lørdag den 3. maj 2014

En højere enhed.....

Lige nu går det op i en højere enhed..... Det er utroligt smukt ude i vores have, og dét på en måde som vi ikke før har set.


Det er første år, at alle vores blomstrende træer, buske og tulipaner, blomstre på samme tid - og det er et helt fantastisk skue. Det gamle æbletræ, vores pæretræ i espalier, Magnolietræet, syrenen og så alle tulipanerne. Faktisk er det så fint, at det måske burde være nu vi skulle inviterer til åben have..... for ellers er der jo kun os selv som får glæde af herlighederne.


Duften er intet mindre end fantastisk, og det er ligesom den fineste parfume. Sådanne dage får man rigtig trukket vejret godt ned i lungerne....  man kan slet ikke la´ være :-)


Jeg bliver glad i maven - og godt tilfreds med hvordan vores "haveplan" omkring Orangeriet er lykkedes. Det ser sørme godt ud med Orangeriet under det gamle træ, og bedet og trappen foran. Det giver det "tilgroede" udtryk som jeg gerne vil have, og det er faktisk lige som jeg havde forestillet mig i tankerne. Og egentligt så er det jo ikke længe siden at vores have så helt helt anderledes ud :-)Håber I nyder weekenden? Vores startede med at vi var på pladsen med bagerumsmarkedet kl 7 i morges. Vi kunne lige nå lidt "loppe-jagt" inden jeg skulle være på arbejde kl 9. I morgen skal vi også tidligt op.... til årets begivenhed, nemlig plantemarked på Hald Hovedgård. Jeg glæder mig rigtig meget.


*Indlæg med tulipannavne er lige på trapperne*

40 kommentarer:

 1. Det ser så skønt og dejligt ud om omkranser pavillionen så smukt..:-)
  Hos os er kun et af de gamle æbletræer i blomst..de andre er lige ved..:-)
  Syrener er i knop endnu..men lidt mere varme så kommer de.
  Men det er fantastisk når det hele springer ud på en gang.
  Her havde vi ned til frost i nat også og rim på græsset i morges. Det har været koldt og blæsende selv om solen tittede frem.
  Fra mandag står den på regn og atter regn hvis vi skal tro på vejrmanden..:-)
  Bagagerums marked så tidligt..fik du noget godt?

  Dejlig weekend til jer alle 3..:-)

  Knus fra Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det var godt nok koldt i morges..... hundekoldt. Der var lidt rimfrost på bilen, men jeg tror dog at planterne slap nådigt.
   Du har ret -det var tidligt at vi var på marked... men det er jo det bedste :-) Det er dér de bedste ting er dér... og det var det der var muligheden i dag. Jeg skulle jo stå klar bag skranken på Apoteket kl 9. Jeg fik kun brugt 10 kr - på en lille ting til at hænge en krukke på. Men der var meget guld - helt sikkert.
   Mange knus og god weekend til dig.
   Susan

   Slet
 2. Det er jo et helt lille paradis med alle de blomster både oppe og nede, forstår godt du er glad for det :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja - det kalder vi det også Vivi. Vores paradis :-)
   Håber ikke regnen vasker paradiset væk de næste dage.
   mange weekendhilsner fra Susan

   Slet
 3. Hvor ser det helt fantastisk ud:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er så dejligt...... vi elsker vores have :-)
   Rigtig god weekend
   Susan

   Slet
 4. Sikke et fantastisk syn, haven ser forrygende ud.Det er sjælden at alt blomstre på samme tid, så det gælder om at nyde det, når vejret endelig arter sig.
  Rigtig god tur på plantemarked.....gør det nu ikke for grow :-)
  Hilsen Heike

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Heike. For grow... kan man det?? Vi glæder os... HELT VILDT. På markedet i dag fik jeg kun brugt 10 kr - det bliver nok lidt mere i morgen.
   Men nu kan vi jo se alt det vi mangler i vores nye bede - så vi har masser af plads at plante på.
   Vi krydser fingre for kun lidt regn i næste uge... og at vi stadig har blomster i massevis til weekenden.
   mange hilsner Susan

