tirsdag den 21. marts 2017

En særlig dag - dagen for bogudgivelsen.

Så har vi passeret d. 20 marts - datoen for bogudgivelsen. En dato vi har haft for øje siden vi startede på den spændende opgave med at fotograferer et haveår i Tante Grøn´s have, og vi sammen sad i Jytte og Johns hyggelige stue på Mors og snakkede om hvordan sådan en bog kunne forme sig. Jyttes tanker og ideer til bogen var fængslende allerede da hun fortalte om dem.... og nu.. nu er de smukke, personlige og inspirerende ord nedfældet på papir. 

Vi er stolte over - og virkelig glade for at Jytte spurgte os om vi ville være fotograferne på bogen, og vi er glade for resultatet. Jytte og Johns smukke have er et paradis at fotograferer i, og det har være en spændende oplevelse at forevige magien i en cottagehave af den dejligste slags.


Det har også været spændende at mærke hvordan mange af jer gæve havefolk også har glædet jer til bogen.....  og nu også særligt spændende at se og læse hvad I syntes når I har haft lejlighed til at bladre i den.
Flere af jer har lavet de fineste anmeldelser og sætter meget flotte ord på jeres oplevelse af ord og billeder. Det glæder os meget mere end I aner, og nogle af sommerfuglene som i lang tid har blafret nervøst rund i vores maver er så småt ved at sætte sig.
Tusind tak til jer som giver bogen så flotte ord med på vejen - ingen nævnt ingen glemt 💗


Cottagehave - Tante Grøns Haveunivers
skrevet af Jytte Aggerholm Justesen. 

Den er udgivet på Forlaget Gyldendal
 Kan købes hos din lokale boghandler, og på nettet kan du finde den flere
steder - blandt andet hos gyldendal.dk, saxo.com og adlibris.com

Mere info HER


lørdag den 18. marts 2017

Forårsrengøring

Det er altså en særlig dag dén dag hvor orangeriet bliver gjort forårsrent. Alt bliver bare renere, lysere og mere indbydende. Jeg elsker det <3


Men det er en større omgang som kræver både tilløb og overskud - for på en eller anden måde er der bare uendeligt mange ting derinde.


Men altså kun brugbare og nødvendige ting ser I - alt sammen guld som man ikke kan leve uden. Men ting som man så alligevel kigger undrende på når de står ude på rad og række.... "Hvorfor var det lige jeg gemte dén dér?"


Men det er netop grunden til at tømme huset helt for diverse guld og gemmer. Man kommer helt i bund med hvad der har hobet sig op, og man kan komme helt i bund med skidt og støv. Måden jeg vasker glas og paneler på, er først at tørre det over med en klud og ajax-vand, og så bagefter at pudse det efter med en glasrens. Så bliver det rent og blankt - og sommerklar.


Denne ene gang om året kommer støvsugeren også med derud, så alle kanter og kroge kan få fjernet støv og spindelvæv. Den er bare bedre end en kost, til dét med støv og det fine tørre jord på fliserne - og så skifter vi gladeligt støvsugerposen bagefter :-)


Det sjove er når man er klar til at sætte på plads igen - nyde synet at sit lækre havegrej og alle de små særlige ting man ikke kan leve uden. Alt er rent og klar til et nyt haveår.


De gamle sandstens og eternit plantekasser flytter nu igen uden for. De har stået i tørvejr for vinteren, men nu hvor det meste af vinteren må regnes for at være ovre, så kan de komme ud i selskab med de andre krukker på "lageret". 


Jeg har haft ferie i denne uge... og hundene har nydt at vi har kunne være så meget ude. Ja, der har ikke været ubetinget meget spræl i mig, da jeg lige skulle i gang efter sidste uge hvor jeg var syg, men bare dét at man er ude... det elsker vi vist alle. 


