lørdag den 15. oktober 2011

Smuk lørdag morgen


Sikke en smuk morgen.... Det er allerede en dejlig dag.Rimfrosten havde dækket græsset og bladene med et tyndt lag sølv, og luften var helt klar og gylden.
Så snart solens stråler ramte bladene forvandlede frosten sig til små vanddråber - så jeg skulle være hurtig med kameraet, og håbede på mit held til at fange "øjenblikket" hvor det skete. Det lykkedes ikke rigtigt idag... måske imorgen?


Orangeriet er utroligt smukt i sådan et lys.......Ruderne er helt duggede til på denne tid, og med oktobermorgen solen... så bliver lyset inden i Orangeriet så specielt at det nærmest er et eventyr værdig. 

 
Jeg overvejer hvornår jeg mon skal have pelargonierne og citrustræet ind fra Orangeriet. Det kan jeg ikke rigtig blive klog på. Der er jo ikke lang tid til November står for døren.... men omvendt så er det også lidt svært at "pakke ned" derude.

Ja - vi skal jo ikke pakke helt ned, for der skal stadig være hyggeligt og smukt. For vi glæder os til også at skulle sidde derude i efteråret - og vinteren. Med varme tæpper, varmeren tændt - og med varm kakao og hjemmelavde vafler.

Men gode råd modtages gerne... Hvor længe tror I jeg kan vente med at flytte planterne ind? Det skal flyttes til en "lukket altan" - som er frostfri.

3 kommentarer:

 1. Gode billeder fra en smuk lørdag morgen.

  Vi har taget alle vore følsomme planter ind.
  Tak for kigget.

  SvarSlet
 2. flotte billder, skønt med sengen i orangeriet:)
  p.s. tak for flotte kort:) har lige modtaget dem i dag. Anne Gine

  SvarSlet
 3. Hvor er det smukke billeder :-)
  Mht. til vinteropbevaringen af dine planter. Jeg har læst en gang, at det er godt at lade planterne blive ude så længe som muligt. De skulle hærde bedre af på denne måde, og derfor overvintre bedre. Jeg følger altid denne metode. Mine pelargonier står stadig ude, men under halvtag og et par i det uopvarmede drivhus. De tåler så vidt jeg ved slet ikke frost. Oliven derimod kan godt tåle lidt frost, så det ville jeg ikke flytte ind endnu. Det er selvfølgelig en metode som gør at man må følge vejrudsigten nøje, og få det hele ind, når der kommer mere frost. Men det har altid været en success for mig.

  SvarSlet