   Slet
 5. Det er virkelig et smukt syn i din have og dejligt når man begynder at se tanker og ideer blive til virkelighed. God fornøjelse imorgen. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Langtidsplanlægning er noget der kræver tålmodighed... og det er jo lidt et langt projekt at forme en have. Måske det er en fordel for mig at jeg ser det for mig ... " i billeder". Jeg ved hvordan det bliver - og så er det nemmere at vente :-)
   Jeg er rigtig godt tilfreds - og jeg husker hvordan I kommenterede til mine indlæg da jeg lavede bedene. Du især Fru Friis... du mente det nok skulle blive godt. Det var jeg SÅ glad for at høre.
   Mange havehilsner Susan

   Slet
 6. Jamen, jeg kan da godt forstå, I er tilfredse. Det ser jo helt vildt smukt ud, og jeg kan lige forstille mig duften.
  Ha' en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Duften... den er skøøøøøn. Jeg sidder lige nu og glæder mig - for om kort tid skal jeg lige med Lukla ud i haven inden sengetid. Og i den kølige aften - så er duften helt særlig.
   Mange hilsner og god weekend til dig
   Susan

   Slet
 7. Hvor ser det rigtig hyggeligt ... - god weekend med både loppe tur og plantemarked.... Fantastisk.. !!!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Susanne. Tak tak... Loppeturen i dag var super god - men i morgen bliver det helt sikkert fantastisk.
   Jeg elsker plantemarked.
   Havehilsner Susan

   Slet
 8. Det ser fantastisk ud, jeg kan godt forstå, at du synes, det skulle være nu, I har åben have.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja ikke.....Der er virkelig blomster at kigge på. Jeg glæder mig til at gense Tante Grøn´s have med alle sine tulipaner. Den er SÅ smuk med alle tulipanerne i fuldt flor. Jeg VED at der også er tulipaner der står smukt når deres have åbner for gæster... for sådan er planen nemlig.
   Men vi arrangerer noget andet smukt til jer i august.....
   Mange hilsner Susan

   Slet
 9. Ih, hvor er det smukt, Susan! Der er også rigtig fint hos os lige nu, og jeg går hele tiden og tænker at jeg må invitere nogle gæster, så der er andre der kan få glæde af det :-)

  God dag i morgen!

  Kh Nana

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er jo ligesom at man gerne vil dele det med nogen som vil sætte pris på det ikke??? Desværre ser vejret ikke så godt ud i næste weekend. for ellers kunne jeg godt finde på at inviterer alle mine kollegaer. Men jeg håber.....
   Også skøn weekend til dig
   KNUS

   Slet
 10. Du har en utrolig vakker hage, og så skjønt med full blomstring på alle trær! Rene drømmen =D

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak for din hilsen... og rigtig hyggeligt at du kiggede forbi :-)
   Mange havehilsner fra Susan

   Slet
 11. Kan godt forstå du er tilfreds, var det ikke tilfældet, så ville jeg sparke dig ;-). Det ser rigtigt smukt ud, jeg har også et orangeri magen til dit, det nyder vi også i fulde drag :-), kh Margit

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej nej - det er slet ikke nødvendigt med et spark :-) Jeg er blevet et meget lykkeligere menneske efter at vi har fået vores Orangeri - så jeg er rigtig godt tilfreds.
   Man kan ikke andet end at nyde live derude vel?
   Mange hilsner Susan

   Slet
 12. .... jamen hvornår skal vi komme?

