydeligt mere plads end praktiske info og artikler, er jeg frisk på endnu engang at lave dem som fotobøgerne.
Det er sørme en fin måde at have sine hvalpe-minder på...... smukt og blankt papir.


"Årets gang i haven" er stadig en bog som jeg må have lavet, og det skal nok komme.
Lige nu sner det derude, og flere vinterbilleder kommer i "kassen" til dét projekt.

Hvis du selv har lyst at få dine fine billeder ned på papir... så kan du lave bøgerne hos CEWE. Den bog som vi har lavet er en fotobog i stor format, og så har vi valgt blank papir og omslag.

*Rigtig god snarlig weekend*

7 kommentarer:

 1. Det er en virkelig god ide :) Vi har også et par gange lavet fotobøger fra CEWE og det er et rigtigt godt produkt. Det er så dejligt at have minder i bogreolen også og nemt at vise andre lidt om ens oplevelser uanset om det er fra ferie, haven eller de små kære.
  God arbejdslyst :)
  Knus

  SvarSlet
 2. Skønt med billeder i bøger. Jeg skal også igang, men det er et stort arbejde at få lavet dem. Jeg kan godt forstå du takkede ja til "opgaven". Havehilsner Maria

  SvarSlet
 3. Sikke en fed ide!
  Den håber jeg jeg husker, når jeg en gang atter går i gang med slægtsforskningen...det vil da være en genial måde at præsentere nevøen og niecen for anerne på :)

  SvarSlet
 4. ja kære Susan det er en rigtig god ide. Min datter og jeg har nemlig også talt om at vi vil lave en bog over vores ferie i New York, for det skaber mere glæde at kigge i en bog end sidde foran en pc.
  Dejlige billeder af de dejlige hunde.
  Kh.
  Kirsten

  SvarSlet
 5. Kære Susan.

  Selvfølgelig måtte det ende med en hvalpebog:o) Jeres 2015 har jo i høj og dejlig grad, handlet om de små firbendede. Der er årstal, der bare klistrer sig fast i hukommelsen og i mindearkivet. Nogle gode, - andre knapt så gode, - og enkelte deciderede annus horibilis ( i flertal....hm hm ) Sikke en masse hvalpeglæde og livsglæde jeres 2015 blev beriget med.

  Jeg synes også, at papirfotos efterhånden er blevet stærkt nedvurderede. Jeg elsker papirfotos. Man får slet slet ikke samme intense oplevelse og dejlige følelse, ved at sidde og kigge på en skærm, som man gør ved at "gå ind" i et papirfoto af god kvalitet.

  John og jeg er jo så priviligerede, at vi kan tale med om jeres fotobøgers høje kvalitet. Glemmer aldrig, da I overrakte os een af de bedste og mest personlige gaver, vi nogensinde har fået: Den vidunderlige bog med de mest pragtfulde og stemningsmættede fotos fra jeres besøg i vores haveunivers. Vi nyder ofte at bladre i den, og viser den gerne og stolt frem til gæster.
  En ægte juvel i vores bogsamling.

  Nyd en smuk hvid weekend og hils ham den søde.

  Knus og kærlige tanker fra den anden sneelsker

  SvarSlet
 6. Sikke dog en god ide med en hvalpebog. Vi har lige bestilt en hvalp og hvor ville det være dejligt med sådan en bog. Med hensyn til årets gang i haven, har jeg ofte tænkt på at lave sådan en, måske skulle 2016 være året jeg prøver:-)

  SvarSlet
 7. Uhh ja, billedbøger er en fantastisk ide. Vi fik lavede en fra vores bryllup og jeg havde egentlig tænkt, jeg ville lave nogle flere - måske er det nu, jeg skal se at komme igang, her i den isende kolde vinter..
  God weekend til dig

  SvarSlet