Selv en hovedrengøring i orangeriet har de deltaget aktivt i. Og selv om det unægteligt også har været lidt kedeligt for dem nogen gange, så har de holdt ud, og troligt holdt sig til og været godt selskab for mig.  Ja vi har nydt foråret og de lune temperaturer - og nydt at have tid til at nyde.


Men hva´ søren var det så der lige der skete i morges... ?? Bedst som jeg har gjort forårsrent så kom der sne igen...


Ja ikke meget.... med nok til at vi blev mindet om, at vejret er noget lunefuldt og at det bestemt ikke har sluppet sit tag i vinteren endnu.


Midt på formiddagen var det væk - og vi kunne igen nyde foråret og en god dag i haven. Vi har UENDELIGT mange planer og projekter på vej.. og jeg ved slet ikke hvor jeg skal starte med at fortælle om det. Men mere om det senere :-)


Skøn weekend til jer alle derude. Jeg håber I får tid og lejlighed til at komme ud og høre fuglene synge og til at mærke solens varme. I et glashus er det godt kan jeg hilse og sige - så find dig sådan ét :-)

tirsdag den 14. marts 2017

Forår - helt nede ved jorden

Så fornægter det sig ikke... foråret er på vej til os. 


De lune dage har fået mere "sendetid" i de sidste uger, og når man er heldig at finde et sted uden vind, så er det helt fantastisk hvordan solen forkæler os med varmen.


Vintergækkerne og Dothealiljerne står fantastisk flot i haven, og for første gang er der så mange at vi har plukket buketter af dem. Jeg syntes det er sådan en stor og særlig luksus at kunne tage foråret ind i stuerne også.

 

Men det er ikke kun forårsbebuderne med de fine hvide blomster der fortæller os vi er ved at skifte årstid. Mange stauder er på vej og hvis man blot lader blikket glide over den ellers brune og vinter-rodede jord, så ser man dem. 


Ene små grønne og spæde skud. Blade i den friskeste farve og det er nærmest som om de udstråler en optimisme som ikke er set længe. Det er forår er det :-)


Snart strækker også påskeklokkerne sig mod lyset. Måske allerede i denne uge hvor vi igen skal på to-cifrede varmegrader? Jeg vil nyde, at min velvalgte ferie giver mig mulighed for at bruge tiden på den slags havesysler.... ligesom uendeligt mange andre ting.


Hunde-pigerne nyder også at det er ferietid. De kan godt li´ at sove længe om morgenen, at hygge sig og at være med i haven. Ja - det lyder jo ligesom mig faktisk.

* Go´ ferie - Go´ forår * 


mandag den 13. marts 2017

En fantastisk følelse

Det er altid en fantastisk følelse at sidde med en stak nye og "jomfruelige" bøger foran sig, men denne gang er det bare vidunderligt på en helt anden måde - for bogen er vores egen.  


Bogen udkommer om en uge, nemlig d. 20. marts, men som fotograferne der har skabt alle billederne i bogen har vi fået vores eksemplarer af bogen allerede nu.  Og dét har vi nydt.. for vi har været lige ved at sprænges af spænding.


I lørdags kunne vi så inviterer nogle af vores støres inspiraionskilder og støtter til lidt "pre-release-hygge". Min mor og mine søde svigerforældre som har fulgt med på sidelinjen igennem hele processen, og nu kunne vi endelig vise dem resultatet.


Boblevand til at skåle i - selvfølgelig, og ellers var der dækket op til den helt store omgang tapas og rødvin.


En temmelig hyggelig forsamling - men også en overgang en ret stille én af slagsen. Der blev næsten helt stille da gæsterne dykkede ned i bøgerne, og så vidste vi at det nok "ikke var så ringe endda" :-)


Nu glæder vi os til at alle andre også får mulighed for at se og opleve bogen. Vi ved at mange af jer allerede har bestilt den ved jeres boghandler - og vi håber I bliver lige så glade for den som vi er.