  Det ser bragende godt ud i din have nu og du skal bare vise alle de billeder du orker, jeg labber det hele i mig. Orangeriet tager sig virkelig godt ud i de omgivelser og bedet med kastaniehegnet ser så fint ud - det har jeg jo heller ikke set i virkeligheden.
  God tur til Hald i morgen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Billeder... ja de skal nok komme :-) Jeg kan ikke holde igen, og jeg ved at regnen nok ikke vil gøre noget godt for det hele. Bedet med kastaniehegnet syntes vi også fungerer rigtig godt. Vi er glade for at der nu er grøn igen, for med den bare jord i vinters, virkede det noget rodet. Men nu - lige som vi havde det i tankerne.
   Hvornår I skal komme..... ja, hvis det ikke var for at vi skulle til fødselsdag i morgen, så kunne I da komme dér. Men hvis vejret holder, så kan vi da finde en anden dag snart :-)
   Ses vi på Hald?
   Mange hilsner Susan

   Slet
  2. Næh... turen går desværre ikke til Hald.

   Slet
 13. Jamen hvor ser det fantastisk og frodigt ud - jeg kan godt forstå du er glad!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er MEGA glad.
   Hvor heldig har man lov at være - at have sådan en have. Det er da virkelig noget særligt.
   Mange hilsner Susan

   Slet
 14. Det er da også et helt eventyrligt smukt skue i jeres have. Det er så dejligt, når drømme går i opfyldelse. Rigtig god tur til plantemarked.
  Jeg har været til plantemarked på Gimsinghoved i Struer i dag. Det var noget så koldt, men spændende og der kom et par kurvefulde nye planter med hjem :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ufffff ja... det var KOLDT i morges. Heldigvis var der fin blå himmel og sol, og vi blev ikke kun lunet af den varme cacao, men også af solen. Men i skyggen - dér var det koldt. Hald kan også være kold - for ofte er der ikke læ. Men en god trøje, og det store smil på... så bliver det en god dag.
   Mange hilsner fra hende med eventyret :-)

   Slet
 15. det er virkeligt smukt :)
  KH
  Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja helt utroligt ikke?
   Mange havehilsner fra Susan

   Slet
 16. Det er virkelig smukt. Det er en glæde når tingene ender op som man forestillede sig og mht. have venter vi jo i flere år før resultatet viser sig.
  God fornøjelse søndag:o)

  SvarSlet
 17. Hej Susan!
  Let at forstå du er tilfreds, hvor ser det bare så utroligt smukt sanseligt og lækkert ud! måtte endda klikke billederne større for synet er betagende! Rigtig god tur på plantemarked:-)
  Jeg pakkede bilen i går, fyldte den med fine ting, kreative indslag og blomster, drager på marked, i dag, og det er min første gang:-)
  Mange hilsner fra Anette

  SvarSlet
 18. Hej Susan
  Hvor der det smukt og fortryllende ud i jeres skønne have. Jeg kan godt forstå du nyder det smukke syn og håber i finder en masse fine planter til jeres nye bede idag ;)

  SvarSlet
 19. Jeg kan sørme godt forstå, at du er godt tilfreds. Det har du bestemt god grund til at være. Det ser så smukt og romantisk ud og jeg kan næsten fornemme duften. Fortsat god weekend.

  SvarSlet
 20. Hej Susan.Utroligt smukt ser der ud i din have.Dejligt at du er tilfreds med hvordan det hele har formet sig.Man bliver bare SÅ glad når man ser ud over sin have og siger,,,,,,,,,DET ER LIGE SÅDAN SOM JEG HAVDE DRØMT OM.
  Og glæder mig sådan til at hilse på dig hos Tante Grøn d.17/5.
  God aften knus Jette

  SvarSlet
 21. Fantastiske billeder Susan, jeg kan virkelg godt forstå i elsker jeres have højt... :0)

  SvarSlet
 22. Altså, jeg vil lige starte med at sige at jeg er helt og aldeles slet ikke misundelig på din sindsygt, flotte, dejlige, skønne og fantastiske have ;-) jeg er DØD misundelig på din super skønne og fantastiske have, som da virkelig er mere end pragtfuld :-)

  SvarSlet
 23. Utrolig flotte bilder fra hagen deres! Jeg skjønner godt at du er fornøyd med hageplanen og jeg blir både glad og inspirert av å titte inn her hos deg:-)

  SvarSlet