søndag den 20. august 2017

Højsommer - under glas.

Sommeren er vist i så ringe tilstand som man overhovedet kan tænke sig til. Det er end ikke muligt at glæde sig over dagene med tørvejr... og ikke et ord eller ønske om høje temperaturer... bare tørvejr. For det regner bare hver eneste dag.... evigt eneste dag. De hidsige byger som pludselig kommer gør det ret umuligt at sætte sig under åben himmel - uden flugt planen ind i tørvejr i beredskab. 


Og så er det at vores Orangeri gør os ekstra glade.. her er ALTID tørt og vindstille. Og på langt de fleste dage er her også lunt og dejligt. Ja kort sagt - under glas kan selv den danske sommer bare komme an. Hvad jeg skulle gøre uden muligheden for at være derude... det ved jeg simpelthen ikke. Vinterdepressioner kender alle til - men jeg tror den danske sommer bestemt også kan skabe nogen.


Her i vores egen lille "sommer-lokation" har vi nydt mange måltider - og min søde mand og de gæve hjælpere som har hjulpet så meget med vores garageprojekt har kunne side ude og nyde deres forplejning i tørvejr. Ja... vi arbejder stadig hårdt derude - men nu kan vi snart glæde os over resultatet af anstrengelserne.


Desværre fik pavillionen, som skulle holde alt vores "rod" inde fra garagen tørt, en flyvetur - og alting har stået under åben og VÅD himmel de sidste uger. Ikke heldigt - og en del har fået mere vand end godt er. Idag har vi taget hul på oprydningen derude og meget er blevet kasseret. Det positive er at vi har kunne nøjes med én klud til at tørre det hele af med - en tør :-) Skidtet skal ikke først skrubbes af - det er allerede opløst ;-)

Jeg håber I har nydt weekenden - jeg ved mange af jer har været på besøg i virkelig smukke haver. 

9 kommentarer:

 1. Hej Susan.Ja !!! vi er vist mange der er godt træt af al den regn.Har jo selv et drivhus og udestue.Men det er n ikke helt det samme at sidde derinde.
  Flotte pelargonier du har.Men surt med alt det i skal kassere.
  Nu kan vi kun håbe på en god september.
  God aften Knus Jette

  SvarSlet
 2. Her har vi haft sol meget af tiden, kun med en byge nu og da.... men det blæsevejr, man bliver helt ør i hovedet... alt i alt skal jeg vist ikke klage, vi har nok ikke været værst ramt.

  SvarSlet
 3. Tja, hvad skal man sige. Det er surt med det evindelige regnvejr og det virker som om det bliver værre og værre som august går. Hurra for orangeri og drivhuse.
  Knus

  SvarSlet
 4. Så synd å høre om dårlig vær og ting som må kasseres.
  Ja, orangeri er en fantastisk ting å ha når været er grått, regnfullt og kjølig.
  Flott samplanting med krukkene som du har plantet små hosta i! Kanskje jeg kopierer ideen! :-)
  Ha en fortsatt fin dag
  Stein

  SvarSlet
 5. Hold da helt op sikke nogle store flotte pelargonier. Hvor gamle mon de er - og hvordan overvintrer I dem? For de kan vel ikke nå at blive så store hvis I klipper dem helt ned?

  SvarSlet
 6. Den sommer har ikke været værd at skrive om, og jeg kan skrive under på at det overhovedet ikke er bygge vejr. Håber det går fremad med jeres byggeri, her kunne vi godt bruge et par gode arbejdsdage uden regn og blæst.Jeg glæder mig til at se hvad i har fået lavet, håber ikke det er gået for slemt ud over det der stod under pavillonen
  KNUS fra Alma og mig

  SvarSlet
 7. Du har så fuldstændig ret. Et rigtigt skod vejr det meste af sommeren.
  I er meget heldige med sådan et skønt glas hus. For som du skriver kan man altid søge ly for regnen.
  Jeg holder fuldstændig med dig. Pyt med varme efterhånden. Bare regnen kunne stoppe.

  God tirsdag
  Charlotte

  SvarSlet
 8. Jeg kan sagtens forstå at I har brugt glashuset meget denne sommer. Det har jeg også mit :) Det er for mit vedkommende første sommer med sådan en bygning, og man må sige at den har tjent sig godt, med alle de efterårslignende tilstande vi har haft sommeren igennem :)

  SvarSlet
 9. håber ikke det er gået for slemt ud over det der stod under pavillonen


  หนังตลก

  SvarSlet