Se mere om bogen HER

Skøn og dejlig ny uge til jer alle

torsdag den 9. marts 2017

En shoppingtur i forårets tegn

I søndags tog vi på forårsshopping.... den der slags shopping hvor man for få kroner kan købe både farver og dufte, og masser af stemning og glæde.


Kassevis af forår blev båret hjem, for når priserne er lave så er der altså ikke noget så dejligt som at slå sig løs blandt friske blomster.


Stedmoderplanter, perlehyacinter, iris og påskeklokker fyldte bilen...... ligesom nye smukke krukker som bare fristede alt for meget.


I orangeriet er der nu virkelig fyldt op med forår, og duften når man stikker snuden inden for er intet mindre end fantastisk. På en solrig dag er temperaturen bestemt egnet til en "morfar" på den gamle jernseng, og med blomsterduften i næsen så drømmer man om sol og sommer.


Vores velkomst ved fordøren er også skiftet til forårs-dress. Det var vist på tide at få skiftet stedsegrønt og mistelten ud med forårsblomster i massevis.


Vibeæg, iris, påskeklokker og stedmoder.... sammen står de byder både vore gæster og de lune temperaturer velkommen. Javist er der i disse dage stadig koldt om natten, men under taget på verandaen er de rimeligt godt beskyttede.


De blå iris her har den mest fantastiske duft...  virkelig intens. Med den i næsten kribler det endnu mere for at komme igang med det nye haveår. Masser af dufte og oplevelser venter os.... lige om lidt.


Den gamle altankasse i sandsten gør sig virkelig godt med de sarte små lilla stedmoder. En farve jeg aldrig kan lade stå hvis jeg kommer forbi den.


Cedertræet vil inden længe rykke om på terassen på sin plads for sommeren. Men indtil flyttedagen kommer, så gør det sig nu også godt sammen med forårsbebuderne.


Ja forårsrengøringen mangler stadig... men en dag når vejret arter sig... så sker det :-)


Søndagen blev temmelig våd, og ugen har budt på både frost, sne og regn. 


Jeg har besøg af  "min dårlige vej helbredet" i denne uge og de daglige små ture ud i orangeriet har været guld værd for mig. Sol eller ej - så er det et dejligt sted. I dag blev sengen redt med lammeskind og tæpper - og der var lagt op til råhygge i middagssolen. 


Nu går det fremad igen... og jeg glæder mig. Der er så meget godt nyt på vej til os, og der er så meget godt lige for snuden af os. Den smukke smukke bog "Cottagehave - Tante Grøns haveunivers" som min mand og jeg er fotografer på, udkommer om få dage, og med vores egne eksempar foran mig kan jeg med sandhed sige at vi er stolte over resultatet.


Har du også shoppet forårsblomster? 


Se mere om bogen HER


fredag den 3. marts 2017

Grønt er godt for øjnene - og sjælen

Så blev det endelig weekend :-) Ja det er jo altid herligt at kunne se frem til fridage og tid til at gøre det vi har allermest lyst til, men i dag har vi også kunne fejre at vores bog nu har "vist sig offentligt" i det nye nummer er Haven.


Haveselskabets medlemsblad varsler forårets kommen med den smukkeste forside - og inden i har Forlaget Gyldendal en annonce med deres nye havebøger...... og VORES havebog.


Den smukke "Cottagehave - Tante Grøn´s haveunivers" ser sørme godt ud dér på det glittede papir. Det er fint selskab vi er i - og flere af de andre havebøger som bliver præsenteret, er allerede på min ønskeseddel. En god kop kaffe og bagerens helt fantastiske konfektkage måtte der til... og så skal vi ellers bare glæde os til udgivelsesdatoen som bliver d. 20. marts.


Se mere om vores fælles bogprojekt med den skønne Tante Grøn - Jytte Aggerholm Justesen på Forlaget Gyldendals hjemmeside. Eller på bogens egen side HER på bloggen
SKØN WEEKEND