torsdag den 1. september 2016

Egernet er tilbage ..... vi samler forråd.

Så er det tid for vores indre egern til at komme på banen..... vi samler forråd til vinteren og gemmer alt hvad vi kan af sommeren til senere brug. 


For første gang har vi ikke brugt alle vores løg i salterne i sommeren, så nu har vi også prøvet at have lidt til gemmerne. Ja lidt altså... for der er ikke mange, og de er ikke særligt store. Men det er alligevel sjovt at lave sådan et par bunder, og at kunne kalde dem egen avl.

Højbedet ser nu ret tomt ud, og kun krydderurterne og hvidløgene er tilbage.


Også krydderurterne har vi et godt øje til. Vi tager dem én af gangen og klipper grene og blade af. Bladene bliver findelt på en tallerken, og står så under et fluenet i køkkenet og tørre nogle dage.


Når bladene er helt helt tørre bliver de gemt i glas i køkkenskuffen. Det smager nu af utroligt meget mere end de krydderier man køber i supermarkedet - og duften.... den er fantastisk.


Og de nedklippede krydderurter...  de er også altid glade for at blive "forynget" lidt.


*Samer du også forråd?*

8 kommentarer:

 1. Kære Susan Hvor er det skønt med forsyninger fra haven. Det smager bare så meget bedre. Vi nyder også bagte salve blade til steg og skønne cocktail tomater fra orangeriet. Knus Tina

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Tina
   ØJ siger jeg bare..... egne tomater er guld værd. En stor luksus som vi aldrig helt har haft succes med at lave selv.
   Håber du nyder sensommeren.
   KNUS

   Slet
 2. Ja du kan tro her samles forråd :-)
  Et lille forslag :-)
  Nu hvor dit højbed er næsten tomt for planter, kan du så grøngødningsplanter, de opsamler den næring der stadig er i jorden, og frigiver den i næste sæson, når planterne graves ned. Så bliver jorden grøn igen, og måske hvis efteråret er mildt, kan grøngødningsplanterne nå at sætte blomster. Frø til grøngødningsplanter fås i plantecentre.Der er flere slags at vælge imellem.
  Kærlig hilsen Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak søde Anette... det var da en rigtig go ide. Tusind tak for det. Jeg må ud og kigge i plantecentret.... vi skal afsted i morgen og så må jeg se om det kan nåes endnu.
   Det er bare med at få mest ud af jorden.. nu den står der alligevel.
   Dejligt du kiggede forbi.
   KNUS

   Slet
 3. Ja jag samlar kryddor, gör mängder av tomatmarmelad och samlar som en ekorre till en kommande mörk årstid :) Det är en härlig tid nu...
  Alltid lika kul att kika in till dig!
  Kram från Titti

  SvarSlet
  Svar
  1. Uhhmmmmm ... Tomatmarmelade :-)
   Dejligt at have noget at kunne gemme af.
   mange hilsner og skøn weekend Susan

   Slet
 4. Ja! jeg samler også til huse for vinteren - for tiden brombær og om få uger umodne, grønne tomater til marmelade à la Roger Verger. men lige nu laver jeg kryddersalt med Atlanterhavssalt, persille og fransk esdragon som faste ingredienser og nogle gange tillige citronverbena eller citrontimian ... men ikke for mange forskellige ad gangen synes jeg.
  Jeg skal for resten også have samlet de sidste mirabeller, som skal gemmes i køleskabet, til jeg har modne tomater. Denne blanding skal bruges til makrel à la francaise.
  God høst og velbekomme
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Ihhh hvor er du flittig... og sikke mange ting du kan lave dig. Det lyder alt sammen rigtig lækkert. Vi har også fået en sending mirabeller med hjem fra min bror - de ligger nu som "frysetøj" i fryseren. En lækkerbisken når vi en mørk vinteraften skal ha en "bid" af sommeren. Det er fantastisk til pandekager... og nu.. nu glæder jeg mig allerede :-)
   KNUS

   Slet